TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Szefowie kuchni gotowali postną zupę grzybową dla Warszawiaków

16 grudnia 2007 r. odbyły się, już po raz czwarty - Warszawskie Spotkania Wigilijne - organizowane przez Polskie Bractwo Kawalerów Gutenberga oraz Biuro Polityki Społecznej Urzędu m.st. Warszawy, pod patronatem Pani Prezydent Warszawy - Hanny Gronkiewicz - Waltz. Do wspólnego kolędowania na pl. Teatralnym w Warszawie zachęcali: Andrzej Piasek Piaseczny, Renata Dąbkowska, chór akademicki UKSW oraz Studnia O. Na zmarzniętych i głodnych mieszkańców Warszawy czekały gorące potrawy świąteczne.


Kucharze z Hoteli "Polish Prestige Hotels&Resorts" we współpracy z firmą Bonduelle, która dostarczyła wszystkie potrzebne składniki, już od 7 rano, na oczach wszystkich, rozpoczęli gotowanie kilku tysięcy litrów postnej zupy grzybowej, którą już od godziny 11.00 częstowali wszystkich chętnych i potrzebujących.

W wielkim gotowaniu wzięli udział kucharze z hoteli PPH&R:

  • Green Hotel Poznań-Komorniki: Jerzy Nowak
  • Art Hotel Wrocław: Grzegorz Pomietło, Przemysław Bogucki
  • Hotel Warszawa Augustów: Marcin Budynek
  • Siedlisko Morena: Piotr Zawalich
  • HP Park Olsztyn: Andrzej Konowalski, Grzegorz Gajewski
  • Hotel Klimczok Szczyrk: Tomasz Żmuda
  • Hotel Millenium Bochnia: Daniel Żelazko
  • Hotel Villa Park Ciechocinek: Marcin Skonieczny
  • Hotel Amax Mikołajki: Dariusz Ostojski
  • Hotel Jan III Sobieski Warszawa: Robert Sowa, Włodzimierz Dębniak
  • Hotel Ossa (w PPH&R "in spe"): Marcin Kłyś + Krzysztof Dubrow

oraz kucharze z firm sponsorujących gotowanie:
  • Unilever: Jacek Jakubczak
  • Bonduelle: Marcin Juzoń, Tomasz Szymański, Tomasz Miszczak, Michał Frankowski.


Jak przystało na Wigilię, przybyli warszawiacy otrzymali świąteczne prezenty, tj. stroiki świąteczne, pierniki na choinkę, sianko pod wigilijny obrus i opłatek.

Dla najmłodszych przez cały czas trwania imprezy przewidziano animacje kulturalne. Każde dziecko mogło wykonać ozdoby choinkowe, którymi później dekorowano czterometrową choinkę, stojąca na Placu Teatralnym. Poza tym, specjalnie na tę okazję Św. Mikołaj wraz ze swoją świtą przygotował wspaniałe widowisko, opowiadające o idei wręczania świątecznych prezentów.
Zainteresowanym kulturą i tradycją staropolskich obrządków Świąt Bożego Narodzenia, twórcy ludowi, opowiadali o dawnych zwyczajach oraz pokazywali jak własnoręcznie wykonać unikatowe ozdoby świąteczne.

Impreza ta, ostatnia już w tym roku, w której uczestniczyły Hotele PPH&R, doskonale wpisała się w misję działalności charytatywnej Fundacji PPH mającą na celu łączenie i wspieranie inicjatyw lokalnych w zakresie promowania regionalnych tradycji gastronomicznych. W Nowym Roku Fundacja PPH ma zamiar kontynuować uczestnictwo w tego rodzaju przedsięwzięciach przy współudziale Hoteli należących do PPH&R.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
szefowie kuchni Hoteli Polish Prestige Hotels & Resorts wigilijna zupa grzybowa Warszawskie Spotkania Wigilijne Green Hotel Poznań-Komorniki: Jerzy Nowak Art Hotel Wrocław: Grzegorz Pomietło Przemysław Bogucki Hotel Warszawa Augustów: Marcin Budynek Siedlisko Morena: Piotr Zawalich HP Park Olsztyn: Andrzej Konowalski Grzegorz Gajewski Hotel Klimczok Szczyrk: Tomasz Żmuda Hotel Millenium Bochnia: Daniel Żelazko Hotel Villa Park Ciechocinek: Marcin Skonieczny Hotel Amax Mikołajki: Dariusz Ostojski Hotel Jan III Sobieski Warszawa: Robert Sowa Włodzimierz Dębniak Hotel Ossa (w PPH&R in spe ): Marcin Kłyś Krzysztof Dubrow Jacek Jakubczak Marcin Juzoń Tomasz Szymański Tomasz Miszczak Michał Frankowski postna w




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję