TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Restauracje mogą się już zgłaszać do Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi

Organizatorzy 6. Festiwalu Dobrego Smaku w Łodzi (27-28 czerwiec) zapraszają chętne restauracje do przesyłania zgłoszeń. Na rynku łódzkiej Manufaktury restauracje z całej Polski przygotują potrawy z ryb i owoców morza, które oceni międzynarodowe jury pod przewodnictwem Roberta Sowy.


Osią Festiwalu jest konkurs dla restauratorów na najlepszą potrawę. W tym roku tematem są ryby i owoce morza. Dwadzieścia restauracji, wybranych na podstawie nadesłanych przepisów, zaprezentuje się w oficjalnym konkursie, gdzie na oczach widzów będą przygotowywać konkursowe potrawy. W jury zasiądą: szefowie kuchni restauracji hotelowych Vienna International z całej Europy. Przewodniczył im będzie Robert Sowa - szef kuchni warszawskiego hotelu Sobieski.

Restauracje mogą zgłaszać się do konkursu poprzez formularz zgłoszeniowy znajdujący się na oficjalnej stronie Festiwalu: www.festiwaldobregosmaku.eu. Nagrodę dla kucharza zwycięskiej restauracji - zagraniczny pobyt w jednym z ekskluzywnych hoteli sieci Vienna International ufunduje partner Festiwalu - andel"s Hotel Łódź.

Wielkie gotowanie uzupełnią inne eventy związanie z dobrym smakiem i kulturą jedzenia. Podczas zmagań kucharzy widzowie będą mogli zapoznać się ze sztuką barmańską, savoir-vivre"em, carvingiem (sztuką rzeźbienia w owocach) czy zdrową dietą. Swój osobny konkurs kulinarny będą mieli dziennikarze.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi Łódź Restauracje zgłoszenia konkurs dla restauratorów konkursy na najlepszą potrawę Robert Sowa




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję