Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
Już po łódzkich Tur-Gastro-Hotel
W sobotę, 5 listopada 2005 zakończyły się łódzkie targi Tur-Gastro-Hotel. W imprezie udział wzięło 29 wystawców, reprezentujących przede wszystkim sektor usługodawców i dostawców dla branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Każdy dzień targowy był poświęcony innej grupie odbiorców. Czwartek 3 listopada 2005 trwał pod hasłem "Pokaż swoje mistrzostwo" i był skierowany do profesjonalistów, którzy prezentowali swoje umiejętności. Największym zainteresowaniem cieszyły się pokazy baristy Mistrza Polski Baristów 2005 Marcina Rusnarczyka oraz pokazy barmańskie w wykonaniu Barmana, Mistrza Polski 2003 w kategorii free style.
Dzień drugi targów (piątek) był skierowany do młodzieży. Odbyło się wiele konkursów dla szkół gastronomiczno-hotelarskich. Szkoły biorące udział w imprezie były bardzo chwalone. Wśród konkursowych potraw przygotowanych przez uczniów znaleźć można było tipi naleśnikowe, ozorki w sosie karmelowym, budyń z chleba razowego, schab pieczony z ananasami oraz śliwkami suszonymi i morelami. - Niektóre dania mogłyby wpędzić w kompleksy niejednego kucharza - przyznaje Andrzej Wiesławski, doradca kulinarny Unilevera. - Widać, że uczniowie śledzą najnowsze trendy w branży, co bardzo cieszy.
Trzeci dzień targów, sobota był Dniem Kontaktów Biznesowych.
Poniżej prezentujemy listę podstawowych wystawców łódzkiej edycji Tur-Gastro-Hotel 2005:
- ACTIVUS z Łodzi,
- ANGO z Wrocławia,
- DAR MAR z Łodzi,
- DORADO Centrum z Łodzi
- DUNI POLAND z Poznania,
- EDESA Warszawy,
- ELITE CAFE z Krakowa,
- ELITE z Krakowa
- ELPRO z Łodzi,
- ELWA z Gorzowa Wlkp,
- FAGOR GASTRO z Warszawy,
- GASTROMER z Opola,
- HAZET ze Rzgowa,
- JASK z iepołomic,
- KOMAT z Czarnkowa,
- LASER z Łodzi,
- LIMITO z Sopotu, MARINE HARVEST ,
- LOKO z Łodzi,
- LOZAMET z Łodzi,
- NESTLE FoodServices z Warszawy,
- PINAR z Gorzowa Wlkp.
- PLATER z Łodzi
- RATIONAL z Warszawy,
- REINEX ze Szczytnej
- RM GASTRO z Ustronia,
- STALGAST z Warszawy
- STOLLIMPEX z Mikołowa
- WINTERHALTER z Warszawy
- www.gastrona.pl
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
[2008-11-07 11:56 129.59.97.*]
http://goblenod.net H8jjGFDRlivb54sdREfds
a odpowiedz »
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział targi, konferencje, workshop:
Nowe Trendy w Turystyce już za
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Austria: pożar polskiego autokaru
Polskie Dni w Zell am See-Kaprun 2010
Jak miał wyglądać zamach, który spowodował paraliż europejskich lotnisk
Rosyjska przewodniczka zgubiła własną matkę
Włochy: tłumy turystów na jarmarku z okazji święta Trzech Króli
Nowy doradca Putina ds. Turystyki
Kraków w tym roku przyjął blisko 7,5 mln gości
Aż 16 chętnych zgłosiło się do konkursu na prezesa MPL Kraków-Balice
Nowelizacja przepisów dotyczących komputerowej rezerwacji w transporcie lotniczym
Były minister gospodarki krytykuje pomysł połączenia PAIiIZ z POT!