TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Co dalej z tą turystyką? V Gremium Ekspertów Turystyki

Tematem V Gremium Ekspertów Turystyki, które odbyło w ubiegłym tygodniu był: "Priorytet zrównoważonej i konkurencyjnej turystyki w świetle prezydencji Polski w UE".


W konferencji uczestniczyli eksperci z branży, naukowcy, władze państwowe (m.in. przedstawiciele Ministerstwa Struktury, Ministerstwa Sportu i Turystyki, Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego, POT), przedsiębiorcy turystyczni i przedstawiciele organizacji branżowych (m.in. PIT, IT RP, ROT i LOT). Pojawili się również pracownicy Urzędów Marszałkowskich oraz innych władz samorządowych. Wygłoszono 63 referaty, które zostały zgrupowane w 5 sekcji tematycznych. Dodatkowymi elementami konferencji były "Okrągły Stół" - debata ekspercko-rządowa, warsztat branżowy Forum Regionów, panele dyskusyjne, a także prezentacje towarzyszące. Specjalnie na okoliczność Gremium wydano liczącą 700 stron publikację naukową.

V Gremium Ekspertów Turystyki umożliwiło wymianę poglądów, wiedzy oraz doświadczeń, dotyczących turystyki w kontekście przygotowań do Polskiej Prezydencji w Radzie UE.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
V Gremium Ekspertów Turystyki Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ministerstwo Struktury Ministerstwo Sportu i Turystyki Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego POT PIT IT RP ROT LOT Okrągły stół Forum Regionów




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję