TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Trwają 14. Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii Horeca

Dziś w Krakowie rozpoczęły się 14. Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii Horeca. Potrwają one do soboty, 25.11.2006 r.


W tym roku kompleks specjalistycznych imprez, na który złożą się: 14. Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA, 5. Salon Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD oraz 4. Targi Wina w Krakowie ENOEXPO, odbędzie się w dniach 23 - 25 listopada.

Targom towarzyszyć będą m. in:
- degustacja win
- Akademia Espresso czyli pokazy oraz mini warsztaty sztuki parzenia kawy
- Festiwal Kulinarny, połączony z pokazami barmańskimi

Na targach będzie 133 wystawców z następujących sektorów:
- elementy dekoracji wnętrz, tekstylia
- meble dla hoteli, barów, kawiarni
- odzież hotelarsko - gastronomiczna
- oświetlenie
- specjalistyczne wyposażenie punktów zbiorowego żywienia
- sprzęt audiowizualny i telekomunikacyjny
- systemy komputerowe i oprogramowanie na potrzeby hoteli i gastronomii
- szkło, porcelana, sztućce
- środki czystości, urządzenia czyszczące
- urządzenia gastronomiczne, sprzęt chłodniczy
- wydawnictwa i prasa fachowa
- wyposażenie dyskotek, snack-barów, salonów gier
- wyposażenie łazienek, pralni hotelowych
- wyposażenie pokoi hotelowych
- wyposażenie terenów rekreacyjnych: sauny, siłownie, solaria
- zabezpieczenia antywłamaniowe i przeciwpożarowe

Poniżej przedstawiamy szczegółowy plan imprez towarzyszących targom:

Program towarzyszący

Targi HORECA/GASTROFOOD/ENOEXPO (23-25.11.2006)

23.11.2006 (czwartek)

sala konferencyjna

12.00 - 13.30 Prezentacja austriackich win musujących z Sektkellerei Szigeti prowadzona przez inżyniera Rolanda Grossingera. We Francji Szampan, w Hiszpani Cava, we Włoszech Spumante, a w Austrii Sekt. Pod tą nazwą kryje się austriacki trunek o niepowtarzalnej klarowności, świeżości i doskonałej strukturze, którą zawdzięcza specyficznemu klimatowi i szczególnie starannemu procesowi produkcji. Pragniemy Państwu zaprezentować Sekt austriacki jako wino musujące o niezwykłych walorach, które nie tylko w niczym nie ustępuje szampanowi francuskiemu, ale również wyróżnia się wykwintną elegancją. Punktem kulminacyjnym spotkania będzie "Sobrage" - spektakularne otwarcie butelki Sekta szablą.

14.00 - 16.30 Przyznanie nagród Grand Prix przez "Magazyn WINO", dwumiesięcznik poświęcony kulturze wina. Spośród ocenianych w minionym roku win krytycy MW wybiorą najlepsze wina białe, czerwone, różowe i słodkie, najciekawsze wina do 30 zł oraz wino o najlepszej relacji jakości do ceny. Ogłoszeni zostaną również zwycięzcy w kategoriach: człowiek roku, importer roku i debiut roku. Zapraszamy na rozdanie nagród.

sala degustacyjna

14.30 - 15.30 - Prezentacja i degustacja chorwackich win

24.11.2006 (piątek)

sala konferencyjna

10.30 - 13.00 - Konferencja i szkolenie na temat "Prawidłowe projektowanie i wyposażenie łazienki hotelowej z uwzględnieniem najnowszych tendencji rynkowych" - Stowarzyszenie Łazienka, Pracownia Architektoniczna Palladium, prowadzący Zenon Błądek

sala degustacyjna

11.30 - 13.30 - Prezentacja i degustacja czeskich win - Narodowe Centrum Wina w Walticach

sala konferencyjna i degustacyjna

13.30 - 16.30 Finał Konkursu Partner Roku 2006 - Wydawnictwo Publikator

poza targami - Hotel Radisson SAS Kraków, ul. Straszewskiego 17

10.00 - 17.30 ZYSKOWNY KONCERT SPA, czyli "10 złotych reguł" dla skutecznego i efektywnego biznesu SPA. Praktyczny Workshop - Szkolenie merytoryczne dla Dyrektorów i Zarządzających Hotelami SPA oraz Ośrodkami Odnowy Biologicznej i specjalistów ds. marketing u SPA & Wellness - szkolenie prowadzone przez profesjonalistów dla profesjonalistów. Wśród uczestników (ilość miejsc ograniczona) rozlosowanych zostanie 10 bezpłatnych kart uczestnictwa w certyfikowanym projekcie doskonalenia zawodowego Wellness Trainer -finansowanym w całości ze środków unijnych w ramach programu Leonardo da Vinci. Zgłoszenie uczestnictwa w szkoleniu oraz więcej informacji bezpośrednio u organizatora: e-mail : horeca_kp@ig.pl.

25.11.2006 (sobota)

sala konferencyjna

11.00 - 13.30 Polska gościnność jako produkt, droga do podnoszenia przychodów i zysków obiektów hotelarskich - Małopolska Izba Hotelarska Gremium - prowadzący Witold Bocho - Dyrektor Hotelu Elektor w Krakowie

23-25.11.2006

Instytut Rynku Hotelarskiego - porady ekspertów

Po raz pierwszy podczas targów odbędzie się Hotelowy Salon Ekspercki przygotowany przez Instytut Rynku Hotelarskiego. Zaproszeni przez Instytut hotelarze-praktycy i specjaliści branżowi w ciągu trzech dni targów będą do dyspozycji zwiedzających na stoisku nr 270. Odpowiedzą na pytania związane z prowadzeniem inwestycji hotelowej oraz działalnością operacyjną w hotelarstwie. Doradztwo będzie dla gości targów bezpłatne. Więcej informacji o programie Salonu e-mail: zbigniew.bugaj@irh.pl oraz na stronie www.irh.pl.

Wyspa Kawowa, czyli miejsce poświęcone kawie - Firma Primulator zaprasza zainteresowanych biznesem kawowym w gastronomii na stoisko nr 20, gdzie w ramach prowadzonej przez firmę Akademii Espresso odbędą się m.in.:

* spotkania się z czołowymi baristami - uczestnikami Polskich Mistrzostw Baristów
* pokazy oraz mini warsztaty sztuki parzenia kawy, w tym - NOWOŚĆ!!! - "mini cup testing" w postaci degustacji espresso, przygotowanego na bazie wybranych kaw tzw. jednorodnych. Uczestnicy degustacji będą mieli do dyspozycji młynki KS30 firmy Mahlkoenig, uważane za najnowocześniejsze młynki gastronomiczne na świecie
* konsultacje ekspertów w dziedzinie "speciality coffee" - wiedzy o kawie, porady w zakresie "coffee business", doboru urządzeń, wyposażenia barów kawowych, kawiarni, lodziarni, restauracji, szkolenia personelu

Festiwal Kulinarny

23.11.2006

Konkurs dla kucharzy pod tytułem: "Wegetariańska Uczta z Oerlemans"

24.11.2006

Konkurs dla kucharzy krakowskich restauracji na temat: "Wariacje czekoladowe Królewskiego Miasta Krakowa"

25.11.2006

Prezentacje uczniów szkół gastronomicznych pod hasłem: "Specjalność jubileuszowa - urodziny"




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
14. Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii Horeca Salon Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD Targi Wina w Krakowie ENOEXPO w Krakowie Kraków program godziny otwarcia gastronomiczna wyposażenie dyskotek hotel spa barów gastronomiczne




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję