TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Da Grasso wprowadza menu meksykańskie

Da Grasso - sieć pizzerii i restauracji - wprowadza do menu nowy dział tematyczny - "Smaki Da Grasso".


Tortilla, quesadilla, nachos czyli smakołyki wywodzące się z kuchni meksykańskiej - zagoszczą na stołach w całej sieci. Latynoamerykański aromat będzie się unosił w ponad 140 miastach w Polsce już od września 2010.

We wrześniu 2010 w całej sieci Da Grasso wprowadzony zostanie nowy dział tematyczny w karcie dań - "Smaki Da Grasso". Będzie to stały element menu z różnymi motywami przewodnimi. Na początek spróbujemy przysmaków z kuchni meksykańskiej.

- Intensywny rozwój sieci Da Grasso to świadectwo, że dobrze znamy naszych klientów i doskonale wiemy, jakie są ich oczekiwania. Jednak nie stoimy w miejscu - wręcz przeciwnie - staramy się stale zaskakiwać rozszerzając nasze menu - mówi Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.

Kuchnia meksykańska jest jedną z najbardziej popularnych na świecie. Co więcej, zyskuje uznanie również w Polsce. Według badania Omnimas, zrealizowanego przez TNS OBOP potrawy wywodzące się z Meksyku znajdują się na piątym miejscu popularności. Częściej Polacy wskazywali jedynie kuchnię rodzimą, włoską, orientalną i grecką. Paradoksalnie, mimo upodobania naszych podniebień do tego typu dań - na polskim rynku restauracje specjalizujące się w kuchni meksykańskiej stanowią mały procent ogółu punktów gastronomicznych. Da Grasso ma ambicję wyjść naprzeciw konsumenckim oczekiwaniom.

- My jesteśmy zafascynowani potrawami z Meksyku. Mamy nadzieję, że nasze propozycje pobudzą i oczarują również naszych klientów. Meksykańska kuchnia - nasza niezwykle interesująca propozycja - jednoczy w sobie wpływy Starego i Nowego Świata Wiele charakterystycznych składników dań - takich jak: ostra papryka, kukurydza czy pomidory znano na terenach Ameryki Łacińskiej jeszcze w czasach prekolumbijskich, inne zaś, jak pszenica, cebula czy czosnek przywieźli ze sobą z Europy Francuzi i Hiszpanie. Kuchnia meksykańska to niesamowita mieszanka, której powinien spróbować każdy - dodaje Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.

W menu Da Grasso znajdziemy zupełnie nowe dania:
Tortilla -cienki pszenny placek, który stanowi bazę całej kuchni meksykańskiej. W Da Grasso podawana będzie z dodatkiem między innymi: pieczonej piersi z kurczaka, tuńczyka, czarnych oliwek oraz sera;

Quesadilla - jedna z flagowych meksykańskich przekąsek. Jej skład to dwie pszenne tortille zapieczone z serem i aromatycznymi dodatkami np. z pieczarkami czy kurczakiem. W Da Grasso serwowana będzie z meksykańskim sosem;

Nachos - czyli chipsy kukurydziane zapiekane z serem, podawane z pikantnym sosem meksykańskim;

W ofercie Da Grasso można znaleźć nie tylko pizzę, ale także makarony, przekąski oraz sałatki. Restauracje Da Grasso oferują również dania z grillowanych mięs i ryb oraz desery.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
Da Grasso menu meksykańskie tortilla quesadilla nachos kuchnia meksykańska Magdalena Piróg potrawy z Meksyku dział tematyczny menu




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję