TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Kraków: Restauracja Solfeż oferuje grzybowe bufety tematyczne!

We wrześniu w każdy piątek restauracja Solfeż w Hotelu Radisson w Krakowie oferuje grzybowe bufety tematyczne. W cenie 79,00 zł oprócz bufetu, gdzie wybór potraw z grzybami jest ogromny, jest jeszcze wino domowe i napoje.


Piotr Pabisiak, szef kuchni w każdy piątek przygotowuje mnóstwo wspaniałych dań. Przygotował między innymi: paszteciki z grzybami, sałatkę składającą się z makaronu kręconego z parmezanem, surowych, krojonych grzybów, suszonych pomidorów, rukoli i odrobiny czerwonej cebuli. Jako danie główne można zjeść panierowaną kanię z polędwicą z prawdziwkami i pomidorem, a wszystko smażone w ziołach na białym winie. A na deser podawane są lody z leśnymi owocami i surowym borowikiem.

Dodatkową atrakcją jest możliwość obejrzenia, jak przygotowywane są owe potrawy. Można posłuchać jak oliwa skwierczy na patelni i poczuć oszałamiający zapach ziół i makaronu podgrzewanego z bazylią.

W październiku Solfeż będzie proponować dziczyznę, a w listopadzie kuchnię tajską.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
restauracja Solfeż w Krakowie w hotelu Radisson restauracja bufet grzybowy grzyby paszteciki z grzybami Piotr Pabisiak dania z grzybami panierowana kania grzybowe bufety tematyczne hotel kuchnia tajska dom chłopa Kraków potrawy dziczyzna kani solfez krakow


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję