Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
- Specjalista ds. Turystyki - Krasnystaw
- wychowawca-lektor języka angielskiego
Da Grasso wprowadza menu meksykańskie
Da Grasso - sieć pizzerii i restauracji - wprowadza do menu nowy dział tematyczny - "Smaki Da Grasso".
Tortilla, quesadilla, nachos czyli smakołyki wywodzące się z kuchni meksykańskiej - zagoszczą na stołach w całej sieci. Latynoamerykański aromat będzie się unosił w ponad 140 miastach w Polsce już od września 2010.
We wrześniu 2010 w całej sieci Da Grasso wprowadzony zostanie nowy dział tematyczny w karcie dań - "Smaki Da Grasso". Będzie to stały element menu z różnymi motywami przewodnimi. Na początek spróbujemy przysmaków z kuchni meksykańskiej.
- Intensywny rozwój sieci Da Grasso to świadectwo, że dobrze znamy naszych klientów i doskonale wiemy, jakie są ich oczekiwania. Jednak nie stoimy w miejscu - wręcz przeciwnie - staramy się stale zaskakiwać rozszerzając nasze menu - mówi Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.
Kuchnia meksykańska jest jedną z najbardziej popularnych na świecie. Co więcej, zyskuje uznanie również w Polsce. Według badania Omnimas, zrealizowanego przez TNS OBOP potrawy wywodzące się z Meksyku znajdują się na piątym miejscu popularności. Częściej Polacy wskazywali jedynie kuchnię rodzimą, włoską, orientalną i grecką. Paradoksalnie, mimo upodobania naszych podniebień do tego typu dań - na polskim rynku restauracje specjalizujące się w kuchni meksykańskiej stanowią mały procent ogółu punktów gastronomicznych. Da Grasso ma ambicję wyjść naprzeciw konsumenckim oczekiwaniom.
- My jesteśmy zafascynowani potrawami z Meksyku. Mamy nadzieję, że nasze propozycje pobudzą i oczarują również naszych klientów. Meksykańska kuchnia - nasza niezwykle interesująca propozycja - jednoczy w sobie wpływy Starego i Nowego Świata Wiele charakterystycznych składników dań - takich jak: ostra papryka, kukurydza czy pomidory znano na terenach Ameryki Łacińskiej jeszcze w czasach prekolumbijskich, inne zaś, jak pszenica, cebula czy czosnek przywieźli ze sobą z Europy Francuzi i Hiszpanie. Kuchnia meksykańska to niesamowita mieszanka, której powinien spróbować każdy - dodaje Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.
W menu Da Grasso znajdziemy zupełnie nowe dania:
Tortilla -cienki pszenny placek, który stanowi bazę całej kuchni meksykańskiej. W Da Grasso podawana będzie z dodatkiem między innymi: pieczonej piersi z kurczaka, tuńczyka, czarnych oliwek oraz sera;
Quesadilla - jedna z flagowych meksykańskich przekąsek. Jej skład to dwie pszenne tortille zapieczone z serem i aromatycznymi dodatkami np. z pieczarkami czy kurczakiem. W Da Grasso serwowana będzie z meksykańskim sosem;
Nachos - czyli chipsy kukurydziane zapiekane z serem, podawane z pikantnym sosem meksykańskim;
W ofercie Da Grasso można znaleźć nie tylko pizzę, ale także makarony, przekąski oraz sałatki. Restauracje Da Grasso oferują również dania z grillowanych mięs i ryb oraz desery.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Okęcie: turysto, strzeż się naciągaczy taksówkowych
Lufthansa będzie latać z Łodzi?
Belgrad: InterContinental Hotels będzie zarządzał dwoma hotelami
Laureaci Spa Prestige Awards 2009
Rola i znaczenie turystyki biznesowej- konferencja w Toruniu
Nielubiany warszawski turysta na Mazurach!
Nowelizacja ustawy o czasie pracy kierowców
PLL LOT: będą zmiany w zarządzie?
Tajlandia: stan wyjątkowy na dwóch lotniskach w Bangkoku
Co zbudują Hiszpanie na Wyspie Spichrzów?
W Lubuskim powstał wydział do promocji województwa
Analiza rozwoju usług turystycznych na Via Baltica