TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Wrocław: Już niedługo Konkurs Kulinarny o tytuł Profesjonalisty Roku 2008

15 listopada 2008 roku odbędzie się kolejna edycja Konkursu Kulinarnego o tytuł "Profesjonalisty Roku 2008". Impreza będzie miała miejsce w Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu. Prowadzącym będzie Karol Okrasa.


Współorganizatorem jest Komisja Gastronomiczna Polish Prestige Hotels &Resorts, której przewodniczy Dyrektor Hotelu Paweł Szatkowski. Celem jest promowanie utalentowanych i kreatywnych kucharzy dbających o podtrzymanie regionalnej sztuki kulinarnej.

Tematem konkursu jest przygotowanie sześciu zakąsek gorących z dowolnego elementu tuszki królika z wykorzystaniem gruszki i świeżego majeranku oraz sześciu dań głównych z łososia, suszonej szynki i suszonych polskich grzybów leśnych. Na przygotowanie potraw uczestnicy mają 75 minut.

5 zestawów dań jest oceniana przez jurorów a 6-sty zestaw jest prezentacyjny. Przewodniczącym Jury będzie Jerzy Pasikowski.

Udział biorą 2 osobowe zespoły kucharzy wyłonieni z konkursu zgłoszeń z grupy hoteli zrzeszonych w PPH&R i pozostałych obiektów. Odprawa 12 ekip odbędzie się 14.11.2008 o godzinie 20.00. Konkurs rozpocznie się o godzinie 9.00 następnego dnia.

Laureaci konkursu otrzymają nominację do wystąpienia w Kulinarnym Pucharze Polski oraz nagrody rzeczowe. Wyniki konkursu ogłoszone będą na uroczystej Gali w Restauracji Panorama Hotelu Hp Park Plaza we Wrocławiu dnia 15.11.2008 o godzinie 19.00.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
Wrocław Konkurs Kulinarny o tytuł Profesjonalisty Roku 2008 Profesjonalista Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu Jerzy Pasikowski


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję