TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Tym razem austriacka kuchnia w krakowskim hotelu Radisson SAS

Po niezwykłych, orientalnych nutach kuchni tajskiej krakowski hotel Radisson SAS szykuje zupełnie nowy pokaz kunsztu kulinarnego. Tym razem nie będzie to już podróż tak daleko jak ostatnio. Przy współpracy z Austriackim Instytutem Handlu oraz liniami lotniczymi Austrian, zespół hotelu przygotował specjalny program kulturalny promujący austriacką kuchnię.


Podczas spotkań z kuchnią austriacką będzie można degustować austriacką czekoladę oraz wino, słuchać klasycznej muzyki na żywo. Nie obędzie się bez pokazu tradycyjnego walca wiedeńskiego. Ale przede wszystkim będzie można kosztować prawdziwej austriackiej kuchni. Nad całością wszystkich prezentacji kulinarnych czuwać będzie Mistrz kuchni z hotelu Radisson SAS Palais w Wiedniu, Pan David Grandegger.

Organizatorzy imprezy polecają wiedeńską zupę pomidorową, rosół z warzywami, pieczonego kurczaka oraz szarlotkę z bitą śmietaną. Z kulinarnych przystawek również szynkę i bekon z musztardą, chrzanem, żurawiną i zielonym pieprzem. Poza tymi daniami na gości czekać będzie wiele innych znanych i nieznanych smakowitości austriackiej kuchni.

Prezentacja kuchni wiedeńskiej będzie miała miejsce w dniach 26 stycznia - 2 marca 2007 we wszystkie piątki.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
spotkania z szefem kuchni hotel Radisson SAS restauracja austriacka kuchnia potrawy Mistrz kuchni z hotelu Radisson SAS Palais w Wiedniu Pan David Grandegger austriacka czekolada pokaz qnsztu kulinarnego




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję