TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Jesienna odsłona w lokalach hotelu Le Meridien Bristol

Szef kuchni hotelu Le Meridien Bristol, Michał Tkaczyk, przygotował dla gości restauracji Marconi i Cafe Bristol nowe dania, których można spróbować już od początku października.


Małże Św. Jakuba, kremowa zupa z dyni, dorada królewska czy antrykot argentyński to dopiero początek listy dań prezentowanych w nowym menu restauracji Marconi.

Karta podstawowa to wybór dopracowanych w każdym szczególe przekąsek, zup, dań głównych i deserów wśród których każdy Gość znajdzie coś dla siebie. W menu znajdują się także szczególnie rekomendowane zmieniające się sezonowo autorskie propozycje Szefa Kuchni i tak już od 11 października będą to wyszukane dania kuchni myśliwskiej czyli przede wszystkim dziczyzna.

Lekka i zdrowa jest kuchnia z której od dawna słynie Cafe Bristol. Od 4 października do tej charakterystyki należy dodać słowo "jesienna". Na chłodne jesienne dni Szef Kuchni poleca min. zupę z małży doprawioną rozgrzewającym curry, kotleciki jagnięce z ciepłą sałatką z grzybami oraz wiele innych dań. Jesienne desery opracowane zostały na bazie sezonowych owoców zebranych w polskich sadach doprawione nutką cynamonu i imbiru.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
jesienna odsłona w lokalach hotelu Le Meridien Bristol szef kuchni hotelu Le Meridien Bristol Michał Tkaczyk dla gości restauracji Marconi Cafe Bristol nowe dania




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję