Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wychowawca kolonijny 10-19.08 Zakopane
- PILNIE POSZUKIWANY!! Animator Czasu Wolnego -...
- Specjalista ds. turystyki
- Specjalista ds sprzedaży - Koszalin
- Wolne miejsca w autokarze na trasie Grecja...
- SPECJALISTA d/s TURYSTYKI
- Specjalista ds. turystyki
- TUI Kołobrzeg - Specjalista d/s Turystyki
- Salon Firmowy ITAKA
- Zainwestuje


"Menu Bez Tajemnic": z czego składają się restauracyjne dania?
W maju 2011 r. Bistro Melon (SGH w Warszawie) rozpoczął realizację ogólnopolskiego programu firmy Unilever Food Solutions. Jego celem jest wzbogacenie restauracyjnych menu o informacje dotyczące zawartości białka, tłuszczów, węglowodanów oraz kalorii w serwowanych daniach.
Jak wynika z badań World Menu Report, które objęły swym zasięgiem również Polskę, prawie 88 proc. osób stołujących się poza domem chce znać dodatkowe informacje na temat konsumowanych dań, co wynika zarówno ze świadomej diety konsumentów jak i zainteresowaniem zdrowym żywieniem.
"Menu Bez Tajemnic" jest programem, który ma zainspirować restauratorów oraz właścicieli innych lokali gastronomicznych do zawarcia w swoim menu szczegółowych informacji (ilość węglowodanów, białka, tłuszczy, kalorii i ich dziennego zapotrzebowania).
Na początku projekt będzie realizowany w kilku wybranych lokalach, m.in. w Melonie. Menu restauracji nie ulegnie zmianie, jednak opisy poszczególnych dań zostaną wzbogacone o dodatkowe informacje. W maju studenci i wykładowcy będą mieli możliwość wyboru dania na podstawie nie samych nazw, ale ich składu.
Komentarze
Kierownictwo Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej i przedstawiciele Związku Zawodowego Kontrolerów Ruchu Lotniczego w ramach rokowań sporu zbiorowego z dnia 22 grudnia 2021 r. doszli do porozumienia w zakresie wypracowania zmian do Regulaminu Pracy...
W związku z sytuacją epidemiczną, turyści zrezygnowali z wyjazdu. Początkowo zaakceptowali potrącenie w wysokości 80 proc. kosztów wyjazdu, następnie, uchylili się od tego powołując się na działanie pod wpływem błędu. Sprawa trafiła do Sądu...
Tagi:
Dział gastronomia:
Gdzie szukać ofert pracy w Łodzi bez
Północna Izba Gospodarcza: jesienią wiele firm gastronomicznych może
OLX: więcej pracowników odpowiada na oferty pracy w
Dział dla turystów:
Polska podpisała umowę lotniczą z Arabią
UNWTO: ożywienie turystyki przyspiesza
IATA: silne ożywienie podróży
Marszałek województwa dolnośląskiego nakłada karę na
Starsze aktualności:
Turecka atrakcja z turystycznym
Rego-Bis wprowadzi czartery do Bośni i
Tunezja wpuści zaszczepionych podróżnych bez
Turyści decydowali się na coraz dłuższe i bardziej komfortowe
Przeszło 100 tys. osób na karnawale w
Zakwaterowani w innym hotelu turyści domagali się zwrotu całości kosztów imprezy - wyrok
Rozporządzenie zmieniające zasady kwarantanny weszło w
Reaktywacja Rady Ekspertów ds.
Polacy wysoko w międzynarodowym rankingu zaufanych fachowców w branży
Buzz: sezon letni zapowiada się bardzo
Czechy: do hotelu i restauracji bez certyfikatu
Warszawa i Kraków w rankingu Top 100 światowych destynacji kongresowych
Dzień Turystyki bez Barier - DZT zaprezentuje strategie praktyki dotyczące integracji w
Więcej turystów odwiedziło Polskę
Tragiczny wypadek autokaru z turystami
Poszkodowani klienci biura Filiz Tour
PKP SA chce się pozbyć części nieruchomości
SPRZEDAM KONTENER(PRZYCZEPA) GASTRONOMICZNA
Orbis - IV kwartał 2010 przyniósł wzrosty
Tegoroczna edycja Targów Turystyki Biznesowej ITM
Jak przygotować hotel na ferie zimowe?
Takiej restauracji jeszcze nie było
