TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Nowy hotel Ireny Eris

W powiecie ostródzkim powstaje kolejny hotel typu SPA firmy Ireny Eris. Nowy, obiekt ma nawiązywać architekturą do ludowego budownictwa mazurskiego.


Projekt hotelu należy do warszawskiego architekta, Ryszarda Girtlera. Wykorzystane będą elementy konstrukcyjne z miejscowych stodół i okna skrzynkowe, a we wnętrzu znajdzie się sporo "kamienia i drewna", jak mówi dyrektor hotelu, Krzysztof Kaczmarek.

Czterogwiazdkowy Hotel Dylweskie Wzgórza, bo taką nazwę otrzymał obiekt, będzie posiadał 97 pokoi, dwa baseny, cztery sauny, jacuzzi i salę do ćwiczeń. Znajdzie się w nim 35 gabinetów kosmetycznych, dermatologicznych, masażu i hydromasażu.

W skład zaplecza gastronomiczno-rozrywkowego wejdzie restauracja Romantyczna, pub Mleczarnia, gospoda Sielanka i Rybakowka, a także klub nocn. Mają także powstać sale konferencyjne na około 300 ,oraz kręgielnia, bilard, korty, wypożyczalnia rowerow i stadnina koni.

Koszt inwestycji wyniesie około 38 mln złotych, wyposażenie centrum SPA to około 5 mln złotych, a adaptacja zieleni będzie kosztowała 1 mln złotych. Zwrot kosztów ma nastąpić po 10 - 12 latach.
Hotel da zatrudnienie około 120 osobom.

Jest to już drugi tego typu obiekt firmy Ireny eris. Pierwszy działa w Krynicy i, jak twierdzi Tomasz Pieniążek, prezes zarządu Hotele Spa dr Irena Eris, cieszy się dużą popularnością. Stąd decyzja o kolejnej inwestycji.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
irena eris spa dylewskie wzgórza ostróda hotelu hotel w projekt ireny dr góry


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję