TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Kucharze z Hotelu HP Park w Poznaniu zdobyli tytuł Profesjonalisty Roku 2007

W Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu odbył się Konkurs kulinarny Polish Prestige Hotels & Resorts. W dniach 16 - 18 listopada 2007 ekipy kucharzy walczyły o tytuł Profesjonalisty Roku 2007.


W konkursie wystartowało 12 ekip z tego 5 z hoteli należących do grupy Polish Prestige Hotels & Resorts. Zadaniem uczestników konkursu było przygotowanie sześciu przystawek z łososia wędzonego i sześciu dań z wykorzystaniem dowolnego elementu tuszki kurczaka i wątróbki cielęcej oraz dowolnych grzybów. Tajemnicą potrawy miało być podkreślenie w niej charakteru polskiej tradycji kulinarnej.

Prowadzącym był Karol Okrasa. Dania oceniało profesjonalne jury: Piotr Pabisiak, C-Michael Labarre, Tomasz Szymański oraz Leszek Gryka. Jury przewodniczył Jerzy Pasikowski.

Pierwsze miejsce w konkursie zajęła ekipa Hotelu HP Park w Poznaniu w składzie: Tomasz Siedlik i Bartosz Budzyński. Na drugim miejscu uplasowała się grupa z Hotelu Warszawa w Augustowie, czyli Krzysztof Bonk i Wojciech Roszyk. Trzecie miejsce zajęli Dariusz Mikołajczak i Marcin Belgrau z Hotelu Nadmorski w Gdyni.

Wyniki kulinarnych rozgrywek zostały ogłoszone na wieczornej Gali w Restauracji Panorama Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu. Laureat otrzymał nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2008 oraz liczne nagrody.

W konkursie kulinarnym Polish Prestige Hotels & Resorts brały udział także następujące ekipy: Andel’s Hotel - Maciej Kopczyński, Jakub Fraś; Art. Hotel - Przemysław Bogucki, Rafał Białek; Centrum Konferencji i Rekreacji Akwawit - Marek Buler, Jakub Buchwald; Hotel Anders - Tomasz Bonisławski, Sławomir Koper; Hotel Kortowo - Maciej Woźniak, Katarzyna Pałka; Hotel Le Royal Meridien Bristol - Krzysztof Czapnik, Michał Bajerski; Hotel Radisson Sas - Marcin Zator, Dawid Wysocki; Park Hotel - Daniel Grycz, Mariusz Siwak; Restauracja Słoneczna - Łukasz Smela, Patryk Jóźwik.






Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
tytuł Profesjonalisty Roku 2007 Konkurs kulinarny Polish Prestige Hotels & Resorts Hotel HP Park w Poznaniu Tomasz Siedlik Bartosz Budzyński Warszawa w Augustowie Krzysztof Bonk Wojciech Roszyk Dariusz Mikołajczak Marcin Belgrau Nadmorski w Gdyni




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję