Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
- pilot Rumunia oraz Włochy-Francja-Monako
- Specjalista ds. Turystyki Itaka Galeria Łódzka
- Animator dla dzieci - TUNEZJA
- Pilot wycieczek
- Koordynator rejsów czarterowych
- ZAKOPANE Specjalista ds. Turystyki
Nowe menu lunchowe w restauracji The Olive
Od wtorku, 19 października restauracja The Olive wprowadza nowe menu lunchowe. W karcie dań znajdą się codziennie inne propozycje autorstwa Artura Grajbera, szefa kuchni hotelu Sheraton Warsaw. Zestawy lunchowe dostępne będą w cenie od 55 zł.
Alternatywę dla dań z bufetu restauracji The Olive stanowić będą nowe zestawy lunchowe, składające się z czterech propozycji kulinarnych zmieniających się codziennie. Od poniedziałku do piątku szef kuchni Artur Grajber będzie prezentował nowe propozycje,
a w karcie znajdą się m. in.:
* Sałatka z pikantnego arbuza i szpinaku z karmelizowanym koprem włoskim
* Eskalopki z polędwiczek wieprzowych, z puree z boczkiem i porem, grillowaną cukinią i sosem grzybowym
* Sałatka ze szpinakiem, marynowaną gruszką, orzechami włoskimi i sosem z sera pleśniowego
* Papardele z kremowym sosem kurkowym, boczkiem pieczonym i musem z gęsiej wątróbki
* Filet łososia z ciepłą sałatka z kopru włoskiego i cykorii, ryżem cremolata z cytrusami i natką pietruszki, sosem maślanym z cytryną i pomidorem
* Śliwki karmelizowane z sosem kajmakowym, żubrówką i lodami jabłkowymi, podane na pieczonej kruszonce z ciasteczkiem waniliowym
Gość korzystając z oferty lunchowej będzie miał możliwość wybrać z karty:
- dwa dania w cenie 55 zł
- trzy dania w cenie 78 zł
- cztery dania w cenie 105 zł
Pełny zestaw lunchowy zawiera przystawkę, zupę, danie główne i deser. Zestawy lunchowe dostępne będą od 12.00 - 15.00 od poniedziałku do piątku. Restauracja The Olive znajduje się w hotelu Sheraton Warsaw i serwuje potrawy inspirowane kulinarną tradycją śródziemnomorską oraz dania kuchni polskiej. Czynna jest w godzinach 6.30-10.30 oraz 12.00-16.00.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział hotele, pensjonaty:
Turystyka z gorszą obsługą
Można składać oferty w Programie wsparcia
Rada UE przyjęła rozporządzenie w sprawie wynajmu
Starsze aktualności:
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Wakacje latających
Turkmenistan stanie się rajem dla turystów?
Nowa witryna Sheratonresorts.com pomoże w zaplanowaniu urlopu w kurorcie
Można kupić bilety lotnicze na dni zamknięcia Okęcia?
Lotnisko w Szymanach dostało 2 mln zł na rozwój
Maxipizza: akcje spółki już w debiucie wzrosły o 202%
Hotele przy Pałacu Prezydenckim oblężone
Kulinarna Liga Mistrzów - Ranking Gwiazdek Michelin
Carta Blanca: konkurs fotograficzny "Polska zimą"
Jura Krakowsko-Częstochowska potrzebuje strategii rozwoju turystyki