TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

HACCP

Od 1 stycznia 2004r. wejdą w życie przepisy dotyczące obowiązku wdrożenia przez średnie i duże zakłady produkujące żywność systemu HACCP. HACCP - skrót pierwszych liter angielskiej nazwy Hazard Analysis and Critical Control Point - to po polsku Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli. System ten pozwala na wyeliminowanie już w momencie powstawania surowca zagrożeń i gwarantuje, że produkt jest bezpieczny dla konsumenta.


Małe, zatrudniające do 50 osób zakłady są zobowiązane do wdrożenia w życie i stosowania zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
system HACCP w firmach Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli Dobra Praktyka Produkcyjna GMP Dobra Praktyka Higieniczna GHP przepisy haccap dobrej praktyki Produkcyjnej




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję