Orbis Gdynia - menu za pół ceny!
Restauracja Hotelu Orbis Gdynia 22 stycznia 2011 roku wprowadziła nowe menu, inspirowane podróżami po Europie oraz rejsami po morzach.
W karcie dań znaleźć można silne wpływy kuchni śródziemnomorskiej. Królują tu potrawy z ryb, ciekawie też zostały przyrządzone mięsa oraz sezonowe zupy. Popisowe desery kuszą wyrafinowaną słodyczą. Menu restauracji to najlepsza wizytówka Hotelu Orbis Gdynia. Z okazji premiery menu hotel przygotował atrakcyjną promocję dla gości - w dwa miniony weekendy 22 i 23 oraz 29 i 30 stycznia wszystkie dania z nowej karty - dostępne z 50 % rabatem.
Restauracja Hotelu Orbis Gdynia zmienia kartę dań co najmniej 2 razy do roku, uwzględniając najnowsze trendy kulinarne, pory roku oraz sugestie gości. Najnowsze zimowe menu w sposób ciekawy łączy tradycyjne smaki kuchni polskiej z egzotycznymi aspektami nowoczesnej kuchni międzynarodowej. W menu znajdziemy oryginalnie podany stek z polędwicy wołowej w chrupiącym boczku, z sosem berneńskim i warzywami z grilla.
W nowym menu najbardziej reprezentacyjnym daniem jest sola w sosie z szyjek rakowych podana z makaronem z sepią z czarnej mątwy. "To nie tylko smaczne danie, ale także spektakularne - połączenie delikatnego fileta z soli gotowanego w śmietanie z szyjkami rakowymi. Podanie tego dania z czarnym makaronem daje niesamowity kontrast wizualny" - potwierdza dumnie Tomasz Kaniewski, Szef Kuchni w Hotelu Orbis Gdynia.
Nowe zupy w menu to doskonały starter przed daniem głównym - pożywne i energetyczne są idealnie dopasowane do zimowej aury. Zupa krem z selerów jest dodatkowo urozmaicona jajkiem w koszulce, które wyjątkowo komponuje się ze smakiem dwóch selerów - bulwiastego oraz naciowego. Zwieńczeniem nowej karty są desery - słodkie szaleństwa Szefa Kuchni, który szczególnie poleca kompozycję lodów z gorącą konfiturą malinową.
Hotel Orbis Gdynia zaprasza do restauracji nie tylko gości hotelowych, ale też mieszkańców Trójmiasta i turystów.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Nowe centrum konferencyjne w
Polacy dalej zainteresowani
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Linie AirBaltic oferują nowe połączenia z Rygi
KE: Polska nie przestrzega przepisów dotyczących kontroli żeglugi morskiej
Międzynarodowa Giełda Turystyczna w Berlinie
40% ośrodków kolonijnych budzi zastrzeżenia inspektorów nadzoru budowlanego!
Emirates Airline: miejsce siedzące wybierz online
Port Lotniczy w Gdańsku zanotował wzrost
Projekt Polskiej Turystyki Źródeł dla Gór Świętokrzyskich
Kraków - miastem dzikich dworców
XIV Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2010 już w marcu
28 osób rannych w wyniku katastrofy kolejowej w Grecji
TUI Travel PLC podpisało wieloletnią umowę z Travelport GDS
Lotnisko Heathrow będzie rozbudowane?
PIT przedstawiło uwagi do strategii promocji polskiej gospodarki
Ponad 12 godzin czekali na samolot
Hamburgery halal dla muzułmanów kontrowersyjne we Francji
Tripy.pl nowy turystyczny serwis społecznościowy