Ogłoszenia
Ogłoszenia
- specjalista ds. obsługi klienta
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
Konferencja dla branży gastronomicznej
Prowadzenie własnego biznesu, a w szczególności restauracji to ogromne wyzwanie w dobie kryzysu. Coraz większa konkurencja, biedniejsze społeczeństwo i drożejące produkty to tylko niektóre problemy, z którymi borykają się na co dzień właściciele i managerowie restauracji. Konferencja odbędzie się 25 czerwca w piątek, w łódzkim Hotelu Focus.
Konferencja "Jak wykorzystać kryzys, aby osiągnąć sukces?", organizowana w ramach Festiwalu Dobrego Smaku to odpowiedź organizatorów na potrzeby branży gastronomicznej. Prowadzenie własnego biznesu wymaga elastyczności i nieustannego dopasowywania się do aktualnych potrzeb rynku. Kryzys nie musi oznaczać rezygnacji z tego, co do tej pory osiągnęliśmy. Czasem wystarczy zmienić aranżację wnętrza, menu, czy też zainwestować w działania marketingowe - przekonuje organizatorka Festiwalu Dobrego Smaku- Barbara Sokołowska-Urbańczyk.
Restauracje odczuwają skutki kryzysu na rynku finansowym, dlatego warto, by jak najszybciej zaczęły z nim walczyć. Na konferencji "Jak wykorzystać kryzys, aby osiągnąć sukces?" wystąpią eksperci z zakresu gastronomii, marketingu i architektury. Posiadanie wiedzy z tych trzech obszarów zapewni sukces każdemu lokalowi gastronomicznemu. Z pomocą przychodzą tacy eksperci jak: Constant-Michel Labarre- francuski mistrz kuchni, Przemysław Andrzejak - przedstawiciel Best Place- Europejskiego Instytutu Marketingu Miejsc, Sławomir Chrzczonowski- Sommelier, juror międzynarodowych konkursów winiarskich, Jakub Majewski i Łukasz Pastuszka - Moomoo architects, Maciej Plutecki- Regionalny Związek Pracodawców Prywatnych Ziemi Łódzkiej Lewiatan, Jacek Szklarek - prezes Slow Food Polska. Podzielą się oni z uczestnikami swoją wiedzą i wieloletnim doświadczeniem związanym z branżą gastronomiczną.
Program konferencji:
10.15 - 10.55 "Jak wykorzystać kryzys do zbudowania przewagi konkurencyjnej?" Constant-Michel Labarre- francuski mistrz kuchni, v-ce prezes Euro-Toques Polska, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d"Or Poland,
10.55 - 11.25 "Jak dbać o dobry wizerunek restauracji" Przemysław Andrzejak - przedstawiciel Best Place - Europejskiego Instytutu Marketingu Miejsc, Pełnomocnik Rektora Uniwersytetu Medycznego w Łodzi ds. Rozwoju i Promocji Uczelni
11.25 - 11.45 "Czy warto zatrudnić sommeliera?" Sławomir Chrzczonowski- Sommelier, juror międzynarodowych konkursów winiarskich, twórca portalu winomania.pl
12.15 - 12.45 "Wykorzystać niewykorzystane... -czyli współczesne adaptacje nietypowych przestrzeni na cele gastronomiczne" - Jakub Majewski i Łukasz Pastuszka - Moomoo architects
12.45 - 13.20 "Przynależność do organizacji pracodawców jako element innowacyjnego zarządzania firmą" Maciej Plutecki - Regionalny Związek Pracodawców Prywatnych Ziemi Łódzkiej Lewiatan
13.20 - 14.00 "Slow Food jako nowa alternatywa dla polskiej gastronomii" Jacek Szklarek - prezes Slow Food Polska.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Starsze aktualności:
Dwie gwiazdki Michelin w
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Wielkopolskie: przedszkole przeszkodą w budowie hotelu w Kole
Międzynarodowe seminarium w Ostrawie
4,5 tys osób protestowało przeciwko budowie superszybkiej kolei!
Wenezuela znacjonalizuje kolejny hotel sieci Hilton
Filmowy szlak wycieczkowy powstaje w Łodzi
Katastrofa bułgarskiego autokaru
Dostawca usług turystycznych dla zagranicznego biura
Nowy Jork: najbardziej kosztowny deser na świecie
Cykl szkoleń PART dla branży hotelarsko-turystycznej trwa
W Triadzie rozpoczął się Tydzień Turecki
Praktyczny przewodnik na wakacje
Nowatorska propozycja portalu bileciarnia.pl
Jaki zdanie o dworcach mają podróżni?