TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Nowa restauracja na wrocławskim lotnisku

W Porcie Lotniczym Wrocław otwarto nowy lokal gastronomiczny.


On Time Restaurant znajduje się w hali ogólnodostępnej (przy ruchomych schodach). Do dyspozycji gości jest 60 miejsc.

Klienci nowej restauracji będą mogli wybierać spośród świeżych warzyw, sałatek, potraw mięsnych, rybnych, wegetariańskich, bezglutenowych oraz deserów. W nowej restauracji goście nie będą płacić za konkretne danie, lecz za jego wagę. 100 gramów kosztuje 4,99 zł.

Nasze menu bazuje przede wszystkim na zdrowych daniach z dodatkiem ziół. Serwujemy potrawy parowane, gotowane, z grilla. W menu znajdzie się jednak też coś dla wielbicieli tradycyjnego schabowego - powiedział Robert Grygiel, szef kuchni On Time Restaurant i wielokrotny kucharz Europy na Widelcu.

On Time Restaurant to kolejny lokal gastronomiczny zlokalizowany w hali ogólnodostępnej Portu Lotniczego Wrocław. W sąsiedztwie restauracji znajdują się także: The Whitehouse, kawiarnia Costa Coffee oraz Pub & Restaurant Legendario. W hali odlotów pasażerowie mogą zjeść posiłek w Gate Barze lub Flying Bistro.

Starsze informacje 2019-06-26


Nowy koncept kulinarny w mazowieckim uzdrowisku

W samym sercu Parku Zdrojowego w Konstancinie-Jeziornie, w pobliżu tężni solankowej została otwarta restauracja Eva Park, to nowa restauracja, która znajduje się na parterze obiektu Eva Park Life&SPA.

Ten nowy gastronomiczny koncept na kulinarnej mapie Konstancina-Jeziorny, to kontynuacja prowadzonej dotychczas restauracji Przedwiośnie, zlokalizowanej na piętrze obiektu Eva Park Life&SPA.

Nowa restauracja Eva Park rozpoczęła swoją działalność 6 czerwca br. W nowej sali na parterze budynku Eva park Life &SPA mogą cieszyć się otaczającym Parkiem Zdrojowym, oddychać solankowym powietrzem, dzięki zlokalizowanej w pobliżu tężni oraz, co najważniejsze w restauracji, mogą rozkoszować się potrawami z nowej, doskonale skomponowanej karty dań. Bo dobra kuchnia to podstawa cieszącej się popularnością restauracji. W menu Eva Park dominują potrawy oparte na produktach regionalnych, takich jak miód z lokalnych pasiek czy zioła, warzywa i owoce z pobliskich gospodarstw i sadów.

Dania, które już serwujemy naszym Gościom w restauracji Eva Park są zarazem proste i wyrafinowane, a jednocześnie zdrowe i inspirowane naturą. Naszym celem było stworzenie takiej karty dań, która będzie spójna z filozofią Uzdrowiska Konstancin-Zdrój, w którym się znajdujemy. Ponadto, chcemy się wpisywać w trend zdrowego stylu życia, zdrowego i świadomego odżywiania się, dlatego naszym Gościom będziemy serwować dania oparte na tradycyjnych polskich przepisach, na lokalnych produktach, ale jednocześnie z nutą międzynarodowej finezji kulinarnej. Dzięki temu będzie smacznie, kolorowo i różnorodnie, bo nasze menu będzie zmieniało się zgodnie ze zmianami pór roku i dostępnością warzyw i owoców - podkreśla Artur Andrzejewski, szef kuchni restauracji Eva Park.

Starsze informacje 2019-06-19


Popularny restaurator otworzy kolejny lokal w Warszawie
Znany kucharz i restaurator otworzy swoją kolejną restaurację w Warszawie, a dokładnie w zrewitalizowanym kompleksie na warszawskim Powiślu.

Nowy lokal gastronomiczny Mateusza Gesslera zostanie otwarty się w Elektrowni Powiśle w zabytkowym budynku kesonu od strony Wybrzeża Kościuszkowskiego i zajmie całą jego powierzchnię tj. 450 mkw. Restauracja będzie posiadać także ponad 130-metrowy letni ogródek oraz taras o powierzchni 260 mkw.

Wraz z nowym lokalem Gesslera, strefa gastronomiczna kompleksu na Powiślu będzie się składać z ponad 30 konceptów. Jego otwarcie jest planowane na jesień 2019 roku.

Elektrownia Powiśle została również wybrana przez Kubę Wojewódzkiego, który wraz ze wspólnikiem - Józefem Krawczykiem otworzy swoją pierwszą restaurację "Niewinni Czarodzieje 2.0".

Starsze informacje 2019-06-19


Bobby Burger otworzył kolejny lokal
Pierwsza i największa polska sieć burgerowni poinformowała o otworzeniu swojego 16 lokalu własnego i pierwszej burgerowni marki na warszawskich Bielanach.

Nowy lokal zajmuje 82 mkw., a w jego wnętrzu znajduje się mural zaprojektowany i wykonany przez duet artystyczny Takie Pany.

40 burgerownia sieci Bobby Burger została otwarta w Galerii Młociny, najnowszym koncepcie rozrywkowo-handlowym w Warszawie. Lokal mieści się w Karuzeli, czyli jednej z podstref restauracyjnych w tym obiekcie. To pierwsza burgerownia sieci na warszawskich Bielanach.

Zależy nam, by lokale pod szyldem Bobby Burger znajdowały się w miejscach tętniących życiem, które sprzyjają wspólnemu spędzaniu czasu. Historia marki zaczęła się w Warszawie, jednak do tej pory nie mieliśmy lokalu w stołecznej "zielonej dzielnicy". Co więcej, Galeria Młociny oferuje ciekawy koncept łączący dobre jedzenie i rozrywkę, dlatego zdecydowaliśmy się być jego częścią - mówi Maciej Sobolewski, dyrektor ds. marketingu i sprzedaży w Bobby Burger.

W menu bielańskiego lokalu Bobby Burger klienci znajdą oprócz klasyków aż 4 opcje wegetariańskie. Odpowiadając na potrzeby klientów, Bobby Burger wprowadził bezglutenowy wariant bułki oraz możliwość modyfikowania składników. Oferta lokalu obejmuje również propozycje sezonowe.

Nowo otwarta burgerownia to 16 lokal własny Bobby Burger - reszta to lokale franczyzowe. Lokal mieszczący się przy ul. Zgrupowania AK "Kampinos" 15 będzie otwarty codziennie od godz. 10:00 do 22:00 oraz w niedziele od 10:00 do 21:00 - również niehandlowe.

Starsze informacje 2019-06-13


Sfinks otwiera nową piwiarnię
Spółka Sfinks Polska, która zarządza także restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, Fabryka Pizzy i WOOK, otworzyła w Katowicach swój najnowszy lokal.

W centrum miasta, w odrestaurowanej kamienicy przy ul. Mariackiej 21, ruszył gastro pub Piwiarnia Warki. Lokal jest prowadzony w modelu franczyzowym.

Nowo otwarta Piwiarnia Warki zajmuje powierzchnię 120 mkw. z miejscem dla blisko 80 gości. Wnętrze lokalu nawiązuje stylem do klasycznych pubów z Wysp Brytyjskich.

Nowy lokal Piwiarnia Warki znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie naszego innego konceptu - Fabryki Pizzy - który został otwarty pod tym adresem kilka miesięcy temu. Tworząc gastronomiczną mapę miasta stawiamy na różnorodność i dostarczanie komplementarnej oferty, bo w ten sposób możemy najlepiej odpowiedzieć na potrzeby klientów. Nowe miejsce powstało z myślą o popołudniowych i wieczornych spotkaniach w gronie znajomych. Piwiarnia jest też przygotowana na goszczenie wielu fanów sportu - w naszym lokalu transmitowane są różne rozgrywki i zawody - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Piwiarnia Warki.

Oferta Piwiarni Warki obejmuje bogaty wybór piw Grupy Żywiec oraz menu z piwnymi przekąskami i daniami. Goście będą mogli spróbować szerokiej oferty burgerów i tradycyjnych zakąsek, a także steków czy grillowanych żeberek. Dodatkowo goście mają możliwość śledzenia wydarzeń sportowych z różnych dyscyplin dzięki telewizyjnym transmisjom na żywo. Piwiarnia Warki jest czynna od niedzieli do czwartku w godzinach od 13.00 do 24.00, a w piątki i soboty do 3.00.

Starsze informacje 2019-05-15


Nowy punkt na kulinarnej mapie Krakowa
15 maja 2019 roku grupa Sfinks Polska poinformowała o otwarciu w Krakowie kolejnej restauracji.

Nowo otwarta Fabryka Pizzy zajmuje powierzchnię blisko 80 mkw., natomiast sala dla gości pomieści około 30 osób.

Lokal, w którym będzie można spróbować pizzy oraz innych dań kuchni włoskiej znajduje się przy ul. Lubostroń 22G i jest prowadzony w modelu franczyzowym.

Fabryka Pizzy po kilku latach przerwy wróciła na krakowskie Dębniki, oferując tak lubiane w Polsce smaki kuchni włoskiej. Restauracja znajduje się w bliskim sąsiedztwie wielu biurowców i bloków mieszkalnych, a także kampusu Uniwersytetu Jagiellońskiego. Mamy nadzieję, że atrakcyjna i zróżnicowana oferta przyciągnie tu wielu mieszkańców okolicy, studentów i nie tylko. Zapraszamy do odwiedzenia naszego lokalu, jak i skorzystania z usługi delivery. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie, szczególnie, gdy w napiętym grafiku nie ma czasu na zjedzenie lunchu w restauracji - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Fabryka Pizzy.

Nowo powstała Fabryka Pizzy jest otwarta w godzinach 12:00-22:00 we wszystkie dni tygodnia. W lokalu działa usługa dostawy do klienta.

Starsze informacje 2019-03-21


Nowa restauracja w Warszawie
21 marca 2019 roku Sfinks Polska poinformował o otworzeniu w stolicy nowej, już osiemnastej restauracji sieci Sphinx.

Lokal mieści się w Śródmieściu przy ulicy Kruczej 16/22 i jest prowadzony w modelu franczyzowym.

Nowo powstała restauracja Sphinx zajmuje powierzchnię 160 mkw. Przy lokalu przez cały rok będzie działać 70-cio metrowy, zadaszony ogródek. Do dyspozycji gości przygotowano ponad 100 miejsc przy blisko 40 stolikach.

Restauracja jest otwarta od niedzieli do czwartku w godzinach 10:00 - 23:00, a w piątki i soboty od 10:00 do 24:00.

Starsze informacje 2019-03-20


Na kulinarnej mapie Warszawy pojawił się nowy punkt.

20 marca 2019, restauracja Mazal Tov otwiera drzwi dla gości. Mazal Tov to tradycyjna s rodkowo-europejska z ydowska kuchnia we współczesnej formie. Szefem kuchni jest Richart Tóth, węgierski żyd wielki miłośnik street foodu, który stworzył kartę opartą na tradycji żydów aszkenazyjskich. W menu m.in. domowa matzah, czulent, cymes, bajgle, chałki i mięso.

Pomysł na projekt urodził się podczas podróży po świecie i poznawania ludzi związanych z kulturą żydowską. Nie bez powodu Mazal Tov otwiera się na warszawskiej Starówce - to miejsce odwołujące się do historii, przeżyć i wspomnień- mówi Katarzyna Derdzińska, dyrektor generalny restauracji.

Kuchnia Mazal Tov opiera się na przepisach z czasów przedwojennej z ydowskiej Warszawy zaprezentowanych w nowym wydaniu, zachowując przy tym swój oryginalny smak, dzięki bazowaniu na tradycyjnych przepisach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Mazal Tov to także przestrzeń dla spotkań ze współczesna kultura z ydowska , ciągle obecną i rozwijającą się w Polsce. Poprzez organizowanie koncertów, wernisaży, spotkań autorskich i innych form wyrazu artystycznej ekspresji chcemy ukazywać różnorodność kultury żydowskiej, a dzięki wizytom gości, przybliżać jej tradycje. Otwartość
i chęć poznania - to wartości na których się skupiamy
-przekonuje Daniel Chomicz - odpowiedzialny za część koncepcyjną.

Koncept Mazal Tov wchodzi w skład Grupy Gastronomicznej Marcina Wachowicza (AIOLI, Banjaluka, MOMU). Lokal znajduje się przy ul. Podwale 29.

Starsze informacje 2019-03-07


Sfinks otworzył kolejną restaurację
Grupa Sfinks Polska poinformowała o otworzeniu kolejnej restauracji.

Nowo otwarta Fabryka Pizzy mieści się w jednej z kamienic w ścisłym centrum Katowic przy ul. Mariackiej 21 i jest prowadzona w modelu franczyzowym.

"Nasza restauracja jest zlokalizowana w jednym z najpopularniejszych miejsc w samym centrum miasta. W bliskiej odległości znajduje się katowicki rynek, szkoły i uczelnie wyższe, puby czy wiele atrakcji turystycznych. Wszystko to sprawia, że deptak przy ulicy Mariackiej tętni życiem o każdej porze dnia i nocy. Naszym gościom z pewnością będzie do nas po drodze" - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Fabryka Pizzy.

W przestronnym lokalu restauracji o powierzchni ok. 200 mkw., przygotowano ponad 60 miejsc dla gości. Dodatkowo latem klienci będą mogli korzystać z restauracyjnego ogródka.

W menu Fabryki Pizzy będzie można znaleźć różne rodzaje pizzy - również w wersji light, oraz wiele innych smaków włoskiej kuchni, m.in.podawane na gorąco bombery, gnocchi, makarony, risotto, dania wegetariańskie oraz włoskie desery.

Starsze informacje 2019-02-25


Popularny dziennikarz telewizyjny zapowiada otwarcie restauracji. W zrewitalizowanym kompleksie na warszawskim Powiślu pojawi się lokal gastronomiczny, należący do Kuby Wojewódzkiego i jego wspólnika.

"Uwaga! Razem z moim wspólnikiem otwieramy nowe miejsce w Warszawie - Niewinni czarodzieje - w Elektrowni Powiśle. 2/3 restauracja, 1/3 klub. Zawsze chciałem być jak Humphrey Bogart z "Casablanca" - napisał Kuba Wojewódzki na swoim instagramie.

Koncept gastronomiczny Kuby Wojewódzkiego i jego partnera - restauratora Józefa Krawczyka, będzie działał pod nazwą "Niewinni Czarodzieje 2.0" Zostanie on otworzony w kompleksie Elektrowni Powiśle, który znajduje się przy ul. Elektycznej 2 w Warszawie.

Restauracja wspólników ma połączyć pasję do muzyki z dobrą kuchnią i niebanalną rozrywką.

Starsze informacje 2019-02-25


Nowa piwiarnia w Krakowie
Nowy pub pod szyldem Piwiarnia Warki mieści się w samym sercu miasta i prowadzony jest we franczyzie. Jest to już trzeci pub tej marki na mapie stolicy Małopolski, a do końca I kwartału 2019 roku Sfinks planuje otworzyć jeszcze co najmniej dwa lokale.

Najnowsza Piwiarnia Warki w Krakowie przy ul. Grodzkiej 9 zajmuje blisko 250 mkw. powierzchni i dysponuje 85 miejscami dla gości. Wystrój lokalu utrzymany jest w klimacie tradycyjnych pubów z Wysp Brytyjskich, co w połączeniu z zabytkowym charakterem krakowskiego Starego Miasta tworzy unikalną atmosferę.

Na klientów czeka szeroki wybór piw z oferty Grupy Żywiec, a także nowe menu z piwnymi przekąskami i daniami, w tym tradycyjne zakąski jak tatar i galareta, burgery, grillowane żeberka, golonka czy steki, których oferta została przygotowana specjalnie dla tego lokalu. W lokalu można też na bieżąco śledzić wydarzenia sportowe z różnych dyscyplin dzięki telewizyjnym transmisjom na żywo. Piwiarnia Warki przy Grodzkiej jest czynna od poniedziałku do niedzieli w godzinach 15.00-24.00.

Piwiarnia Warki to miejsce stworzone do wspólnego kibicowania w gronie znajomych. Każdego dnia można tu poczuć dreszczyk sportowych emocji - na ekranach restauracyjnych telewizorów praktycznie przez cały czas transmitowane są rozmaite rozgrywki i zawody. Biorąc pod uwagę atrakcyjne położenie nowego lokalu w Krakowie, liczymy, że będzie on chętnie odwiedzany zarówno przez mieszkańców miasta, jak i turystów z Polski i za granicy. W ramach rozwoju sieci planujemy też intensywny rozwój Piwiarni Warki w całym kraju. W związku z tym już pracujemy nad kolejnymi otwarciami. Jeszcze do końca marca chcemy uruchomić co najmniej dwa nowe puby" - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Piwiarnia Warki.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
10 Sfinks Polska Kraków Grodzka Warka Piwiarnia Warka


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję