Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Poszukiwany pilot na wycieczkę
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
Smakowity festiwal tuż tuż
W dniach 12-15 sierpnia odbędzie się piąta edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku. Poznański Stary Rynek stanie się kulinarnym centrum Polski.
Na Jarmarku Dobrego Smaku swoje wyroby prezentują producenci najrozmaitszych przysmaków, znajdą się tutaj produkty zarówno lokalne jak i z nutką tradycji. Od podhalańskiej bryndzy, przez ryby z kaszub, sery owcze z mazur, po miód drahimski.
Dla amatorów specjałów spoza Polski eksperci oferują: bułgarskie marynowane papryczki, węgierskie kiełbasy, greckie oliwy, piwa z Belgii, czy austriackie wina. Dla poszukiwaczy czegoś bardziej konkretnego smaki z egzotycznych kontynentów jak meksykańskie fajitas, czy japońskie sushi.
Kolejną atrakcją festiwalu jest scena, na której odbywać się będą pokazy najlepszych szefów kuchni z różnych regionów. Dobra okazja do podpatrzenia i być może zdobycia nowych umiejętności.
Wieczorem na scenie zagości iście muzyczny klimat. Muzyka etniczna, jazz, folk to główne style prezentowane tego wieczoru. Miłośnicy klasyki i piosenki literackiej, także znajdą coś dla siebie.
W części Laboratoria Smaku odbędą się wykłady, prezentacje multimedialne oraz degustacje rożnego rodzaju trunków alkoholowych: win z polskich winnic, szlachetnych nalewek oraz piwa.
Na tegorocznej edycji i najmłodsi znajdą coś dla siebie, odbędzie się sześć warsztatów smaku dla dzieci w wieku od 4-10 lat, które będą mogły swobodnie odkrywać swoje kulinarne pasje.
V Edycja Festiwalu to także konkursy. Tak w konkursie Polska Nalewka Roku wyłonieni zostaną mistrzowie sztuki robienia tych trunków. Cukiernicy zmierzą się w konkursie na najlepsze ciasto drożdżowe, a restauratorzy na najsmaczniejszą czerninę.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział aktualności dnia:
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Mercure wzmocni osobowość marki
Polacy zakochają się w alkoholu z jabłek?
Zwierzaki odstresują pasażerów
Elfy i hobbici w rolach stewardów i stewardess
Co najbardziej irytuje podczas podróży samolotem?
Kolejny przewoźnik znika z rynku lotniczego
Bezpłatne szkolenia dla przedstawicieli branży MICE
Starbucks zaprasza na Frappuccino® za połowę ceny
Zbadano atrakcyjność ośrodków narciarskich
Złoty Standard dla hoteli i restauracji
Włoska policja ukarała turystę
Warszawa: restauracja Tamka 43 kusi nowym menu
Leizpig Abacent Dienstleistungen Uwaga Przestroga Zlodzieje Ostrzezenie!!!!