Ogłoszenia
Ogłoszenia
- specjalista ds turystyki
- Anex - Pracownik Działu Obsługi Agencyjnej
- PILOCI POSZUKIWANI NA WYJAZDY ZAGRANICZNE
- PRODUCT MANAGER/OPIEKUN KLIENTA VIP
- Specialista ds. skarg w dziale Customer Service
- Wakacje.pl Poznań Galeria Panorama-specjalista...
- Pilot do Drezna - 1-4.05.2025
- SZUKAM PILOTA WŁOCHY
- PRACOWNIK BIUROWY - OBSŁUGA KLIENTA
- Rezydent Turystyczny Turcja
Już po targach Mięso i Wędliny 2006
W dniach 10 - 12 luty w Pałacu Kultury i Nauki odbyły się targi "Mięso i Wędliny 2006".
Podczas imprezy można było spotkać najlepszych polskich kucharzy i autorów programów kulinarnych oraz spróbować wielu przysmaków takich jak: kindziuk, rembeks, hucówka, dębowa z żubrówką, cwaniak wojskowy czy kiełbasa futbolowa Piechny.
Pokazy gotowania na żywo przygotowali studenci hotelarstwa i gastronomii z Poznania.
Ogromna popularnością cieszyły się na targach konserwy wojskowe. Cezary Szyła zapewnia, że Przysmak Kaprala czy Puszka Pułkownika, podczas rekonstrukcji Bitwy nad Bzurą, zyskały uznanie nawet najwybredniejszych fachowców.
Krzysztof Maurer, góral z Łącka uważa natomiast, że nawet najlepsze wędliny nie smakują dobrze, jeśli nie ma czym ich popić. Mimo, że Łąck słynie ze Śliwowicy, górale chwalili się napojami bezalkoholowymi.
Bilet wstępu na imprezę kosztował 15 złotych. Patronat medialny nad imprezą objęła Jedynka Polskie Radio.
Na imprezie swoją ofertę prezentowali następujący wystawcy:
- ABRYS Sp. z o.o.
- Agro Trendy
- AGROSMAK Zakład Produkcji Przypraw
- ATT Sp. z o.o.
- BEDEKA RADA Sp. z o.o.
- BESTMONT S.A.
- Bezpieczeństwo i Higiena Żywności
- CARLESTAM POLAND Sp. z o.o.
- Centrum HACCP Doradztwo i Szkolenia
- Drobimex Sp. z o.o.
- Elkopol Sp. z o.o.
- Firma Handlowo-Usługowa Johnsondiversey Polska Sp. z o.o.
- FOSS Polska
- GEA Grasso Sp. z o.o.
- Gospodarka Mięsna
- GPM Pojazdy Handlowe i Usługowe Sp. z o.o.
- GRANTRIM Doradztwo Europejskie
- IMA Sp. z o.o.
- Kadek Sp. z o.o.
- Kingspan Sp. z o.o.
- Kobiety.pl
- Magazyn Przemysłu Mięsnego
- Magazyn Życie Handlowe
- Media Direct Sp. z o.o.
- Menu Smakosza
- Mięso
- Mięso i Wędliny - Czasopismo Branży Mięsnej
- MitMar Sp.J.
- Moguntia Polska Sp. z o.o.
- Nasz Dziennik
- P.W. M&M s.c.
- PMB S.A.
- Polskie Wydawnictwo Fachowe Sp. z o.o.
- Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego
- PPH Victor
- PPHU DUDA - BIS Sp. z o.o.
- Proman Sp. z o.o.
- Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
- TEKA POLSKA Sp. z o.o.
- Top Consulting Sp. z o.o.
- Winnice Krymu
- WINTERHALTER GASTRONOM POLSKA Sp. z o.o.
- WIR Łopuszno Zakłady Mięsne
- Wydawnictwo ELAMED
- Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA - NOT Sp. z o.o.
- Zakład Mięsny "SMAK - EKO" Sp. z o.o.
- Zakład Obsługi Technicznej Przemysłu Rolno-Przetwórczego "PEK-MONT" T. Peciakowski Sp.J.
- Zakład Przetwórstwa Mięsa OLEWNIK - BIS
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego "GROT" J.Grot
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego WOY
- Zakład Usługowo - Handlowy "Wojciechowski"
- Zakłady Mięsne "JANDAR" Sp. z o.o.
- Zakłady Mięsne "MAT" w Czerniewicach Sp. z o.o.
- Zakłady Mięsne Nowak Sp. z o.o.
- Zakłady Mięsne Wiesław Leśniak
Patronat honorowy nad imprezą objęli Andrzej Lepper - Wicemarszałek Sejmu RP, Władysław Serafin - Prezes Krajowego Związku Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych, prof. dr hab. Tomasz Borecki - Rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i Wiesław Różański - Prezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Długie weekendy listopadowe również
Sierpień będzie lepszy od
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Flixbus: 55 mln podróżnych w
Wakacje.pl rozszerzają
Turyści szukają
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Flix Bus uruchamia Ukraine
Nocowanie.pl: Zimowy wypoczynek w Polsce przyciąga węgierskich
Travelport GDS otwiera centrum regionalne w Warszawie
Jak radzą sobie podczas upałów kucharze w restauracyjnych kuchniach?
Zmiana planów Orbisu we Wrocławiu
Polski Ekspress - ułatwienia dla agentów
1 styczeń 2008: zmiany na granicach
Łódź: Centrum Żydów Łódzkich uatrakcyjni miasto?
Londyn: wzrost cen pokoi, ale spadek obłożenia
AmRest przejmie 5 następnych restauracji Rostiks-KFC
EasyJet w ostatnim kwartale zanotowały 16% wzrost liczby pasażerów
Porozumienie w sprawie danych pasażerów miedzy EU i USA
HRS: zarezerwuj hotel na stronie PKP Intercity
Rozpoczyna się budowa autostrady A2 do Świecka
Balice przegrały z "Tanim Państwem"?
Finał Giełdy Turystycznej "Przygoda" w Szczecinie
Będzie nowy sposób naliczania stawek sum gwarancyjnych dla organizatorów turystyki?
Najazd turystów na Świnoujście?
Winne jedno z polskich biur turystycznych?
Bezpłatne szkolenia dla pracowników turystyki i hotelarstwa EFS