Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
- pilot Rumunia oraz Włochy-Francja-Monako
- Specjalista ds. Turystyki Itaka Galeria Łódzka
- Animator dla dzieci - TUNEZJA
- Pilot wycieczek
- Koordynator rejsów czarterowych
Gastronomiczne trendy na Mikserze Kulinarnym
Ostatni w 2018 roku Mikser Kulinarny przyciągnął ponad 200 młodych adeptów sztuki kulinarnej z całej Polski. Tematem przewodnim spotkania był drób, filozofia zero waste, oraz nadchodzące w 2019 roku trendy kulinarne.
Grudniowy Mikser Kulinarny był ostatnim w ubiegłym roku bezpłatnym spotkaniem edukacyjnym dla uczniów szkół i klas gastronomicznych organizowanym w ramach programu Szef dla Młodych Talentów. Pokaz kulinarny poprowadził Paweł Serafin, szef kuchni Akademii Inspiracji Makro, który przyrządził m.in. kurczaka kukurydzianego z polentą, bryndzą i konfiturą jabłkową oraz perliczkę z kapustą i grzybami shimeji. Przedstawicielki firmy Drosed - partnera spotkania - poprowadziły prelekcję dotyczącą drobiu, skupiając szczególną uwagę na następujących gatunkach: kaczce barbarie, kurczaku zagrodowym i kukurydzianym, a także perliczce. Spotkaniu towarzyszyła również prelekcja Michała Molendy, drugiego szefa kuchni Akademii Inspiracji Makro, który opowiedział o tajnikach filozofii zero waste i przewidywanych trendach, które będą istotne na rynku gastronomicznym w 2019 roku.
Na najbardziej aktywnych uczestników wydarzenia czekały upominki, m.in. odzież kuchenna przygotowana przez partnera programu - firmę ChemaN, a także książki "100 receptur na 100 lat niepodległości" wydane przez firmę Makro Polska.
Spotkanie zakończył test wiedzy. Na dwie osoby, które udzieliły najwięcej poprawnych odpowiedzi, czeka specjalna nagroda - tygodniowy staż w kuchni pokazowej hali Makro nr 1 w Warszawie pod okiem szefów kuchni: Michała Grzywacza i Cezarego Powały.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Wybrano zarząd Związku Regionalnych Portów Lotniczych na nową kadencję
Komisja Europejska zatwierdziła niemiecki program pomocy portom lotniczym
Średnia cena letnich wyjazdów niższa niż przed rokiem
Rada Europejska przyznała Ukrainie i Gruzji status krajów kandydujących do UE
Najstarsza kopalnia soli w Polsce, aktualnym kierunkiem udanych wycieczek dla grup zorganizowanych
Dokąd wyjeżdżają polscy turyści?
Ateny też korzystają na wzroście liczby turystów?
Ryanair wstrzymuje działanie strony internetowej i aplikacji
Słowacka kwarantanna dla niezaszczepionych niezgodna z prawem?
Przyzwyczajenia młodszych podróżnych pozwolą zmniejszyć sezonowość w turystyce?
Polskie miasta promują się wśród miast hanzeatyckich
W Oksfordzie mają dość turystów
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie 2024
Polacy aktywniejsi na urlopach
30 krajów zgłosiło się do sieci stworzonej przez UNWTO i ETC
Grupa Emirates podaje wyniki za pierwsze półrocze
Turyści coraz częściej przyjeżdżają do Niemiec pociągami i autobusami
Nowy minister turystyki w Grecji
Więcej turystów wybiera majówkę z biurami?
Darmowa reklama twojego ośrodka