TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Ostrygi i Małże - szlachetny duet w krakowskim Radissonie

Restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu zaprasza na ucztę - w styczniowym menu królują owoce morza - ostrygi i małże.


Gotowane, marynowane, duszone, pieczone lub na surowo - w każdej postaci ostrygi i małże to gratka dla smakoszy owoców morza. Są znane jako wykwintny przysmak i naturalny afrodyzjak. Delikatne, lekko słone ostrygi połączone z szampanem lub białym winem zmieniają smak na słodki. Francuski kanon poleca podawać je na surowo z masłem i żytnim pieczywem.

"Od lat przyrządzam ostrygi i sam jestem ich wielkim miłośnikiem. Spośród wielu sposobów ich przygotowania najbardziej polecam klasyczne ostrygi z cytryną. 30 sztuk tego przysmaku na talerzu i białe wino Chablis Laroche to dla mnie kulinarny raj! Ostrygi najlepiej smakują w miesiącach zimowych, dlatego właśnie w styczniu - w każdy czwartek, piątek i sobotę - serwujemy je w ramach naszego słynnego już bufetu Surf&Turf. Naprawdę warto ich skosztować!" - zachwala Piotr Pabisiak, Szef Kuchni krakowskiego hotelu Radisson Blu.

Oprócz tego świeże, doskonale przyrządzone ostrygi restauracja serwuje codziennie a la carte. Podawane są jako:
Zapieczone ostrygi z duszonym porem i parmezanem,
Ostrygi z sokiem z limonki podane z Pesto z suszonych pomidorów,
Ostrygi z salsą z pomidorów i selera naciowego uzupełnione zielonym pieprzem,
Smażone ostrygi w temperze podane z oliwą cytrusową,
Klasyczne ostrygi z cytryną, uzupełnione wytrawnym dresingiem z czerwonego wina.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
ostryg małże w krakowskim Radissonie Restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu Piotr Pabisiak Szef Kuchni


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję