TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Rozstrzygnięto konkurs na Kucharza Roku 2008

Znamy zwycięzców konkursu na Kucharza Roku 2008. Pierwsze miejsce należy do Anny Martynowskiej, na co dzień szefowej kuchni warszawskiej restauracji Oregano.


Organizatorem plebiscytu już po raz drugi była redakcja miesięcznika "Kuchnia". Przez pół roku, od maja 2008 roku magazyn prezentował dania i sylwetki kandydatów do tytułu "Kucharz - Odkrycie Roku". Czytelnicy wysyłając sms-y lub wchodząc na stronę ugotuj.to wybierali najlepszych. Do ścisłej trójki zakwalifikowali się: Gabor Szekeres, Marcin Jabłoński i Anna Martynowska.

Ta właśnie trójka w dniu 5 lutego w restauracji LemonGrass na oczach zaproszonych gości i przed kamerami kuchni.tv walczyła o tytuł Kucharza Roku 2008. Każdy musiał przyrządzić wymyśloną przez siebie potrawę. Jury to: redaktor naczelna "Kuchni" Anna Wrońska, felietonistka i znawczyni kuchni włoskiej wykładająca na Uniwersytecie Warszawskim Tessa Capponi oraz zwycięzcy konkursu z ubiegłego roku Witek Iwański i restaurator Adam Chrząstowski.

Gabor Szekeres zaoferował polędwiczki wieprzowe w stylu węgierskim. Marcin Jabłoński wybrał polędwiczki podane na szpinaku i skorzonerze z makaronem z soku z buraków. Anna Martynowska wyczarowała kotlety jagnięce z łódeczkami z kaszy kuskus faszerowanymi warzywami z sosami pomarańczowym i daktylowym. Swoje danie nazwała "Powitaniem słońca".




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
konkurs na Kucharza Roku 2008 Kucharz - Odkrycie Roku Gabor Szekeres Marcin Jabłoński Anna Martynowska restauracja Oregano Kuchnia pismo magazyn




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję