Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot - Szlak Piastowski 05-07.06.2024
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
- Specjalista ds. Turystyki - Krasnystaw
- wychowawca-lektor języka angielskiego
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice Śląskie
Sheraton Sopot: karta słodkich przysmaków na grudzień
W grudniu hotelowe restauracje i bary hotelu Sheraton Sopot zapraszają na desery i ciasta.
Wszyscy amatorzy słodkości i wielbiciele łakoci będą mieli okazję spróbować specjałów przygotowanych według receptur Krzysztofa Ilnickiego - szefa cukierni hotelu Sheraton Sopot.
Wśród propozycji znajdują się takie przysmaki jak:
- waniliowy pudding zapiekany z rodzynkami i kawałkami słodkiego pieczywa serwowany z bitą śmietaną i cynamonem
- klasyczne ciasto daktylowe z brązowym cukrem, podawane z sosem karmelowym
- tradycyjna tarta na cieście francuskim z gruszkami zapiekanymi w cukrze w towarzystwie lodów waniliowych
- ciasto borówkowe czyli biszkopt miodowy z borówką brusznicą i sosem klonowym
- piernik w gorzkiej czekoladzie z ganache o smaku grzanego wina, dżemem i figami.
Specjały ze słodkiej karty przysmaków będą dostępne w Restauracji Wave, Barze 512 i Barze Rotunda do końca grudnia. Do każdego ciastka podawana będzie kawa lub herbata. Cena zestawu to 25 zł. Wśród wszystkich gości, którzy skorzystają z tej oferty zostanie wylosowana atrakcyjna nagroda. Szczęśliwy zwycięzcą będzie miał szanse na prywatną lekcję przyrządzenia słodkiego przysmaku z szefem cukierni Krzysztofem Ilnickim.
Krzysztof Ilnicki swoją przygodę ze światem cukiernictwa rozpoczął w 2002 roku. Doświadczenie zawodowe zdobywał głównie w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Po raz pierwszy z profesjonalnym światem cukiernictwa IIlnicki zetknął się w Chatham Bars Inn w Stanach Zjednoczonych, gdzie przeszedł szereg szkoleń z zakresu zmysłowej kreacji dań deserowych. Po okresie spędzonym w Ameryce Północnej wrócił do Europy, kontynuując swoją karierę w restauracji Mirabelle w Londynie, a następnie w wiodącej londyńskiej firmie specjalizującej się w organizacji elegankich imprez - Urban Caprice. Przed powrotem do Polski Ilnicki, przez ponad rok pracował w Hakkasan Restaurant London na stanowisku szefa cukierni - Executive Pastry Chef. Zarówno restauracja Mirabelle, jak i Hakkasan to miejsca o międzynarodowej renomie, szczycące się najwyższym wyróżnieniem w świecie restauratorów - gwiazdkami Michelin.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Nowe centrum konferencyjne w
Polacy dalej zainteresowani
Starsze aktualności:
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
W Polsce powstają nowe sieci kawiarni
Dodatek o VAT w Rynku Turystycznym
Rzeszów: Miasto zamierza podać do sądu właścicieli działki w Rynku
Dni Belgijskie z Brussels Airlines. Promocja na loty z Krakowa i Warszawy
World Travel Market 2007 w Londynie
Nowa droga Jasło - Rzeszów oddana do użytku
Pyrzowice: niechciane odszkodowania za hałas
R&C Union jako 56. spółka notowana na NewConnect
Odprawa przez Internet w British Airways!
Karnawał jeszcze się nie zakończył?
Łódzkie lotnisko gościło sterowiec Sky Ship