Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
Już po targach Mięso i Wędliny 2006
W dniach 10 - 12 luty w Pałacu Kultury i Nauki odbyły się targi "Mięso i Wędliny 2006".
Podczas imprezy można było spotkać najlepszych polskich kucharzy i autorów programów kulinarnych oraz spróbować wielu przysmaków takich jak: kindziuk, rembeks, hucówka, dębowa z żubrówką, cwaniak wojskowy czy kiełbasa futbolowa Piechny.
Pokazy gotowania na żywo przygotowali studenci hotelarstwa i gastronomii z Poznania.
Ogromna popularnością cieszyły się na targach konserwy wojskowe. Cezary Szyła zapewnia, że Przysmak Kaprala czy Puszka Pułkownika, podczas rekonstrukcji Bitwy nad Bzurą, zyskały uznanie nawet najwybredniejszych fachowców.
Krzysztof Maurer, góral z Łącka uważa natomiast, że nawet najlepsze wędliny nie smakują dobrze, jeśli nie ma czym ich popić. Mimo, że Łąck słynie ze Śliwowicy, górale chwalili się napojami bezalkoholowymi.
Bilet wstępu na imprezę kosztował 15 złotych. Patronat medialny nad imprezą objęła Jedynka Polskie Radio.
Na imprezie swoją ofertę prezentowali następujący wystawcy:
- ABRYS Sp. z o.o.
- Agro Trendy
- AGROSMAK Zakład Produkcji Przypraw
- ATT Sp. z o.o.
- BEDEKA RADA Sp. z o.o.
- BESTMONT S.A.
- Bezpieczeństwo i Higiena Żywności
- CARLESTAM POLAND Sp. z o.o.
- Centrum HACCP Doradztwo i Szkolenia
- Drobimex Sp. z o.o.
- Elkopol Sp. z o.o.
- Firma Handlowo-Usługowa Johnsondiversey Polska Sp. z o.o.
- FOSS Polska
- GEA Grasso Sp. z o.o.
- Gospodarka Mięsna
- GPM Pojazdy Handlowe i Usługowe Sp. z o.o.
- GRANTRIM Doradztwo Europejskie
- IMA Sp. z o.o.
- Kadek Sp. z o.o.
- Kingspan Sp. z o.o.
- Kobiety.pl
- Magazyn Przemysłu Mięsnego
- Magazyn Życie Handlowe
- Media Direct Sp. z o.o.
- Menu Smakosza
- Mięso
- Mięso i Wędliny - Czasopismo Branży Mięsnej
- MitMar Sp.J.
- Moguntia Polska Sp. z o.o.
- Nasz Dziennik
- P.W. M&M s.c.
- PMB S.A.
- Polskie Wydawnictwo Fachowe Sp. z o.o.
- Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego
- PPH Victor
- PPHU DUDA - BIS Sp. z o.o.
- Proman Sp. z o.o.
- Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
- TEKA POLSKA Sp. z o.o.
- Top Consulting Sp. z o.o.
- Winnice Krymu
- WINTERHALTER GASTRONOM POLSKA Sp. z o.o.
- WIR Łopuszno Zakłady Mięsne
- Wydawnictwo ELAMED
- Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA - NOT Sp. z o.o.
- Zakład Mięsny "SMAK - EKO" Sp. z o.o.
- Zakład Obsługi Technicznej Przemysłu Rolno-Przetwórczego "PEK-MONT" T. Peciakowski Sp.J.
- Zakład Przetwórstwa Mięsa OLEWNIK - BIS
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego "GROT" J.Grot
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego WOY
- Zakład Usługowo - Handlowy "Wojciechowski"
- Zakłady Mięsne "JANDAR" Sp. z o.o.
- Zakłady Mięsne "MAT" w Czerniewicach Sp. z o.o.
- Zakłady Mięsne Nowak Sp. z o.o.
- Zakłady Mięsne Wiesław Leśniak
Patronat honorowy nad imprezą objęli Andrzej Lepper - Wicemarszałek Sejmu RP, Władysław Serafin - Prezes Krajowego Związku Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych, prof. dr hab. Tomasz Borecki - Rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i Wiesław Różański - Prezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Ceny wrześniowych wyjazdów rosną trochę
Niemiecki Dzień Turystyki bez
Najlepsze praktyki dotyczące spotkań medycznych. Raport ICCA i AC
Dział targi, konferencje, workshop:
Nowe Trendy w Turystyce już za
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Travelport GDS otwiera centrum regionalne w Warszawie
Jak radzą sobie podczas upałów kucharze w restauracyjnych kuchniach?
Zmiana planów Orbisu we Wrocławiu
Polski Ekspress - ułatwienia dla agentów
1 styczeń 2008: zmiany na granicach
Łódź: Centrum Żydów Łódzkich uatrakcyjni miasto?
Londyn: wzrost cen pokoi, ale spadek obłożenia
AmRest przejmie 5 następnych restauracji Rostiks-KFC
EasyJet w ostatnim kwartale zanotowały 16% wzrost liczby pasażerów
Porozumienie w sprawie danych pasażerów miedzy EU i USA
HRS: zarezerwuj hotel na stronie PKP Intercity
Rozpoczyna się budowa autostrady A2 do Świecka
Balice przegrały z "Tanim Państwem"?
Finał Giełdy Turystycznej "Przygoda" w Szczecinie
Będzie nowy sposób naliczania stawek sum gwarancyjnych dla organizatorów turystyki?
Najazd turystów na Świnoujście?
Winne jedno z polskich biur turystycznych?
Bezpłatne szkolenia dla pracowników turystyki i hotelarstwa EFS