Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
Majówka w Pradze: festiwal piwa oraz kulinarne show
W maju warto wybrać się na wycieczkę do naszych południowo-zachodnich sąsiadów. W czasie dwóch majowych weekendów Praga stanie się bowiem szczególnie atrakcyjnym miejscem dla miłośników dobrego jadła i napojów.
Podczas Czeskiego Festiwalu Piwnego (22-24.05) na gości czeka wyśmienite piwo i zabawa w stylu Oktoberfest. W ostatni majowy weekend (29-31.05) Prague Food Festival zaprasza na wyjątkowe show, podczas którego zaprezentują się najlepsze czeskie restauracje.
W Czechach każdego roku odbywają się dziesiątki festiwali piwnych, jednak te największe szykuje Praga. Na Czeskim Festiwalu Piwnym toast kuflem piwa wzniesie 10 tys. gości. Na terenach wystawienniczych w dzielnicy Pragi Letnany wyrosną olbrzymie namioty, w których będzie serwowanych 70 marek piwa czeskiego. Nie zabraknie typowych zakąsek do piwa, na przykład "topielców" czyli marynowanych serdelków z papryczkami, gulaszu piwnego czy golonki. Wstęp będzie bezpłatny, za pół litra piwa zapłacimy około 40 koron czeskich. Organizatorzy oczekują przybycia aż 100 tys. gości.
Prague Food Festival już po raz trzeci zaprezentuje przysmaki kuchni czeskiej w samym sercu Pragi - w okolicach mostu Karola i Manesa. Oprócz czeskich specjałów spróbujemy wyrobów kulinarnych rożnych krajów świata, na przykład brazylijskich, francuskich, japońskich.
Nie zabraknie oczywiście degustacji piwa i wina a także cooking shows. Tym razem mistrzowie chochli będą zmagać się z tematem "Sensacja klulinarna w czasie kryzysu".
Wspaniała gastronomia za rozsądne ceny - taka jest myśl przewodnia organizatorów kulinarnego show również w roku 2009. Dorośli za wstęp zapłacą 350 koron czeskich, z czego 250 koron czeskich wykorzystają na konsumpcję wybranych przysmaków.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Dziwny konkurs na dyrektorów
Polacy na pierwszym miejscu wśród
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Rekomendacja DM PKO BP dla Travelplanet.pl
Polska twardo walczy o niski VAT na usługi restauracyjne
Łódzkie lotnisko kupiło urządzenie, które odstrasza ptaki
Jakie pamiątki przywieziemy ze Stolicy?
Kraków: awantury o mandaty za oprowadzanie wycieczek bez licencji
Australia: uproszczono procedurę wizową da Polaków
PKP: zmiana cen biletów Podróżnika i Weekendowych
Powstała Rada Krajowa Izb Turystyki
Port w Jasionce stawia na czartery?
Zakopane: rozpoczyna się remont Zakopiańskiego Centralnego Ośrodka Sportu
Najbardziej krzywa wieża na świecie nie w Pizie, lecz w Niemczech!
PKP będzie mieć zagraniczną konkurencję?
Nowa procedura na amerykańskich lotniskach
Nowe eksponaty Zakopiańskiego Muzeum Tatrzańskiego
Tanie linie lotnicze tworzą w Europie ponad 428 tys. miejsc pracy
160 turystów koczowało na Okęciu z powodu awarii samolotu Centralwings