Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot - Szlak Piastowski 05-07.06.2024
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
- Specjalista ds. Turystyki - Krasnystaw
- wychowawca-lektor języka angielskiego
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice Śląskie
Sheraton Sopot: jesienne menu z prawdziwej dziczyzny
W październiku restauracja Wave w hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa proponuje swoim gościom nietuzinkowe dania z dziczyzny.
Jesienne potrawy, inspirowane tradycją polowań i uczt, podczas których na stole królowała dziczyzna dostępne będą w restauracji Wave od 1 do 30 października. Ceny dań w nowej karcie wahają się od 30 - 65 zł.
Wśród propozycji szefa kuchni - Tomasza Boruckiego znajdują się takie przysmaki jak carpaccio z sarny z chrupiącym parmezanem, rosół z bażanta z kluseczkami z wątróbki, schab z dzika serwowany z zapiekanką z selera, jabłek i ziemniaków, a także faszerowana przepiórka.
- Nastała jesień. Jest to pora roku, która kojarzy mi się z leśnymi spacerami, grzybobraniami i polowaniami. Poza tym to właśnie jesienią i zimą prawdziwa dziczyzna jest najsmaczniejsza, ma najmniej tłuszczu i jest najbogatsza w walory smakowe - opowiada Tomasz Borucki, szef kuchni hotelu Sheraton Sopot.
Restauracja Wave, znajdująca się w hotelu Sheraton Sopot, Conference Center & Spa, poza specjałami z dziczyzny oferuje dania kuchni polskiej, międzynarodowej oraz potrawy surf & turf - będące połączeniem mięsa i owoców morza. Restauracja otwarta jest przez cały tydzień od godziny 6:30 do 23.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Nowe centrum konferencyjne w
Polacy dalej zainteresowani
Starsze aktualności:
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Lotnisko w Gdańsku: Wzrost liczby obsłużonych pasażerów
Triada zaczęła urodzinową promocje oferty Lato 2006!
Sphinx kusi promocjami dla par
Coraz mniej połączeń z Polski do Londynu
Sterling Airways ogłosi upadłość. Nie zwróci jednak pasażerom pieniędzy za bilety.
W pierwszym kwartale straty linii Vuelinga wzrosły o 47%
Wulkaniczny pył, a skargi turystów
Powstanie kładka nad Dunajcem w Sromowcach Niżnych
Nowa strategia Instytutu Turystyki
Uszkodzenie kolei linowej na Czantorię
Zakaz wyższych cen usług turystycznych dla cudzoziemców!
Zakon cystersów z Wąchocka przygotowuje atrakcje dla turystów
Są pieniądze dla portu lotniczego w Jasionce
UOKiK skontrolował przewoźników lotniczych!
Przewoźnicy jednoczą się przeciwko wysokim opłatom!
Szwajcaria: większość rezerwacji hotelowych to rezerwacje internetowe
W 2003 roku samolot lecący z Okęcia miał uderzyć w Londyn
Amerykański inhalator czekolady zrewolucjonizuje gastronomię?
PLL LOT wprowadza zmiany w rozkładzie lotów na trasie Katowice - Monachium
Co myslicie o Travelplanet.pl ?