TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Karczma Mazurska serwuje najlepsze dania mazurskie

Karczma Mazurska zwyciężyła w konkursie o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku.


Restauracja pokonała czterech konkurentów. Jurorów zachwyciły polędwiczki w sosie grzybowym. Tytuł najlepszego miodowego deseru zdobyły Ule Karoliny (kulki z kruchego ciasta z podgrzewanymi w miodzie bakaliami i powidłami śliwkowymi), czyli deser autorstwa Grażyny Mulewskiej.

W jury konkursu zasiadali: Bożena Dykiel, Kevin Aiston oraz zastępca prezydenta Ełku Artur Urbański, radny Bogusław Wisowaty oraz przedstawicielka publiczności Jolanta Matwiejczyk. Jurorzy oceniali dwie kategorie dań: danie mazurskie i pierogi.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Karczma Mazurska najlepsze dania mazurskie potrawy z Mazur polędwiczki w sosie grzybowym konkurs o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku deser




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję