TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Miesiąc wołowiny Kobe w The Oriental

Październik minie w restauracji The Oriental pod hasłem steków z wołowiny Kobe w tajskich przyprawach. Hotelowi sommelierzy, wyselekcjonowali kolekcję win z francuskich winnic, aby podkreślić wyjątkowy smak mięsa.


W październikowym menu szef kuchni proponuje:
* stek z polędwicy Kobe ze smażoną w woku tajską fasolą, trawą cytrynową, bazylią w sosie ostrygowym i ryżem jaśminowym w cenie 290 PLN
* oraz antrykot z wołowiny Kobe z tajskimi mini szparagami, bok choy z pikantnym sosem imbirowym i ryżem jaśminowym w cenie 190 PLN od osoby

Kobe to najdroższa wołowina świata, o niesamowitej głębi smaku, którą zawdzięcza delikatnemu rozpuszczaniu się tłuszczu w procesie gotowania. Ciekawostką jest to, że krowom podaje się najwyższej jakości pożywienie oraz piwo, aby zaostrzyć ich apetyt. Krowy te mają mało ruchu, hodowcy dbają o ich relaks do tego stopnia, że umilają im czas muzyką klasyczną. Wszystkie te zabiegi służą temu, aby zapewnić delikatność mięsa.

Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw i jest czynna w godzinach 17:00-22:30.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
The Oriental Sheraton Warsaw Kobe wołowina miesiąc wołowiny najdroższa droga cena




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję