Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
Restauracja Warka nagrodzona Chochlą Prezydenta Miasta Ełku
22 czerwca w Ełku odbyła się trzecia edycja konkursu kulinarnego o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku. W konkursie wystartowały ełckie restauracje, które zaserwowały potrawy regionalne.
Tegoroczne jury to: aktor Andrzej Grabarczyk oraz znawca sztuki kulinarnej Grzegorz Russak, prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego.
Zwycięzcą konkursu okazała się młodziutka restauracja Warka. Kucharz z Warki zaserwował zrazy z dzika po staropolsku podane na dwa sposoby - z kaszą gryczaną oraz z kopytkami z kminkiem i buraczkami na gorąco.
To dla nas ogromny zaszczyt i wielka radość, bo restauracja działa dopiero od 2 miesięcy, a już udało się zwyciężyć w tak prestiżowym konkursie - powiedział Adam Szymkiewicz, kierownik restauracji Warka.
Pierwszą edycję konkursu w 2006 roku wygrał Hotel Rydzewski, który przygotował pierogi pod nazwą "Pierogowa fantazja". Były to pierogi z soczewicą i grzybami, z kaszą gryczaną, z kapustą i grzybami oraz z mięsem. W zeszłym roku chochlę otrzymała restauracja Kuźnia Smaku za polędwicę z sarny marynowaną w winiaku, pieczoną w szynce parmeńskiej i podaną na mazurskim jarskim kartaczu w asyście sosów jeżynowego i malinowego.
Ełk chce zasłynąć jako kulinarna stolica Mazur, dlatego organizuje wiele imprez kulinarnych. Pod koniec czerwca odbyły się tam także X Mistrzostwa Polski w Grillowaniu.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Chochla Prezydenta Miasta Ełku
[2009-03-25 15:33 24.1.77.*]
Fajny konkurs ale ograniczony dostep publicznosci. A moze by tak przez lato na plazy konkurs kapel w roznych stylach muzycznych ? Gwiazda wybrana glosami publicznosci. odpowiedz »
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział nagrody i wyróżnienia:
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Dział centra informacji i promocji:
Wsparcie także turystyki w północno-wschodniej
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Nowość: Baza Biur Turystycznych Rosji i Ukrainy
Ecco Holiday: podsumowanie wakacji i plany na rok 2011
Do Kanady bez wiz, ale z paszportem biometrycznym
Britain Rocks - muzyczna kampania Wizz Air
Wręczono nagrody zwycięzcom loterii dla posiadaczy kart kredytowych Citibank-LOT
Został raniony, bo narzekał na kebab
Prywatyzacja LOT przesunięta na przyszły rok?
Logos Tour: egzotyczny prezent gwiazdkowy
Wielka Brytania wzmocni bezpieczeństwo na lotniskach
Koniec na serio i jeszcze więcej sera gratis
Belgia: kawiarnie w Brugii dyskryminują Żydów
Plaża nad Sekwaną w Paryżu znów otwarta