
Już niebawem Sioux zdobędzie stolicę
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami Zarządu spółki R&C Union S.A., jeszcze w tym roku na mapie lokalizacji sieci Sioux pojawią się nowe restauracje. Jedna z nich zostanie otwarta w Warszawie.
Dnia 10 lutego 2011 roku Zarząd spółki R&C Union S.A. zawarł umowę najmu z jedną z warszawskich spółdzielni mieszkaniowych. Przedmiotem umowy jest najem lokalu o powierzchni 400 m2, położonego w ścisłym centrum Stolicy. W lokalu tym zostanie otwarta pierwsza w Warszawie restauracja sieci Sioux. Umowa została zawarta na dziesięć lat, poczynając od dnia 1 marca 2011 roku. Otwarcie lokalu planowane jest na czerwiec br.
Dzięki zawartej umowie mieszkańcy Stolicy już niebawem będą mogli korzystać z usług restauracji Sioux, która proponuje swym gościom odbycie magicznej podróży na Dziki Zachód - do czasów, gdy na amerykańskich ziemiach żyli Indianie i kowboje. Wszystko to dzięki niepowtarzalnemu klimatowi restauracji Sioux, pełnej rekwizytów przynoszących na myśl życie dawnych mieszkańców Ameryki Północnej. Klienci restauracji będą mogli odkrywać smaki i aromaty wyśmienitych potraw odwołujących się do kulinarnych tradycji rdzennych mieszkańców amerykańskich prerii oraz wędrujących na zachód pierwszych osadników.
Siuksowie to waleczny indiański lud, który w czasach "gorączki złota" zamieszkiwał tereny Wielkich Równin. Do dziś nazywany jest również "Dakota", czyli "przyjaciele". W Polsce pierwsza restauracja Sioux została otwarta w 2003 roku. Szybko zyskała uznanie wymagających smakoszy, ceniących ciekawą kuchnię i niezobowiązującą, sympatyczną atmosferę. Od samego początku znakiem rozpoznawczym restauracji Sioux stał się nie tylko klimat "western & country", ale także oryginalne, wyśmienite dania, m.in. grillowane soczyste steki, aromatyczne polędwiczki i doskonałe żeberka. Goście restauracji Sioux mogą rozsmakować się w daniach kuchni amerykańskiej i meksykańskiej, zaś tradycjonalistom lokal poleca wyśmienite potrawy kuchni kontynentalnej.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad morzem czekają na
Przewodnik Michelin - 22 nowe lokale w
Tylko co piąty Polak nie planuje
Starsze aktualności:
Problemy po upadku niemieckiego
Które paszporty są najsilniejsze na
Dodatkowe środki na Podróże z klasą rozeszły się w 4
Grecja coraz popularniejsza, także przed
KE publikuje nowe wytyczne dot. praw
Branża noclegowa niegotowa na Lex
Wracają umiarkowane wzrosty cen wyjazdów
Renesans gastronomii na Pomorzu
Rzeczniczka MŚP apeluje o podniesienie kwoty limitu zwolnienia z
Kraków powołał nocnego
Rosną przychody greckich firm
Ogrody Łazienek Królewskich częściowo
Rusza promocja Lufthansy - 100 niskich cen do 100 amerykańskich miast
LOT uruchomił loty z Warszawy do Bratysławy
Bułgaria nie gotowa do członkostwa w UE w 2007
Turcja: wielki pożar lasu - ewakuacja turystów z domu Matki Boskiej w Efezie
Rola konsula, czyli pomoc dla Polaków przebywających poza granicami Polski
Samorząd Helu zatopi statek, by zwabić turystów
PIT wiedział o kłopotach z płynnością Open Travel
ile zarabia agencja turystyczna?
Ratownicy TOPR mają pełne ręce roboty podczas ferii
W Zamościu powstanie Muzeum Fortyfikacji i Broni
Jaki smak ma zwycięstwo w Zimowym Zjeździe Czarownic?
Co robią wkurzeni klienci biur?
Od dziś jeździmy na światłach mijania, a autobusy w tunelach muszą trzymać większy dystans
Wizz Air wystartował z Poznania do Paryża
MS: wstępna lista centrów pobytowych na Euro 2012
Pomorskie: w 2007 roku skategoryzowano 13 hoteli, w tym 6 nowych
Czy ktoś zna biuro KONTYNENTY? Specjalizują się w wycieczkach do Chorwacji