TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Polacy się brzydzą....

Można je przyrządzać na wiele sposobów - usmażyć, udusić, zapiekać... Ich mięso zawiera dużo białka, sodu, fosforu i magnezu. W polskich restauracjach zamawiają je głównie goście z zagranicy, Polacy raczej w nich nie gustują.


24 maja po raz pierwszy obchodziliśmy w Polsce dzień ślimaka. Dzień ten jest w restauracjach brytyjskich jednym z licznych kulinarnych świąt. Firma Ślimaki Pl, dystrybutor winniczków w puszce chce spopularyzować ślimaki na polskich stołach. Maj jest przecież okresem najbardziej obfitych zbiorów. W zabawie wzięło udział sześć restauracji z trzech województw, m.in. ze Śląska - szefowie kuchni restauracji hotelu Noma Residence w Promnicach i hotelu Belweder w Ustroniu.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
dzień ślimaka w Polsce Polska Ślimaki Pl na zabawa konkurs dla restauracji polskie menu jedzenie ślimaków przyrządzanie restauracja hotel Noma Residence w Belweder kulinarne w Wielkiej Brytanii winniczków slimaki przyrzadzanie przepisy hodowla winniczki winniczka jak




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję