TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Konferencja dla branży gastronomicznej

Prowadzenie własnego biznesu, a w szczególności restauracji to ogromne wyzwanie w dobie kryzysu. Coraz większa konkurencja, biedniejsze społeczeństwo i drożejące produkty to tylko niektóre problemy, z którymi borykają się na co dzień właściciele i managerowie restauracji. Konferencja odbędzie się 25 czerwca w piątek, w łódzkim Hotelu Focus.


Konferencja "Jak wykorzystać kryzys, aby osiągnąć sukces?", organizowana w ramach Festiwalu Dobrego Smaku to odpowiedź organizatorów na potrzeby branży gastronomicznej. Prowadzenie własnego biznesu wymaga elastyczności i nieustannego dopasowywania się do aktualnych potrzeb rynku. Kryzys nie musi oznaczać rezygnacji z tego, co do tej pory osiągnęliśmy. Czasem wystarczy zmienić aranżację wnętrza, menu, czy też zainwestować w działania marketingowe - przekonuje organizatorka Festiwalu Dobrego Smaku- Barbara Sokołowska-Urbańczyk.

Restauracje odczuwają skutki kryzysu na rynku finansowym, dlatego warto, by jak najszybciej zaczęły z nim walczyć. Na konferencji "Jak wykorzystać kryzys, aby osiągnąć sukces?" wystąpią eksperci z zakresu gastronomii, marketingu i architektury. Posiadanie wiedzy z tych trzech obszarów zapewni sukces każdemu lokalowi gastronomicznemu. Z pomocą przychodzą tacy eksperci jak: Constant-Michel Labarre- francuski mistrz kuchni, Przemysław Andrzejak - przedstawiciel Best Place- Europejskiego Instytutu Marketingu Miejsc, Sławomir Chrzczonowski- Sommelier, juror międzynarodowych konkursów winiarskich, Jakub Majewski i Łukasz Pastuszka - Moomoo architects, Maciej Plutecki- Regionalny Związek Pracodawców Prywatnych Ziemi Łódzkiej Lewiatan, Jacek Szklarek - prezes Slow Food Polska. Podzielą się oni z uczestnikami swoją wiedzą i wieloletnim doświadczeniem związanym z branżą gastronomiczną.

Program konferencji:

10.15 - 10.55 "Jak wykorzystać kryzys do zbudowania przewagi konkurencyjnej?" Constant-Michel Labarre- francuski mistrz kuchni, v-ce prezes Euro-Toques Polska, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d"Or Poland,
10.55 - 11.25 "Jak dbać o dobry wizerunek restauracji" Przemysław Andrzejak - przedstawiciel Best Place - Europejskiego Instytutu Marketingu Miejsc, Pełnomocnik Rektora Uniwersytetu Medycznego w Łodzi ds. Rozwoju i Promocji Uczelni
11.25 - 11.45 "Czy warto zatrudnić sommeliera?" Sławomir Chrzczonowski- Sommelier, juror międzynarodowych konkursów winiarskich, twórca portalu winomania.pl
12.15 - 12.45 "Wykorzystać niewykorzystane... -czyli współczesne adaptacje nietypowych przestrzeni na cele gastronomiczne" - Jakub Majewski i Łukasz Pastuszka - Moomoo architects
12.45 - 13.20 "Przynależność do organizacji pracodawców jako element innowacyjnego zarządzania firmą" Maciej Plutecki - Regionalny Związek Pracodawców Prywatnych Ziemi Łódzkiej Lewiatan
13.20 - 14.00 "Slow Food jako nowa alternatywa dla polskiej gastronomii" Jacek Szklarek - prezes Slow Food Polska.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
konferencja dla branży gastronomicznej w łódzkim Hotelu Focus Jak wykorzystać kryzys aby osiągnąć sukces?




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję