Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Sphinx wprowadza nowe dania do menu
Sieć restauracji zarządzana przez Sfinks Polska - wprowadziła nowe menu. Wśród nowości znalazła się m.in. shoarma na ostro, steki wołowe rib-eye i szkocki t-bone, trzy dodatkowe dania makaronowe, zupa borowikowa, a ze słodkości - sernik z malinami i ciasto czekoladowe z bitą śmietaną. Poza tym w menu pojawiły się nowe sałaty i przystawki, także z owocami morza.
- Shoarma cieszy się niesłabnącą popularnością ze strony klientów, dlatego mamy nadzieję, że jej wielbiciele zainteresują się tym daniem w pikantnej wersji. Dodatkowo rozszerzamy inne kategorie dań. Wprowadzamy m.in. nowe steki wołowe oraz dania z kurczaka, a także nowe przystawki i sałaty. Zauważyliśmy, że nasi goście coraz chętniej sięgają po potrawy spoza kultowych propozycji z naszej karty dań, dlatego staramy się systematycznie urozmaicać tę ofertę - mówi Bogdan Bruczko, wiceprezes Sfinks Polska.
W ramach nowości w restauracjach Sphinx można zamówić pizzę na grubym lub cienkim cieście. Poza tym w karcie znalazły się t-bone stek ze szkockiej wołowiny podawany z sałatką Ale Feta!, masłem czosnkowym oraz złocistymi talarkami lub z ryżem. W podobny sposób serwowany jest rib-eye stek, czyli plaster soczystej wołowiny z okolicy żebrowej. Ponadto, wśród nowości pojawił się kurczak orientalny z migdałami i rodzynkami, podawany z ryżem i mieszanką smażonych warzyw.
Sekcja makaronów została wzbogacona o spaghetti peperoncino, czyli makaron z włoskim sosem ze świeżej pietruszki, papryki, czosnku oraz oliwy z oliwek, tagliatelle w sosie śmietanowym z polędwicą i grzybami oraz tagliatelle calabrese, czyli makaron w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami, rukolą oraz włoską szynką.
Wśród nowych dań przystawkowych pojawiły się m.in. złociste krewetki podawane z sosem na mieszance sałat. Wielbiciele sałatek mogą od teraz skusić się na sałatkę a’la caprese oraz mix sałat z boczkiem i serem pleśniowym.
Z kolei na łasuchów czeka sernik z malinami, podawany z bitą śmietaną i polewą malinową oraz ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i polewą czekoladową.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Połączenie kolejowe Balice - Kraków będzie później
Radisson Blu Kraków na wrzesień - menu meksykańskie
Porozumienie o utworzeniu Portu Lotniczego w Modlinie podpisane
Podlasie bez dodatkowych pociągów na ferie
Port lotniczy Praga-Ruzynie będzie całkowicie sprywatyzowany
Piloci i przewodnicy - zmiany w prawie
Zakaz przeklinania w jednym ze szkockich barów
Nowe wyciągi narciarskie w polskich miejscowościach turystycznych
"Turystyka w obiektach poprzemysłowych"
Kredyt uratuje szwajcarskiego przewoźnika?
Marszałek województwa lubuskiego nie chce pokazać umowy z Jet Air
Turystyka w Wielkiej Brytanii przeżywa kryzys?
Zakopane- Kasprowy Wierch i Butorowy Wierch - nieczynne kolejki