TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Kolosy za 2010 rok

Jeszcze do 15 stycznia 2011 roku można wysyłać zgłoszenia do 12. edycji nagrody Kolosy oraz do Nagrody im. Andrzeja Zawady, której towarzyszy grant w wysokości 15 tys. zł na zorganizowanie wyprawy.


Prestiżowe statuetki za podróżnicze dokonania roku 2010 w kategoriach "Podróże", "Żeglarstwo", "Alpinizm", "Eksploracja jaskiń" oraz "Wyczyn roku" zostaną wręczone podczas 13. Ogólnopolskich Spotkań Podróżników, Żeglarzy i Alpinistów. Kapituła Kolosów tradycyjnie przyzna również Super Kolosa za całokształt osiągnięć. Największa w Polsce doroczna impreza środowiska podróżniczego odbędzie się w dniach 11-13 marca w nowoczesnej Hali Sportowo-Widowiskowej przy ul. Kazimierza Górskiego w Gdyni. W głównej sali projekcyjnej będzie czekało na uczestników 3300 miejsc siedzących. Wstęp jak zawsze wolny.

Prezentacjom wypraw oraz pokazom zdjęć i filmów zgłoszonych do Kolosów i Fotoplastykonu towarzyszyć będą salon sprzętu i odzieży outdoorowej oraz Salon Mediów Podróżniczych. Będzie można na nim kupić książki, prasę i przewodniki, porozmawiać z autorami i zdobyć autografy.

Do Kolosów 2010 można zgłaszać zarówno własne wyprawy zakończone w roku 2010, jak i rekomendować przedsięwzięcia zrealizowane przez innych. Z kolei o Nagrodę im. Andrzeja Zawady mogą ubiegać się projekty wypraw, których autorzy nie przekroczyli 30 roku życia.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Kolosy za 2010 rok 12. edycja nagrody Kolosy Nagrody im. Andrzeja Zawady Podróże Żeglarstwo Alpinizm Eksploracja jaskiń Wyczyn roku




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję