Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
- Specjalista ds turystyki
- poszukiwany przewodnik po Pradze 28.05
Seminarium nt zdrowego żywienia
"Zasadom prawidłowego żywienia w teorii i praktyce" poświęcone będzie seminarium organizowane podczas XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2011. Wydarzenie kierowane jest głównie do przedstawicieli placówek zbiorowego żywienia i ma przybliżyć uczestnikom aktualną wiedzę na temat prawidłowych modeli żywieniowych oraz przygotowywania zdrowych posiłków. Seminarium odbędzie się pierwszego dnia EuroGastro, tj. 23 marca br., w centrum MT Polska przy ul. Marsa 56C w Warszawie.
- Wraz z rosnącą popularnością zdrowego stylu życia w społeczeństwie i wzrostem świadomości na temat wpływu odżywiania na zdrowie człowieka, coraz większej wagi również w gastronomii nabiera kwestia prawidłowego żywienia. Dlatego, oprócz szerokiej gamy produktów i usług dla rynku HoReCa prezentowanych na EuroGastro, prestiżowych mistrzostw oraz licznych pokazów i degustacji, na targach odbędą się również eksperckie wykłady poświęcone prawidłowemu żywieniu. Będą one okazją dla zwiedzających, by nie tylko poznać zasady właściwego odżywiania od strony teoretycznej, ale również podpatrzeć jak eksperci stosują swoją wiedzę w praktyce - mówi Grzegorz Sendor, szef projektu EuroGastro.
Teoria poparta degustacjami
W ramach pierwszej części seminarium odbędzie się cykl wykładów organizowanych przez ekspertów z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji przy Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Będą oni dyskutować na temat wpływu żywienia na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Ponadto, przedstawią nowoczesne technologie i tradycyjne potrawy stosowane w zdrowym odżywianiu, a także omówią zasady opracowywania prawidłowych jadłospisów. W drugiej części seminarium specjaliści z Fundacji Banku Ochrony Środowiska skupią się na praktycznych zasadach prawidłowego żywienia i zaprezentują uczestnikom przykładowe zestawy śniadaniowe. Ich smak będzie można sprawdzić i ocenić podczas degustacji.
Jak się zapisać?
By wziąć udział w seminarium należy zapisać się na targi on-line lub na miejscu w godzinach otwarcia targów. Dokonując rejestracji na stronie www.eurogastro.com.pl/rejestracja zwiedzający będą mogli skorzystać z 50% zniżki na zakup biletu wstępu na targi.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział targi, konferencje, workshop:
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów
Zapraszamy na Nowe Trendy w Turystyce
Starsze aktualności:
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Ukraińskie stowarzyszenie touroperatorów przyjęte do
Bagaże zgubione na Heathrow można odkupić na aukcjach!
Ryanair wprowadził zmiany w rozkładzie lotów z Rzeszowa
Gdańsk: lotnisko obsłuży 5 mln pasażerów
Z Rzeszowa do Dublina samolotem Ryanair?
Opole: otwarto nową restaurację Sphinx
Czy przy autostradach będą hotele?
Kolonie w miejscowości ZGON - AFERA!
Wielka Tama Trzech Przełomów na rzece Jangcy znów czynna dla zwiedzających!
Chorwacja: turysta zginął pod lawiną kamieni
Śnieżyce w Hiszpanii - utrudnienia w ruchu drogowym i kolejowym
Brytyjska kolei winduje ceny biletów na święta
Podróż autokarem firmy Polski Express nie należała do najprzyjemniejszych
Loty krajowe nadal ze starego terminalu