Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
Ostrygi i Małże - szlachetny duet w krakowskim Radissonie
Restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu zaprasza na ucztę - w styczniowym menu królują owoce morza - ostrygi i małże.
Gotowane, marynowane, duszone, pieczone lub na surowo - w każdej postaci ostrygi i małże to gratka dla smakoszy owoców morza. Są znane jako wykwintny przysmak i naturalny afrodyzjak. Delikatne, lekko słone ostrygi połączone z szampanem lub białym winem zmieniają smak na słodki. Francuski kanon poleca podawać je na surowo z masłem i żytnim pieczywem.
"Od lat przyrządzam ostrygi i sam jestem ich wielkim miłośnikiem. Spośród wielu sposobów ich przygotowania najbardziej polecam klasyczne ostrygi z cytryną. 30 sztuk tego przysmaku na talerzu i białe wino Chablis Laroche to dla mnie kulinarny raj! Ostrygi najlepiej smakują w miesiącach zimowych, dlatego właśnie w styczniu - w każdy czwartek, piątek i sobotę - serwujemy je w ramach naszego słynnego już bufetu Surf&Turf. Naprawdę warto ich skosztować!" - zachwala Piotr Pabisiak, Szef Kuchni krakowskiego hotelu Radisson Blu.
Oprócz tego świeże, doskonale przyrządzone ostrygi restauracja serwuje codziennie a la carte. Podawane są jako:
Zapieczone ostrygi z duszonym porem i parmezanem,
Ostrygi z sokiem z limonki podane z Pesto z suszonych pomidorów,
Ostrygi z salsą z pomidorów i selera naciowego uzupełnione zielonym pieprzem,
Smażone ostrygi w temperze podane z oliwą cytrusową,
Klasyczne ostrygi z cytryną, uzupełnione wytrawnym dresingiem z czerwonego wina.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Uczta w krakowskim Radisson Blu
[2011-01-11 18:43 81.168.143.*]
lubie ostrygi i pomarancze w zalewie slodko- kwasnej odpowiedz »
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Enoturystyka rozwija się w
Taylor Swift da zarobić
Starsze aktualności:
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Dramatyczne pożary na Wyspach Kanaryjskich
Sprzedaż akcji LOT-u na rynku publicznym
Spacery po Gdańsku z przewodnikiem
Z Rzeszowa do Londynu za 2 euro?
Branża hotelarska otwiera podwoje w kosmosie!
Lotnisko w Warnie: 1,2 mln obsłużonych pasażerów
Wybrane promocje biletów lotniczych
Prywatyzacja spółek należących do Veolia Transport Polska Sp. z o.o.
MSZ odradza podróżowanie do Pakistanu
Nie będzie połączenia Rzeszów-Frankfurt!
Hawira Kresowa: nowa restauracja w Warszawie
Wrocław i film "Miasto, które pokochasz.." zwycięzcami w konkursie Radia Zet
Mgła nad Poznaniem utrudnia pracę lotniska
PLL LOT najlepszą linią lotniczą Europy Wschodniej
Prośba o pomoc - RYANAIR pobrał opłaty 2 razy, co dalej,