Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specialista ds. sprzedaży
- Rezydent biura podróży 2024 (Chalkidiki)
- Pilotaż 27-30.05.2024 do Warszawy
- Junior Reservation Manager
- Pilot na wycieczkę do Wiednia 3 - 4 maja
- Pracownik biura podróży od kwiecien - maj 2024...
- Junior Reservation Manager
- Instruktor kitesurfingu/windsurfingu
- Specjalista ds Turystyki Itaka
- Praca na Zielonych Szkołach CHRIS
Bitwa o Złotą Paterę na krakowskim V Miedzynarodowym Festiwalu Zupy
Na Krakowskim Kazimierzu tak jak co roku również tej wiosny odbywał się Festiwal Zupy- znakomite jury w składzie : Piotr Bikont i Robert Makłowicz oceniało walory 37 zup.
Bezkonkurencyjna okazała się zupa oliwkowa przygotowana przez kucharzy z restauracji "Moment Cafe", druga lokata przypadła w udziale zupie "Kim Chi Jige" z Edo Shusi Bar, natomiast trzecie miejsce zajęła zupa tajska ugotowana przez zespół portalu "Cracow life" o wdzięcznej nazwie "Tallulah". Produkt importowy - żurek na żętycy z zajęczym szczawiem przywieziony z Bukowiny Tatrzańskiej otrzymał wyróżnienie. Nagrodami w konkursie były dyplomy ze Złotą, Srebrną i Brązową Paterą.
Można powiedzieć, że Kazimierz opływał w sobotę w pysznościach ponieważ uczestnicy konkursu aby wziąć udział musieli ugotować 10l zupy - uczestnicy indywidualni i 30l restauratorzy oraz podać przepis na jej wykonanie. Ponieważ Festiwal był okazją do popróbowania specjałów na Placu Nowym ustawiły się kolejki amatorów serowej, czosnkowej rybnej czy grzybowej.
Dyrektor Teatru KTO Jerzy Zoń, organizator tej imprezy sam nazywa ją "artystycznym piknikiem familijnym" i podkreśla, że chodzi tu głównie o dobrą zabawę i dzielenie się nowatorskimi pomysłami, a przede wszystkim budowanie więzi międzyludzkiej.
Program Festiwalu wzbogacono o występy kabaretu Kuzyni, Anny Treter, Pauliny Bisztygi i Joanny Słowińskiej z zespołami.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Małopolska zarobiła na turystyce więcej niż przed
Branża piwowarska liczy na
Dział nagrody i wyróżnienia:
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Dział dla turystów:
Rekordowy luty w Katowice
TUI stawia na sztuczną
Japonia: największy targ rybny na świecie już dostępny dla turystów
Egipt: 6 rosyjskich turystów zginęło w wypadku autokaru
Promocja turystyczna Krakowa w 2006 r.
W Zakopanym powstanie nowoczesne centrum komunikacyjne
Krym jest zainteresowany polskimi turystami
Turyści po dniu koczowania na Krecie już wracają do Polski
Czechy: Nowy system punktowy i nowe uprawnienia policji
ULC: krakowskie lotnisko w 2008 roku zanotowało najsłabszą dynamikę wzrostu liczby pasażerów
Bydgoszcz: restauracji na barce magistrat mówi nie?
Gdańsk buduje hotele na Euro 2012
W Poznaniu powstanie hotel Hilton
Odbył się V Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej w Hotelu Zamek Ryn