TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Sheraton Sopot: jesienne menu z prawdziwej dziczyzny

W październiku restauracja Wave w hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa proponuje swoim gościom nietuzinkowe dania z dziczyzny.


Jesienne potrawy, inspirowane tradycją polowań i uczt, podczas których na stole królowała dziczyzna dostępne będą w restauracji Wave od 1 do 30 października. Ceny dań w nowej karcie wahają się od 30 - 65 zł.

Wśród propozycji szefa kuchni - Tomasza Boruckiego znajdują się takie przysmaki jak carpaccio z sarny z chrupiącym parmezanem, rosół z bażanta z kluseczkami z wątróbki, schab z dzika serwowany z zapiekanką z selera, jabłek i ziemniaków, a także faszerowana przepiórka.

- Nastała jesień. Jest to pora roku, która kojarzy mi się z leśnymi spacerami, grzybobraniami i polowaniami. Poza tym to właśnie jesienią i zimą prawdziwa dziczyzna jest najsmaczniejsza, ma najmniej tłuszczu i jest najbogatsza w walory smakowe - opowiada Tomasz Borucki, szef kuchni hotelu Sheraton Sopot.

Restauracja Wave, znajdująca się w hotelu Sheraton Sopot, Conference Center & Spa, poza specjałami z dziczyzny oferuje dania kuchni polskiej, międzynarodowej oraz potrawy surf & turf - będące połączeniem mięsa i owoców morza. Restauracja otwarta jest przez cały tydzień od godziny 6:30 do 23.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Sheraton Sopot jesienne menu z prawdziwej dziczyzny dziczyzna restauracja Wave w hotelu dania Tomasz Borucki




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję