TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Już nie tylko potrawy, ale również zastawa, stół i krzesła!

Restauracje i firmy cateringowe prześcigają się w atrakcyjności oferty - aby zdobyć klienta poszerzają menu o nowe, niecodzienne potrawy oraz proponują usługi dodatkowe - np. wypożyczenie zastawy, czy też stołu lub krzeseł.


W grudniu firmy cateringowe mogą liczyć na szczególnie wielu klientów. Jest to bowiem czas "firmowych wigilii" oraz dostarczania potraw na domową wigilie dla zapracowanych.

Wigilie domowe istotnie różnią się od tych, jakie cateringowcy szykują zazwyczaj. - Na domowe wigilie, rzadko kto zamawia obsługę kelnerską, bo w tym wyjątkowym dniu wolimy być tylko z rodziną - mówi Tadeusz Lewitin, współwłaściciel firmy Party Super Service.

Ceny ustala się indywidualnie. - To oferta szyta na miarę - mówi Edyta Bieńkowska, menedżer Art 21. - Każdy klient jest inny. Jedni nie wyobrażają sobie wigilii bez tradycyjnego karpia, innym marzy się śledź w ananasach - dodaje.

Aby zaspokoić gusta kulinarne różnych klientów, restauracje proponują zróżnicowane menu. Ceny również ustalane są indywidualnie. Najbardziej podstawowy menu wigilijne (np. zupa grzybowa, pierogi, śledzie i karp smażony) kosztuje najczęściej od 25 po 50 zł od osoby.

Najczęściej firma cateringowa dowożą gotowe, przygotowane potrawy do klienta. - Rzadko gotujemy u klienta. Z doświadczenia wiemy, że w kuchni domowej często brakuje naczyń odpowiednich do tak dużych imprez - tłumaczy Paweł Janiszewski, właściciel restauracji Twoja Chata. - Możemy przygotować także potrawy z przepisu klienta, według jego wskazówek - dodaje.

Przykładowe menu łódzkich restauracji na domową wigilie:

Restauracja Van Gogh

Podstawowy zestaw:
- pierogi,
- zupa grzybowa,
- śledzie w ananasie lub brzoskwiniach i oleju
- pstrąg.

Ceny od 50 zł za osobę.

Art 21

Tradycyjne 13 potraw: cztery dania ciepłe i dziewięć zimnych:
- Grzybowa z łazankami
- Kapusta z grochem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Karp smażony
- Karp w galarecie
- Śledź na słodko z rodzynkami w zalewie pomidorowej
- Śledź po kaszubsku
- Sałatka jarzynowa
- Grzybki marynowane
- Makowiec
- Pieczywo jasne lub ciemne
- Masło
- Kompot z suszonych owoców

Cena - od 41 zł brutto za osobę, za każde danie można płacić osobno. 49 zł - jeśli klient chce skorzystać z wypożyczonej zastawy. Można zamówić również: stoły, krzesła, obrusy, dekoracje świąteczne.

Usługi cateringowe na wigilie świadczą również restauracje:

- Rajskie Jadło (zestawy od 25 zł od osoby, zastawa od 30 do 40 zł, możliwość zaproszenia kucharza lub zamówienia gotowych potraw, dowóz gratis)

- Twoja Chata (zestawy od 30 zł od osoby wzwyż, zastawa na osobę to dodatkowe 2-5 zł, można wynająć kelnerów, zamówić stoły i wystrój)

- Oberża Staropolska (ceny osobne dla każdej potrawy - pierogi z kapusta i grzybami 16 zł za kg, zupa grzybowa10 zł litr, porcja ryby w galarecie 8,50 zł, kaucja za zastawę 50-150 zł).

- Party Super Service (zestaw od 30 zł do 50 na osobę, w cenę wliczona pełna obsługa kelnerska, zastawa, stoły i dekoracje świąteczne).


W większości restauracji i firm cateringowych dziś właśnie upływa ostateczny termin składania zamówień na potrawy dostarczane 24 grudnia.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
oferta restauracji wigilia catering stoły zastawa stół i krzesła stołu menu wigilijne ceny cateringowe na potrawy przykładowe firmy dekoracje restauracje firmy cateringowe w Polsce Tadeusz Lewitin usługi restauracja Chata Oberża Staropolska Party wigilie firmowe potraw dekoracja




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję