Sfinks Polska otwiera nowy lokal

Sieć Sphinx, należąca do Sfinks Polska, uruchomiła kolejną restaurację w Bydgoszczy.


Nowy lokal usytuowany jest w ścisłym centrum miasta, przy ul. Stary Rynek 20. Najnowszy Sphinx to druga restauracja działająca pod tym szyldem na terenie Bydgoszczy. Prowadzona jest w modelu operatorskim.

Nowa restauracja znajduje się przy bydgoskim rynku i zajmuje łącznie blisko 380 mkw. W restauracji na gości czeka 29 stolików, przy których może zasiąść 100 osób. Z myślą o najmłodszych w lokalu przygotowano strefę zabaw. Restauracja otwarta jest od poniedziałku do czwartku w godzinach 12:00-22:00, w piątki i soboty między 12:00 a 23:00, a w niedziele od 12:00 do 21:00. Lokal już wkrótce uruchomi usługę dowozu zamówień do klienta.

»»»» Starsze informacje 2018-04-12 ««««


Magda Gessler otworzy nową restaurację
Gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" otwiera kolejną restaurację. Tym razem stawia na Gdynię, gdzie jej zdaniem wciąż brakuje dobrych lokali rybnych.

W jej nowej restauracji, tworzonej na wzór tego rodzaju lokali w Hiszpanii i Portugalii, serwowane mają być polskie ryby oraz owoce morza z hiszpańskiej Galicji.

Magda Gessler ogłosiła niedawno plany otwarcia restauracji serwującej tradycyjną polską kuchnię w Kanadzie lub USA. Gwiazda TVN nie rezygnuje jednak z dalszego podbijania rodzimego rynku gastronomicznego i jeszcze w kwietniu otwiera restaurację w Gdyni, na Kamiennej Górze. Lokal będzie się nazywał Porto Santo by Magda Gessler i ma przypominać restauracje rybne z Hiszpanii i Portugalii, którymi Magda Gessler jest zafascynowana.

Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie, a nie w morzu - będzie można ją wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówi restauratorka agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" jest przekonana, że nad polskim morzem wciąż brakuje dobrych restauracji rybnych. Większość z obecnie istniejących lokali serwuje klientom ryby odmrażane, co Magda Gessler uważa za największy dramat restauracji.

Myślę, że dokonamy tego samego, plus jeszcze chyba jakiś dodatek egzotyczny, będzie tam też dużo owoców morza, z hiszpańskiej Galicji, z Asturii, z najlepszych akwenów morskich, gdzie woda jest zimna, a owoce morza są przepyszne - mówi Magda Gessler.

Wystrój gdyńskiej restauracji ma nasuwać skojarzenia z morzem, wnętrze utrzymane jest więc w odcieniach limonki, turkusu i szafiru. Magda Gessler twierdzi, że w nowym lokalu udało jej się zatrudnić bardzo dobrą ekipę kucharzy - są to młodzi ludzie, ale mający duże doświadczenie w zawodzie. Gwiazda liczy, że restauracja przyciągnie zarówno turystów, jak i lokalnych wielbicieli ryb i owoców morza.

Otwarcie restauracji przewidziane jest na koniec kwietnia.



Starsze informacje 2018-03-26


Pizza Hut otwiera lokal w Szczecinie
28 marca o godzinie 11:00 sieć restauracji Pizza Hut zaprosi mieszkańców Szczecina na otwarcie pierwszej w tym mieście restauracji Pizza Hut Delivery.

Lokal oferuje najpopularniejsze smaki Pizza Hut z dostawą w 30 minut. Otwarciu towarzyszyć będą specjalne promocje i atrakcje dla gości.
Nowa restauracja mieści się w Centrum Handlowym Stara Cegielnia, przy ul. Przyjaciół Żołnierza 128A w Szczecinie. W dniu otwarcia, na gości lokalu będą czekały niespodzianki, w tym promocja - darmowa pizza dla pierwszych 100 osób.

Restauracja będzie czynna od poniedziałku do czwartku w godzinach 11:00 - 23:00, a w piątki, soboty i niedziele od 11:00 do 24:00. Klimatyzowany lokal, z bezpłatnym dostępem do WiFi i osobnym wejściem z zewnątrz budynku, zajmie powierzchnię 122 m2. Do użytku gości zostanie oddane całoroczne patio wewnątrz Centrum.

Pizza Hut Delivery to pierwsza restauracja tego konceptu w Szczecinie. Lokal oferuje najbardziej popularne smaki Pizza Hut z dostawą w maksymalnie 30 minut.

Starsze informacje 2018-02-19


Sfinks otwiera nową restaurację
Sfinks Polska otworzył w Warszawie Fabrykę Pizzy. Nowa restauracja, w której serwowane są dania kuchni włoskiej mieści się na Ursynowie przy Al. KEN 20a, w pobliżu stacji metra Kabaty. To trzecia Fabryka Pizzy uruchomiona w ramach masterfranczyzy przez grupę Sfinksa.

Fabryka Pizzy działa na dwóch poziomach na powierzchni ok. 170 mkw. Dla gości przygotowano ponad 20 stolików, przy których może zasiąść łącznie ok. 80 osób. Na antresoli, ozdobionej charakterystycznymi, okrągłymi przejściami, istnieje możliwość wydzielenia kameralnej sali, gdzie można zorganizować np. spotkanie czy przyjęcie urodzinowe. W cieplejsze dni odwiedzający restaurację będą mieli do dyspozycji letni ogródek z miejscem na 20 osób. W lokalu nie brakuje też udogodnień dla rodzin z dziećmi jak kącik zabaw czy krzesełka do karmienia.

We wnętrzu restauracji dominują ceglane ściany oraz drewniane elementy, tworzące ciepłą atmosferę tego miejsca. Swojskość lokalu podkreślają również oryginalne ozdoby, takie jak wałki do ciasta czy zawieszone na ścianach deski do krojenia.

Oprócz pizzy w menu znajdują się różnego rodzaju makarony, gnocchi czy risotto, również na razowym cieście. Charakterystycznym daniem Fabryki Pizzy są bombery, czyli wypiekane buły pizzowe z różnymi składnikami. Lokal będzie prowadził także usługę delivery.

Starsze informacje 2018-01-03


Nowa restauracja w Krakowie
Jurorka programu Top Chef, producentka telewizyjna, autorka książek kulinarnych otwiera własną restauracje w Krakowie.

W Krakowie, w lokalu Zalipianki swoją restauracje otwiera Ewa Wachowicz, polska producentka i dziennikarka telewizyjna, prowadząca program "Ewa gotuje". Lokal znajduję się przy Rynku Głównym w Krakowie, na rogu ulicy Szewskiej i Plant. Jak mówi właścicielka, w restauracji będzie serwować "kuchnię polską, małopolską i krakowską we współczesnym wydaniu". Restauracja pomieści ok. 100 gości, którzy do godziny 13 będą mogli zjeść śniadania w wypiekanymi na miejscu podpłomykami, wytwarzanymi w restauracji lub dostarczanymi przez lokalnych wytwórców wędlinami, pasztetami oraz przetworami. Całe Menu dostępne na oficjalnej stronie www.zalipianki.pl Wnętrze restauracji to efekt pracy plastyka Roberta Piątka oraz Sebastiana Gomułki i Andrzeja Górnisiewicza, autorów filmowych scenografii i dekoracji wnętrz (m.in. w filmie "Wołyń").




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:


Komentarze:

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij