Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
- pilot Rumunia oraz Włochy-Francja-Monako
- Specjalista ds. Turystyki Itaka Galeria Łódzka
- Animator dla dzieci - TUNEZJA
- Pilot wycieczek
- Koordynator rejsów czarterowych
Trwają 14. Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii Horeca
Dziś w Krakowie rozpoczęły się 14. Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii Horeca. Potrwają one do soboty, 25.11.2006 r.
W tym roku kompleks specjalistycznych imprez, na który złożą się: 14. Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA, 5. Salon Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD oraz 4. Targi Wina w Krakowie ENOEXPO, odbędzie się w dniach 23 - 25 listopada.
Targom towarzyszyć będą m. in:
- degustacja win
- Akademia Espresso czyli pokazy oraz mini warsztaty sztuki parzenia kawy
- Festiwal Kulinarny, połączony z pokazami barmańskimi
Na targach będzie 133 wystawców z następujących sektorów:
- elementy dekoracji wnętrz, tekstylia
- meble dla hoteli, barów, kawiarni
- odzież hotelarsko - gastronomiczna
- oświetlenie
- specjalistyczne wyposażenie punktów zbiorowego żywienia
- sprzęt audiowizualny i telekomunikacyjny
- systemy komputerowe i oprogramowanie na potrzeby hoteli i gastronomii
- szkło, porcelana, sztućce
- środki czystości, urządzenia czyszczące
- urządzenia gastronomiczne, sprzęt chłodniczy
- wydawnictwa i prasa fachowa
- wyposażenie dyskotek, snack-barów, salonów gier
- wyposażenie łazienek, pralni hotelowych
- wyposażenie pokoi hotelowych
- wyposażenie terenów rekreacyjnych: sauny, siłownie, solaria
- zabezpieczenia antywłamaniowe i przeciwpożarowe
Poniżej przedstawiamy szczegółowy plan imprez towarzyszących targom:
Program towarzyszący
Targi HORECA/GASTROFOOD/ENOEXPO (23-25.11.2006)
23.11.2006 (czwartek)
sala konferencyjna
12.00 - 13.30 Prezentacja austriackich win musujących z Sektkellerei Szigeti prowadzona przez inżyniera Rolanda Grossingera. We Francji Szampan, w Hiszpani Cava, we Włoszech Spumante, a w Austrii Sekt. Pod tą nazwą kryje się austriacki trunek o niepowtarzalnej klarowności, świeżości i doskonałej strukturze, którą zawdzięcza specyficznemu klimatowi i szczególnie starannemu procesowi produkcji. Pragniemy Państwu zaprezentować Sekt austriacki jako wino musujące o niezwykłych walorach, które nie tylko w niczym nie ustępuje szampanowi francuskiemu, ale również wyróżnia się wykwintną elegancją. Punktem kulminacyjnym spotkania będzie "Sobrage" - spektakularne otwarcie butelki Sekta szablą.
14.00 - 16.30 Przyznanie nagród Grand Prix przez "Magazyn WINO", dwumiesięcznik poświęcony kulturze wina. Spośród ocenianych w minionym roku win krytycy MW wybiorą najlepsze wina białe, czerwone, różowe i słodkie, najciekawsze wina do 30 zł oraz wino o najlepszej relacji jakości do ceny. Ogłoszeni zostaną również zwycięzcy w kategoriach: człowiek roku, importer roku i debiut roku. Zapraszamy na rozdanie nagród.
sala degustacyjna
14.30 - 15.30 - Prezentacja i degustacja chorwackich win
24.11.2006 (piątek)
sala konferencyjna
10.30 - 13.00 - Konferencja i szkolenie na temat "Prawidłowe projektowanie i wyposażenie łazienki hotelowej z uwzględnieniem najnowszych tendencji rynkowych" - Stowarzyszenie Łazienka, Pracownia Architektoniczna Palladium, prowadzący Zenon Błądek
sala degustacyjna
11.30 - 13.30 - Prezentacja i degustacja czeskich win - Narodowe Centrum Wina w Walticach
sala konferencyjna i degustacyjna
13.30 - 16.30 Finał Konkursu Partner Roku 2006 - Wydawnictwo Publikator
poza targami - Hotel Radisson SAS Kraków, ul. Straszewskiego 17
10.00 - 17.30 ZYSKOWNY KONCERT SPA, czyli "10 złotych reguł" dla skutecznego i efektywnego biznesu SPA. Praktyczny Workshop - Szkolenie merytoryczne dla Dyrektorów i Zarządzających Hotelami SPA oraz Ośrodkami Odnowy Biologicznej i specjalistów ds. marketing u SPA & Wellness - szkolenie prowadzone przez profesjonalistów dla profesjonalistów. Wśród uczestników (ilość miejsc ograniczona) rozlosowanych zostanie 10 bezpłatnych kart uczestnictwa w certyfikowanym projekcie doskonalenia zawodowego Wellness Trainer -finansowanym w całości ze środków unijnych w ramach programu Leonardo da Vinci. Zgłoszenie uczestnictwa w szkoleniu oraz więcej informacji bezpośrednio u organizatora: e-mail : horeca_kp@ig.pl.
25.11.2006 (sobota)
sala konferencyjna
11.00 - 13.30 Polska gościnność jako produkt, droga do podnoszenia przychodów i zysków obiektów hotelarskich - Małopolska Izba Hotelarska Gremium - prowadzący Witold Bocho - Dyrektor Hotelu Elektor w Krakowie
23-25.11.2006
Instytut Rynku Hotelarskiego - porady ekspertów
Po raz pierwszy podczas targów odbędzie się Hotelowy Salon Ekspercki przygotowany przez Instytut Rynku Hotelarskiego. Zaproszeni przez Instytut hotelarze-praktycy i specjaliści branżowi w ciągu trzech dni targów będą do dyspozycji zwiedzających na stoisku nr 270. Odpowiedzą na pytania związane z prowadzeniem inwestycji hotelowej oraz działalnością operacyjną w hotelarstwie. Doradztwo będzie dla gości targów bezpłatne. Więcej informacji o programie Salonu e-mail: zbigniew.bugaj@irh.pl oraz na stronie www.irh.pl.
Wyspa Kawowa, czyli miejsce poświęcone kawie - Firma Primulator zaprasza zainteresowanych biznesem kawowym w gastronomii na stoisko nr 20, gdzie w ramach prowadzonej przez firmę Akademii Espresso odbędą się m.in.:
* spotkania się z czołowymi baristami - uczestnikami Polskich Mistrzostw Baristów
* pokazy oraz mini warsztaty sztuki parzenia kawy, w tym - NOWOŚĆ!!! - "mini cup testing" w postaci degustacji espresso, przygotowanego na bazie wybranych kaw tzw. jednorodnych. Uczestnicy degustacji będą mieli do dyspozycji młynki KS30 firmy Mahlkoenig, uważane za najnowocześniejsze młynki gastronomiczne na świecie
* konsultacje ekspertów w dziedzinie "speciality coffee" - wiedzy o kawie, porady w zakresie "coffee business", doboru urządzeń, wyposażenia barów kawowych, kawiarni, lodziarni, restauracji, szkolenia personelu
Festiwal Kulinarny
23.11.2006
Konkurs dla kucharzy pod tytułem: "Wegetariańska Uczta z Oerlemans"
24.11.2006
Konkurs dla kucharzy krakowskich restauracji na temat: "Wariacje czekoladowe Królewskiego Miasta Krakowa"
25.11.2006
Prezentacje uczniów szkół gastronomicznych pod hasłem: "Specjalność jubileuszowa - urodziny"
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział targi, konferencje, workshop:
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów
Zapraszamy na Nowe Trendy w Turystyce
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Ruszyła przedsprzedaż biletów na targi
Dział nagrody i wyróżnienia:
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Starsze aktualności:
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Wakacje latających
Wiślańska Trasa Turystyczna atrakcją dla rowerzystów z całej Europy
Polskie Koleje Linowe mają już 70 lat!
Krakowski Sylwester - WOW! Night
Loty Air France Paryż - Warszawa z terminala 2F1
W krainie Gaudiego i Salvadora Dali - przewodnik po Katalonii
Włochy: pięć osób zginęło w dwóch katastrofach lotniczych
Nowa nazwa portu Lotniczego w Johanesburgu
Kraków: na Rynku Głównym będą tylko wybrane imprezy