Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Junior Reservation Manager
- Pilot na wycieczkę do Wiednia 3 - 4 maja
- Pracownik biura podróży od kwiecien - maj 2024...
- Junior Reservation Manager
- Instruktor kitesurfingu/windsurfingu
- Specjalista ds Turystyki Itaka
- Praca na Zielonych Szkołach CHRIS
- Specjalista ds turystyki Katowice
- Sprzedawca produktu turystycznego
- Sprzedawca usług turystycznych
Gastronomiczne trendy na Mikserze Kulinarnym
Ostatni w 2018 roku Mikser Kulinarny przyciągnął ponad 200 młodych adeptów sztuki kulinarnej z całej Polski. Tematem przewodnim spotkania był drób, filozofia zero waste, oraz nadchodzące w 2019 roku trendy kulinarne.
Grudniowy Mikser Kulinarny był ostatnim w ubiegłym roku bezpłatnym spotkaniem edukacyjnym dla uczniów szkół i klas gastronomicznych organizowanym w ramach programu Szef dla Młodych Talentów. Pokaz kulinarny poprowadził Paweł Serafin, szef kuchni Akademii Inspiracji Makro, który przyrządził m.in. kurczaka kukurydzianego z polentą, bryndzą i konfiturą jabłkową oraz perliczkę z kapustą i grzybami shimeji. Przedstawicielki firmy Drosed - partnera spotkania - poprowadziły prelekcję dotyczącą drobiu, skupiając szczególną uwagę na następujących gatunkach: kaczce barbarie, kurczaku zagrodowym i kukurydzianym, a także perliczce. Spotkaniu towarzyszyła również prelekcja Michała Molendy, drugiego szefa kuchni Akademii Inspiracji Makro, który opowiedział o tajnikach filozofii zero waste i przewidywanych trendach, które będą istotne na rynku gastronomicznym w 2019 roku.
Na najbardziej aktywnych uczestników wydarzenia czekały upominki, m.in. odzież kuchenna przygotowana przez partnera programu - firmę ChemaN, a także książki "100 receptur na 100 lat niepodległości" wydane przez firmę Makro Polska.
Spotkanie zakończył test wiedzy. Na dwie osoby, które udzieliły najwięcej poprawnych odpowiedzi, czeka specjalna nagroda - tygodniowy staż w kuchni pokazowej hali Makro nr 1 w Warszawie pod okiem szefów kuchni: Michała Grzywacza i Cezarego Powały.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Wybrano zarząd Związku Regionalnych Portów Lotniczych na nową kadencję
Komisja Europejska zatwierdziła niemiecki program pomocy portom lotniczym
Średnia cena letnich wyjazdów niższa niż przed rokiem
Rada Europejska przyznała Ukrainie i Gruzji status krajów kandydujących do UE
Najstarsza kopalnia soli w Polsce, aktualnym kierunkiem udanych wycieczek dla grup zorganizowanych
Dokąd wyjeżdżają polscy turyści?
Ateny też korzystają na wzroście liczby turystów?
Ryanair wstrzymuje działanie strony internetowej i aplikacji
Słowacka kwarantanna dla niezaszczepionych niezgodna z prawem?
Przyzwyczajenia młodszych podróżnych pozwolą zmniejszyć sezonowość w turystyce?
Polskie miasta promują się wśród miast hanzeatyckich
W Oksfordzie mają dość turystów
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie 2024
Polacy aktywniejsi na urlopach
30 krajów zgłosiło się do sieci stworzonej przez UNWTO i ETC
Grupa Emirates podaje wyniki za pierwsze półrocze
Turyści coraz częściej przyjeżdżają do Niemiec pociągami i autobusami
Nowy minister turystyki w Grecji
Więcej turystów wybiera majówkę z biurami?