TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Sheraton Sopot: karta słodkich przysmaków na grudzień

W grudniu hotelowe restauracje i bary hotelu Sheraton Sopot zapraszają na desery i ciasta.


Wszyscy amatorzy słodkości i wielbiciele łakoci będą mieli okazję spróbować specjałów przygotowanych według receptur Krzysztofa Ilnickiego - szefa cukierni hotelu Sheraton Sopot.

Wśród propozycji znajdują się takie przysmaki jak:
- waniliowy pudding zapiekany z rodzynkami i kawałkami słodkiego pieczywa serwowany z bitą śmietaną i cynamonem
- klasyczne ciasto daktylowe z brązowym cukrem, podawane z sosem karmelowym
- tradycyjna tarta na cieście francuskim z gruszkami zapiekanymi w cukrze w towarzystwie lodów waniliowych
- ciasto borówkowe czyli biszkopt miodowy z borówką brusznicą i sosem klonowym
- piernik w gorzkiej czekoladzie z ganache o smaku grzanego wina, dżemem i figami.

Specjały ze słodkiej karty przysmaków będą dostępne w Restauracji Wave, Barze 512 i Barze Rotunda do końca grudnia. Do każdego ciastka podawana będzie kawa lub herbata. Cena zestawu to 25 zł. Wśród wszystkich gości, którzy skorzystają z tej oferty zostanie wylosowana atrakcyjna nagroda. Szczęśliwy zwycięzcą będzie miał szanse na prywatną lekcję przyrządzenia słodkiego przysmaku z szefem cukierni Krzysztofem Ilnickim.

Krzysztof Ilnicki swoją przygodę ze światem cukiernictwa rozpoczął w 2002 roku. Doświadczenie zawodowe zdobywał głównie w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Po raz pierwszy z profesjonalnym światem cukiernictwa IIlnicki zetknął się w Chatham Bars Inn w Stanach Zjednoczonych, gdzie przeszedł szereg szkoleń z zakresu zmysłowej kreacji dań deserowych. Po okresie spędzonym w Ameryce Północnej wrócił do Europy, kontynuując swoją karierę w restauracji Mirabelle w Londynie, a następnie w wiodącej londyńskiej firmie specjalizującej się w organizacji elegankich imprez - Urban Caprice. Przed powrotem do Polski Ilnicki, przez ponad rok pracował w Hakkasan Restaurant London na stanowisku szefa cukierni - Executive Pastry Chef. Zarówno restauracja Mirabelle, jak i Hakkasan to miejsca o międzynarodowej renomie, szczycące się najwyższym wyróżnieniem w świecie restauratorów - gwiazdkami Michelin.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
zimowe menu desery deser ciasta hotel Sheraton Sopot Krzysztof Ilnicki w Restauracji Wave Barze 512 Barze Rotunda




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję