Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki / Ole Travel Wrocław
- Specjalista ds.sprzedaży turystyki Aktywnej-...
- Pilot - Włochy
- Doradca Klienta
- Specjalista ds. turystyki - Salon firmowy Coral...
- Pilot wycieczki do Trójmiasta 16 - 18.06.2025
- Pilot do Saksonii 19-22.06.2025
- Biuro podróży zatrudni do salonu sprzedaży...
- Specjalista ds. turystyki przyjazdowej
- Pilotaż Ryga, Tallin, Sztokholm, Helsinki,


Festiwal Dobrego Smaku już wkrótce
7 edycja Festiwalu Dobrego Smaku to nie tylko konkurs dla restauratorów, ale również imprezy towarzyszące. Organizatorzy zapraszają do Szkoły Dobrego Smaku - 26 i 27 czerwca.
W festiwalową sobotę i niedzielę w restauracji hotelu andel’s prezentacje kulinarne dla uczestników szkoły przygotują: Constant Michel Labarre - mistrz kuchni francuskiej, przewodniczący Akademii "Bocuse d"Or Team Poland", Mirosław Jabłoński szef kuchni andel’s Hotel Łódź oraz Marek Widomski, członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, założyciel Krakowskiej Kuźni Kulinarnej Prezentowane będą m.in.: kuchnia francuska i fusion.
W Szkole Dobrego Smaku weźmie udział 20 osób. Każdy z uczestników nauczy się gotować prezentowane na pokazie dania. Oprócz degustacji przygotowanych wspólnie potraw, na uczestników czekać będą niespodzianki. Koszt udziału w Szkole Dobrego Smaku: 150 zł jeden dzień, dwa dni 250 zł. Zgłoszenie możesz przesłać na adres: konkurs@festiwaldobregosmaku.eu
Program Szkoły Dobrego Smaku 2010:
I Dzień Szkoły Dobrego Smaku - 26 czerwca
10:00 Rozpoczęcie Szkoły Dobrego Smaku
10:30 - 12:00 pokaz: Kuchnia fusion - Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel's Hotel Łódź
12:00 - 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły
12:30 - 14:00 pokaz: Kuchnia francuska - Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d"Or Poland
14:00 - 15:30 pokaz: wina austriackie + prezentacja księgi The Austrian Wines- Jakub Majer, Sommelier
15:30 Rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie I Dnia Szkoły Gotowania
II Dzień Szkoły Dobrego Smaku - 27 czerwca
10:30 - 12:00 pokaz: Kuchnia z mrożonych warzyw - Marek Widomski, członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, założyciel Krakowskiej Kuźni Kulinarnej
12:00 - 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły
12:30 - 13:30 pokaz: Kuchnia Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d"Or Poland
13:30 - 14:30 pokaz: Kuchnia międzynarodowa - Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel"s Hotel Łódź
14:30 - 15:30 pokaz: Desery - Arkadiusz Nuszczyński, szef kuchni hotel FOCUS
15:30 rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie II Dnia Szkoły Gotowania
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Gastronomia się będzie zmieniać - pomogą drony i
Ferie zimowe nie były w pełni
Dział hotele, pensjonaty:
Ferie zimowe nie były w pełni
Konferencja Nowe Trendy w Turystyce już za 10
Starsze aktualności:
Polska destynacją dla
Decyzja o pomocy dla Condora
ITAKA kończy współpracę z największym
Odczuwalny wzrost cen na
Igrzyska stworzą dodatkowy rynek najmu
KE wydaje zgodę na dofinansowanie narodowego
Jak można wykorzystać sztuczną inteligencję w
ECTAA wybrała preferowany kierunek podróży na 2025
eSky reklamuje się, że taniej niż u
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Majówka rozpoczęta - czy sprawdzą się
Dąbki będą miejscowością uzdrowiskową dzięki... Gosiewskim
Odwołane loty z lotniska Congonhas w Sao Paulo
Podsumowanie Prezydium Polskiej Izby Turystyki z dn. 3 marca
W Tatrach szaro, mokro i ślisko
Strajk generalny kolejarzy w Belgii
Japonia: biura organizują nielegalne wycieczki na Kuryle?
Powstał przewodnik po agroturystyce
British Airways: uszkodzony samolot kołował do startu
Wartość Sfinksa wzrosła przez rok o 131%
Marriott i Radisson pozwane przez prezenterkę
Szlak cystersów za unijne pieniądze
W Dolinie Pięciu Stawów Polskich nastąpią zmiany
Agencje turystyczne oparte o franchising zdobywają kolejne miasta
Powstanie linia tramwajowa Słubice - Frankfurt?
British Airways wysadziły z samolotu trzy arabskie księżniczki
Uwaga oszustka w branży turystycznej!
Kraków: nowa atrakcja turystyczna pod Rynkiem Głównym