Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki - biuro w Poznaniu
- specjalista ds. obsługi klienta
- Specjalista d/s turystyki biuro franchisingowe...
- Szkolenie "Dostępność usług...
- Biuro podróży zatrudni Specjalistkę do spraw...
- Pilot wycieczek na Zakynthos
- pilot/tłumacz j. francuskiego
- Poszukuję pilotów na wyjazdy krajowe/zagraniczne
- Specjalista ds Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds. turystyki, GH Sarni Stok
Zobacz także
Gotowe dania w sklepach zagrożeniem dla restauracji?
ECK przypomina o prawach niepełnosprawnych pasażerów
Praktyczne szkolenie dla przyszłych rezydentów
Niemiecki Dzień Turystyki bez Barier
PIG: Miało być wsparcie dla turystyki i gastronomii, a jest miesiąc milczenia
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu przedsiębiorców
Restauracja przyjazna dla niewidomych
W Białymstoku otwarto pierwszą restaurację dostosowaną do potrzeb niewidomych.
Przedstawicielki Fundacji Szansa dla Niewidomych odwiedziły Pizzerię Paradiso, żeby skontrolować czy osoby mające poważne problemy ze wzrokiem mogą się czuć w niej swobodnie.
"Poprawki nie są duże. Kadra została przez nas przeszkolona w związku z tym, jak postępować z niewidomym i słabowidzącym klientem, między innymi jak podawać napoje oraz posiłki, jak go prowadzić, jak wskazać mu miejsce, jakie dokumenty powinien mieć pies przewodnik, żeby wejść do lokalu gastronomicznego"- mówi Elena Świątkowska tyflospecjalistka z Fundacji Szansa dla Niewidomych.
Pizzeria Paradiso to pierwszy lokal w Białymstoku, który zgodził się przejść taki sprawdzian i chce dostosować się do potrzeb niewidomych w ramach akcji "Miasto bez barier", która jest prowadzona w duchu Konwencji ONZ o prawach osób niepełnosprawnych. Konwencja nakłada obowiązek likwidowania barier i dostosowywania przestrzeni publicznej do potrzeb osób niepełnosprawnych.
Każdy audyt tyflospecjalistyczny, po dokonaniu niezbędnych zmian kończy się wydaniem certyfikatu dostępności.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
NIK: Działalność człowieka zagraża Półwyspowi
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Dział nagrody i wyróżnienia:
Można składać oferty w Programie wsparcia
Kto dołączył do Polskich Marek
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Dział dla turystów:
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na
Starsze aktualności:
Plażowanie nad Bałtykiem, a polskie
Dwie gwiazdki Michelin w
Nowe osoby w Polskich Hotelach
Itaka wdraża nową stronę i
Linie KLM będą walczyć z
Czesi chętniej przyjeżdżają do
Przewoźnicy: przepisy dotyczące slotów na lotniskach muszą być
Turystyka rośnie, ale nie
Nabór do konkursu na Najlepszy Produkt
Podsumowanie MEETINGS WEEK Poland
Radosław Majdan gwiazdą Sphinxa
Otwarcie nowego lotniska w Berlinie znów opóźnione
Trzydziestolatek najbardziej pożądany
Nowe certyfikaty dla branży turystycznej
Petr Diviš zarządza Sound Garden Hotel
Ubezpieczyciele na Tour Salonie
Czy ktoś pracował w Oasisie jako animator?
Pyrzowice: spadek ruchu czarterowego
Amadeus odnotował wzrost w pierwszym kwartale 2011 r.
Małopolska Giełda Agroturystyczna niedługo
Viki Travel - rośnie liczba poszkodowanych
Novotel Kraków Bronowice charytatywnie
Zima w natarciu, lato w odwrocie