Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
Wyłoniono najlepszych szefów kuchni z północnej Polski
Na ostatnim Gault&Millau Tour tego roku, który odbył się 18 września br. przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych szefów kuchni z Pomorza, Kujaw, Mazur, Warmii, Suwalszczyzny i Podlasia. Każdą z restauracji nagrodzonych szefów warto odwiedzić.
Na wydarzenie do hotelu Sheraton w Sopocie przybyło ponad 150 szefów kuchni z województwa kujawsko-pomorskiego, warmińsko-mazurskiego i podlaskiego. Wymieniali się doświadczeniem, podpatrywali najnowsze trendy kulinarne, próbowali też regionalnych produktów, z których zwycięscy szefowie kuchni przygotowali popisowe dania do degustacji wszystkich gości.
Regionalne nagrody Gault&Millau w pięciu kategoriach otrzymali:
- Szef Roku - Marcin Popielarz, restauracja Biały Królik (Gdynia)
- Szef Jutra - Paweł Stawicki, restauracja Mercato (Gdańsk)
- Młody Talent - Tomasz Grota, restauracja Tu gether (Sopot)
- Kobieta Szef - Olga Lompa, Gospoda Galiny (Bartoszyce, Mazury)
- Szef Kuchni Tradycyjnej - Mariusz Kucharczak, restauracja Natura w Rosevia Resort (Jastrzębia Góra)
Każdy z nagrodzonych pokazał po wręczeniu nagród swój kunszt kulinarny. Przy specjalnej mobilnej wyspie, przygotowali w ciągu 20 minut swoje popisowe dania. Były to m.in. gęś sous vide z puree z portulaką i jarmużem, chipsami z jarmużu, sosem z karmelizowanej pigwy i musem z aronii; marynowany łosoś z piklowaną dynią, dresingiem i olejem z rokitnika, czy żebro wołowe, z kwaśną śmietaną, truflą i jeżynami.
Spotkania Gault&Millau Tour mają na celu podnoszenie poziomu kulinarnego w Polsce, integrowanie środowiska gastronomicznego oraz tworzenie płaszczyzny do wymiany wiedzy i doświadczeń.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
AmRest zwalnia część pracowników
Turcja droższa niż przed rokiem?
Linie Emirates zaprezentują nową klasę ekonomiczną premium
Lotnisko w Salonikach będzie mogło przyjmować turystów wcześniej niż zakładano
Porty regionalne chciałyby unijnego dofinansowania
Wizz Air zmniejsza ilość połączeń do Włoch
Turystyka językowa coraz ważniejsza dla Malty
UTK: Przewoźnik musi zapewnić bezpieczną i wygodną podróż
Ryanair uruchomi 27 nowych tras
Czeska partia chce ukrócenia patologii Airbnb
Korzystna sytuacja epidemiczna w Grecji, Turcji i Bułgarii
Organizatorzy nielegalnych wyjazdów kpią z branży i prawa
Parlament Europejski chce jasnych reguł dla ekonomii współdzielenia
Accor z nową dyrektor ds. zrównoważonego rozwoju