Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot - Szlak Piastowski 05-07.06.2024
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
- Specjalista ds. Turystyki - Krasnystaw
- wychowawca-lektor języka angielskiego
- SPECJALISTA DS.TURYSTYKI
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. turystyki wyjazdowej z...
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystki Siemianowice Śląskie
Specjalna kolacja w Novotel Warszawa Centrum
W dniu 10 czerwca, o godzinie 19.30 w hotelu Novotel Warszawa Centrum odbędzie się wykwintna kolacja dla smakoszy i koneserów win.
W menu przygotowanym specjalnie na tę okazję znalazło się 7 dań oraz 5 specjalnie dobranych rodzajów win w regionu Bordeaux. Jest to pierwsza z cyklu imprez, jakie hotel zamierza organizować dla miłośników dobrej kuchni.
Gospodarzem wieczoru będzie Brian Farrell, szef kuchni w hotelu Novotel Warszawa Centrum. Zaserwuje wyśmienite potrawy, które zaskoczą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Opowie o sposobie ich przyrządzania a także o hotelowej restauracji Essencia, do której zaprasza nie tylko klientów hotelu, ale także warszawiaków i turystów odwiedzających stolicę.
Terina z kaczki nadziewana słodkimi ząbkami czosnku - to jedno z dań, jakiego będzie można skosztować w czasie kolacji w hotelu Novotel Warszawa Centrum. W menu znalazły się także smażony okoń morski z sosem buraczano-szafranowym, sorbet bazyliowy oraz filet z polędwicy, serwowany z kaczą wątróbką, sosem tymiankowym i oliwą truflową. Nie zabraknie też przekąsek na zimno - goście będą mieli do wyboru szeroką gamę serów podawanych z suszonymi owocami. A na deser coś wyjątkowego - panna cotta ze świeżymi owocami mango. Do wszystkich dań serwowane będą francuskie wina z regionu Bordeaux. Opowie o nich David Froleon z Compagnie Medocaine des Grands Cru, podając jednocześnie ciekawe informacje na temat sztuki serwowania win oraz ich doboru do dań.
Kolacja odbędzie się w hotelu Novotel Warszawa Centrum przy ul. Marszałkowskiej 94/98. Koszt to 249 zł od osoby. Możliwe jest także wykupienie noclegu ze śniadaniem - wtedy łączna cena za pobyt w hotelu i uczestnictwo w imprezie to 349 zł za osobę. Wieczór goście rozpoczną o godz. 19.30 od Aperitifu, a godz. 20 zasiądą do kolacji.
Restauracja Essencia w hotelu Novotel Warszawa Centrum oferuje dania kuchni polskiej i europejskiej. Od kilku miesięcy jej szefem jest Brian Farrell, znawca sztuki kulinarnej. Swoją wiedzę o tej sztuce zdobywał przygotowując potrawy dla gości na całym świecie, kierował m.in. restauracjami w hotelach największych międzynarodowych sieci i szkolił innych szefów kuchni.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Nowe centrum konferencyjne w
Polacy dalej zainteresowani
Starsze aktualności:
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
ULC: podsumowanie ruchu pasażerskiego na polskich lotniskach w 2008
Branża turystyczna na posiedzeniu Komisji Nadzwyczajnej "Przyjazne Państwo"
Jest lista 44 centrów pobytowo-treningowych wyłonionych na Euro 2012
RMF: podróżni uważajcie na wakacyjne nowości PKP!
Tańsze bezpośrednie rezerwacje.
Huragan w Meksyku coraz silniejszy
Loty Katowice - Barcelona (Girona) przedłużone
Innsbruck przykładem na Polski jak promować się na Euro?
Najlepszy karnawał wszech czasów
Z Wizz Air z Poznania do Dortmundu
Polską turystykę jednak ominie turystyczny boom w Niemczech!
Białystok dyskryminuje turystów
Nowa baza Sky Europe w Europie
Będzie potrzebna cierpliwość na drogach i granicach
Brytyjskie lotniska są zagrożone atakiem terrorystycznym od wewnątrz
Wyprawy w słowackie Tatry zakazane
Nowy krakowski dworzec autobusowy za mały?
Weekend majowy: w Krakowie: tłumy zagranicznych turystów na ulicach
Pierwszy szynobus do Balic wyruszy w maju!