Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki - biuro w Poznaniu
- Specjalista ds. turystyki Wakacje.pl Zabrze
- specjalista ds. obsługi klienta
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
Sanepid w warszawskich hotelach
W środę do warszawskich hoteli wybrało się 30 inspektorów Sanepidu, którzy sprawdzili 12 hoteli. To, co gdzie niegdzie zobaczyli będą pamiętać do końca życia…
Z definicje hotele turystyczne oraz dawne hotele robotnicze, to budynki o dwóch różnych standardach. Niestety zdarza się i obecnie, że różnice te się zacierają. Tak było np. w hotelu Gromada przy ul. 17 Stycznia. W hotelowej kuchni posiłki robione są brudnym sprzętem, wkładane są do brudnych lodówek, w których jest przeterminowana o miesiąc kiełbasa, a miejscem, w którym trzyma się bułkę tartą to kosz na śmieci! Dodatkowo w kuchni znajdował się telewizor, co jest zabronione, a podłoga służyła jako "schowek" dla tych produktów, które nie zmieściły się w lodówce. W efekcie końcowym hotel został ukarany dwoma mandatami po 500 zł.
Sporo lepiej było w drugim hotelu Gromada, który znajduje się na pl. Powstańców Warszawy. Zarówno w kuchni, jak i w pokojach wszystko było prawie wzorowo.
Mandaty w wysokości 500 zł zarobiły jednak hotele Praski oraz Hetman. W pierwszym, posiłki były przygotowywane "od zera", choć zgoda była na robienie ich z półproduktów. Natomiast w drugim nie można była niczego stwierdzić o przygotowanych daniach - z czego je zrobiono i kiedy.
W hotelu Solec pościel leżała na korytarzach zamiast w magazynie. Nie zadbano tam także o segregację żywności.
Nieoczekiwanie, mandat w wysokości 300 zł dostał także nowo otwarty i elegancki Hyatt przy ul. Belwederskiej. Nie były to duże uchybienia, ale jednak, np. brak zgodnego z przepisami podziału przechowywanych w lodówce artykułów spożywczych i oraz trzymanie przeterminowanych produktów.
Komentarze
Tagi:
Dział hotele, pensjonaty:
Turystyka z gorszą obsługą
Dział dla turystów:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na
Starsze aktualności:
Plażowanie nad Bałtykiem, a polskie
Dwie gwiazdki Michelin w
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
LOT wznowił trasę Warszawa-Bydgoszcz
Podlaskie Targi Turystyczne już w marcu
Cela w cichym klasztorze do wynajęcia dla turystów!
Pasażerowie skorzystają na otwarciu rynku kolejowych przewozów pasażerskich