Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki - biuro w Poznaniu
- Specjalista ds. turystyki Wakacje.pl Zabrze
- specjalista ds. obsługi klienta
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
Mistrzostwa Świata w grillowaniu czas zacząć!
Polska doczekała się sukcesów w Mistrzostwach Świata ... tyle że w grillowaniu. Polacy są jedną z najlepszych drużyn a zawody w grillowaniu odbędą się w tym roku właśnie w Polsce. Prezes Polish Barbecue Association, Janusz Stańczyk, informuje, że gospodarzem zawodów jest Wrocław, co świadczy o dużym potencjale i umiejętnościach wrocławskich kucharzy.
To Stańczyk starał się ze wszystkich sił żeby Polska wzięła udział w Mistrzostwach, które do tej pory odbywały się w Szwajcarii, Niemczech i na Węgrzech a zorganizowanie ich w Polsce było jedynie marzeniem... Ale stało się prawdą. Polska będzie gościć ścisłą czołówkę, mistrzów grillowania.
Impreza odbędzie się 21-22 lipca na Wyspie Piaskowej. Najpierw obejrzymy finał VIII Mistrzostw Polski w Grillowaniu a 22. lipca zobaczymy zmagania ogólnoświatowe. Spodziewać się można setek osób, samych juniorów mamy 140 a dodając do tego kibiców oraz zespoły muzyczne oczekujemy sporego tłoku! Będziemy gościć 35 ekip z różnych zakątków świata, w tym z USA, Ghany, RPA czy z Konga. Wystąpi również 5 drużyn z Polski m.in. Grill Team, w skład którego wchodzą kucharze wrocławskich hoteli na czele których stanie szefowa kuchni Jadwiga Juszko ( z Holiday Inn ).
Wrocławska ekipa wystąpi poprzebierana w stroje klaunów, pojawią się też statyści - szczudlarze. A wszystko to po to by zdobyć jak największą ocenę jury ( wygląd stoiska i kucharzy również odgrywa ważną rolę ). Ważny jest naturalnie smak serwowanego jedzenia. Kucharze będą mieli za zadanie przyrządzić jak najlepiej potrafią: pstrąga, filet z drobiu, wieprzowinę, wołowinę i deser z grilla.
Pierwsze trzy miejsca to nagrody od 1 do 2 tys. euro. Lecz jak przyznaje Stańczyk zdecydowanie chodzi o prestiż a nie o pieniądze. Wiadomo, że naszym kucharzom marzy się miejsce w pierwszej trójce, więc trzymamy kciuki!
Nie ulega wątpliwości, że jako grillujący klauni zapewne będą widoczni!
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział przewodnicy i piloci:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Można składać oferty w Programie wsparcia
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w
Które polskie, zimowe kierunki najpopularniejsze w
Starsze aktualności:
Plażowanie nad Bałtykiem, a polskie
Dwie gwiazdki Michelin w
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Zarząd Prima Charter ogłosi upadłość?
Podróże TV oferuje pomoc dla klientów Meltemi?
Podsumowanie sezonu - Bieszczadzki GOPR pomagał turystom 141 razy
Nowa szata graficzna "Katalogu odzieży i sprzętu turystycznego"
Międzynarodowych sieci hotelowe będą chciały inwestować w Polsce?
Rozpoczął się remont pasów startowych na Okęciu
Egipt: porwani turyści i Egipcjanie są cali i zdrowi, ale nadal w rękach porywaczy
WYSZUKAMY OFERTĘ ZA CIEBIE-agencyjne biuro podróży
Tybet: napływ chińskich turystów zniszczy środowisko naturalne?
Międzynarodowe Targi Turystyczne Fitur w Madrycie
Ogłoszono trzeci stopień zagrożenia pożarowego!
Podróżowanie między Irlandią i Wielką Brytanią tylko z paszportami?
PKP Intercity otwiera kolejne COK-i
Dofinansowanie wypoczynku dzieci zwolnione z podatku dochodowego
Kuba inwestuje w infrastrukturę lotniskową
Śląsk: ulewy sparaliżowały ruch pociągów
z ktorym biurem na Gran Canarie?