Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
Polacy preferują polską kuchnię
Wg sondażu przeprowadzonego przez Instytut Badania Opinii RMF FM, rosół z makaronem, pierogi i kompot - to ulubione polskie menu obiadowe.
Ponad połowa ankietowanych, jako ulubioną kuchnię - wskazała kuchnię polską. Nie oznacza to jednak, że nie lubimy przysmaków zagranicznych tj. np. spaghetti czy pizza. Najmniejszą popularnością, cieszą się potrawy z odległych i egzotycznych krajów. Przy czym, na nowinki z innych krajów otwarci są głównie młodzi.
Najpopularniejszą polską potrawą okazał się bigos (przed schabowym z kapustą, pierogami i gołąbkami) . Wśród zup królował rosół z makaronem, choć często wybierano także pomidorową i żurek. Najczęściej wymienianym dodatkiem do mięs były ziemniaki, a najlepszym napojem do obiadu okazał się kompot. Natomiast najmniej lubiane dania to: flaczki i golonka.
Ankieta wykazała, iż panie wolą jednak potrawy lekkie, zaś w daniach mięsnych raczej gustują panowie. Ponadto chętniejsze do kulinarnych eksperymentów są kobiety.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
mala
[2010-01-10 14:24 83.27.3.*]
tak jak wszytko zmieniaja sie tez upodobana kulinarne. Ostatnio byla na pokazie kuchni molekularnej,w wykonaniu mlodego kucharza,lukasza konika.super zabawa.Polecam odpowiedz »
Racja
[2010-12-29 11:44 83.8.48.*]
Kocham polską kuchnie za pyszne pierogi. jak nie mam czasu lepić to idę do poznańskiej pierogarni na Wrocławskiej i próbuje jakiegoś ciekawego nadzienia ;D KOCHAM PIEROGI odpowiedz »
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Enoturystyka rozwija się w
Taylor Swift da zarobić
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
W tym roku z wakacji zrezygnuje 22% Polaków?
Toruń: Targi Turystyczne "Wypoczynek" tuż tuż…
Polacy kupują nieruchomości na południu Europy
Park Miniatur Warmii i Mazur: piknik historyczny na pożegnanie lata
Nowe masaże w hotelach spa dr Irena Eris
Kraków: startuje budowa Muzeum Sztuki Współczesnej
Euro 2012 w Polsce: podsumowanie dwóch lat przygotowań
Augustów: międzynarodowa konferencja dotycząca turystyki przyjazdowej z Białorusi
Europejczycy najbardziej ufają kuchni włoskiej?
Marriott Warsaw Airport: nowy dyrektor generalny
10 tys. zwiedzających podczas dni branżowych tegorocznego Tour Salonu
Intourist Polska - praca w Warszawskim biurze
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi
Noclegi, pokoje gościnne Bielsko-Biała, Czechowice-Dziedzice