Zobacz także
Oficjalne otwarcie hotelu w Piotrkowie Trybunalskim
Marka Golden Tulip promowana przez Wojciecha Fiedorczuka
Hotele Deutsche Hospitality zapraszają do Berlina
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze lepsza
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green Key
Kucharze z Hotelu HP Park w Poznaniu zdobyli tytuł Profesjonalisty Roku 2007
W Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu odbył się Konkurs kulinarny Polish Prestige Hotels & Resorts. W dniach 16 - 18 listopada 2007 ekipy kucharzy walczyły o tytuł Profesjonalisty Roku 2007.
W konkursie wystartowało 12 ekip z tego 5 z hoteli należących do grupy Polish Prestige Hotels & Resorts. Zadaniem uczestników konkursu było przygotowanie sześciu przystawek z łososia wędzonego i sześciu dań z wykorzystaniem dowolnego elementu tuszki kurczaka i wątróbki cielęcej oraz dowolnych grzybów. Tajemnicą potrawy miało być podkreślenie w niej charakteru polskiej tradycji kulinarnej.
Prowadzącym był Karol Okrasa. Dania oceniało profesjonalne jury: Piotr Pabisiak, C-Michael Labarre, Tomasz Szymański oraz Leszek Gryka. Jury przewodniczył Jerzy Pasikowski.
Pierwsze miejsce w konkursie zajęła ekipa Hotelu HP Park w Poznaniu w składzie: Tomasz Siedlik i Bartosz Budzyński. Na drugim miejscu uplasowała się grupa z Hotelu Warszawa w Augustowie, czyli Krzysztof Bonk i Wojciech Roszyk. Trzecie miejsce zajęli Dariusz Mikołajczak i Marcin Belgrau z Hotelu Nadmorski w Gdyni.
Wyniki kulinarnych rozgrywek zostały ogłoszone na wieczornej Gali w Restauracji Panorama Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu. Laureat otrzymał nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2008 oraz liczne nagrody.
W konkursie kulinarnym Polish Prestige Hotels & Resorts brały udział także następujące ekipy: Andel’s Hotel - Maciej Kopczyński, Jakub Fraś; Art. Hotel - Przemysław Bogucki, Rafał Białek; Centrum Konferencji i Rekreacji Akwawit - Marek Buler, Jakub Buchwald; Hotel Anders - Tomasz Bonisławski, Sławomir Koper; Hotel Kortowo - Maciej Woźniak, Katarzyna Pałka; Hotel Le Royal Meridien Bristol - Krzysztof Czapnik, Michał Bajerski; Hotel Radisson Sas - Marcin Zator, Dawid Wysocki; Park Hotel - Daniel Grycz, Mariusz Siwak; Restauracja Słoneczna - Łukasz Smela, Patryk Jóźwik.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Czy Londyńskiemu Zamkowi zagrażają drapacze?
Ubezpieczenie - warto, czy nie warto mieć na wakacje?
Ryanair uruchomi loty Berlin Schonefeld - Kowno
Fast foody ostrzą plastikowe noże i widelce
Podsumowanie roku Instytutu Turystyki
PLL LOT podzieli 25 mln zł zysku między pracowników
Hotel Astoria w Lloret de Mar w Hiszpani