Festiwal Dobrego Smaku już wkrótce
7 edycja Festiwalu Dobrego Smaku to nie tylko konkurs dla restauratorów, ale również imprezy towarzyszące. Organizatorzy zapraszają do Szkoły Dobrego Smaku - 26 i 27 czerwca.
W festiwalową sobotę i niedzielę w restauracji hotelu andel’s prezentacje kulinarne dla uczestników szkoły przygotują: Constant Michel Labarre - mistrz kuchni francuskiej, przewodniczący Akademii "Bocuse d"Or Team Poland", Mirosław Jabłoński szef kuchni andel’s Hotel Łódź oraz Marek Widomski, członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, założyciel Krakowskiej Kuźni Kulinarnej Prezentowane będą m.in.: kuchnia francuska i fusion.
W Szkole Dobrego Smaku weźmie udział 20 osób. Każdy z uczestników nauczy się gotować prezentowane na pokazie dania. Oprócz degustacji przygotowanych wspólnie potraw, na uczestników czekać będą niespodzianki. Koszt udziału w Szkole Dobrego Smaku: 150 zł jeden dzień, dwa dni 250 zł. Zgłoszenie możesz przesłać na adres: konkurs@festiwaldobregosmaku.eu
Program Szkoły Dobrego Smaku 2010:
I Dzień Szkoły Dobrego Smaku - 26 czerwca
10:00 Rozpoczęcie Szkoły Dobrego Smaku
10:30 - 12:00 pokaz: Kuchnia fusion - Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel's Hotel Łódź
12:00 - 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły
12:30 - 14:00 pokaz: Kuchnia francuska - Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d"Or Poland
14:00 - 15:30 pokaz: wina austriackie + prezentacja księgi The Austrian Wines- Jakub Majer, Sommelier
15:30 Rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie I Dnia Szkoły Gotowania
II Dzień Szkoły Dobrego Smaku - 27 czerwca
10:30 - 12:00 pokaz: Kuchnia z mrożonych warzyw - Marek Widomski, członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, założyciel Krakowskiej Kuźni Kulinarnej
12:00 - 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły
12:30 - 13:30 pokaz: Kuchnia Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d"Or Poland
13:30 - 14:30 pokaz: Kuchnia międzynarodowa - Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel"s Hotel Łódź
14:30 - 15:30 pokaz: Desery - Arkadiusz Nuszczyński, szef kuchni hotel FOCUS
15:30 rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie II Dnia Szkoły Gotowania
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Nowe centrum konferencyjne w
Polacy dalej zainteresowani
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Dąbki będą miejscowością uzdrowiskową dzięki... Gosiewskim
Odwołane loty z lotniska Congonhas w Sao Paulo
Podsumowanie Prezydium Polskiej Izby Turystyki z dn. 3 marca
W Tatrach szaro, mokro i ślisko
Strajk generalny kolejarzy w Belgii
Japonia: biura organizują nielegalne wycieczki na Kuryle?
Powstał przewodnik po agroturystyce
British Airways: uszkodzony samolot kołował do startu
Wartość Sfinksa wzrosła przez rok o 131%
Marriott i Radisson pozwane przez prezenterkę
Szlak cystersów za unijne pieniądze
W Dolinie Pięciu Stawów Polskich nastąpią zmiany
Agencje turystyczne oparte o franchising zdobywają kolejne miasta
Powstanie linia tramwajowa Słubice - Frankfurt?
British Airways wysadziły z samolotu trzy arabskie księżniczki
Uwaga oszustka w branży turystycznej!
Kraków: nowa atrakcja turystyczna pod Rynkiem Głównym