Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent w Chorwacji
- Pilot wycieczek Włochy, Francja, UK
- Pilot do Budapesztu 28-31.05.25
- Rezydent w EXIMTOURS
- Biuro podróży w Warszawie zatrudni pracowników
- Grecja 2025! Przewodnik, Pracownik...
- PRODUCT MANAGER
- Z-ca Kierownika / Specjalista ds. turystyki...
- Kosmetyki hotelowe
- Specjalista ds. Turystyki - Żyrardów
Czeska restauracja Sphinxa zaoferuje gościom polskie jedzenie
Sfinks Polska - operator sieci Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło - wprowadza nowe menu w restauracji Sphinx zlokalizowanej w czeskiej Pradze, Na Prikopie. W nowej karcie znajdą się obok typowych dla restauracji potraw tradycyjne polskie dania.
W ramach polskiego menu w czeskiej restauracji Sphinx znajdzie się pięć charakterystycznych pozycji: trzy rodzaje pierogów, żurek, bigos, śledź i borowiki smażone na maśle. Pierogi będą wyrabiane na miejscu, podobnie jak zakwas na żur, który będzie przygotowywany w restauracji według tradycyjnej receptury.
- Nasza restauracja w Pradze jest położona Na Prikopie w prestiżowym miejscu, niezmiernie atrakcyjnym wśród turystów. Gośćmi są tu w dużej mierze osoby poszukujące bardziej wyszukanej oferty idącej w kierunku premium. - mówi Mariola Krawiec-Rzeszotek, prezes zarządu Sfinks Polska. - Dla tych klientów karta została uzupełniona między innymi o szeroki wybór steków, do których mięso sprowadzamy specjalnie z najlepszych hodowli argentyńskiego angusa. Z kolei inspiracją do wprowadzenia do karty polskich dań były między innymi oczekiwania czeskiej Polonii, z którą nawiązaliśmy kontakt dzięki członkostwu naszej spółki w Klubie Polskiego Biznesu w Republice Czeskiej. Zaobserwowaliśmy też, że klienci dowiadując się, że jesteśmy polską restauracją, często pytają, czy posiadamy w ofercie jakieś tradycyjne polskie dania. Korzystamy z tych wskazówek, wprowadzając takie potrawy do menu i liczymy, że ta oferta będzie nie tylko dobrze się sprzedawać, ale też stanowić punkt wyjścia dla szerszej promocji polskiej kuchni za granicą - dodaje Mariola Krawiec-Rzeszotek.
Wprowadzane zmiany w menu mają za zadanie lepiej dopasować ofertę restauracji do gustów i oczekiwań klientów. Nowe menu w praskiej restauracji daje możliwość objęcia jej systemem centralnych zakupów i korzystanie przez czeską lokalizację z dodatkowych oszczędności. - Podjęte dotychczas działania prosprzedażowe i restrukturyzacyjne doprowadziły do znaczącego wzrostu obrotów restauracji w Pradze. Po pierwszych czterech miesiącach tego roku, po raz pierwszy od jej uruchomienia, restauracja w Czechach wypracowała też zysk. Mamy nadzieję, że wprowadzenie nowego menu w praskim Sphinksie będzie stanowiło kolejny krok w kierunku rewitalizacji działalności Sfinks Polska za granicą - podsumowuje Krawiec-Rzeszotek.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Starsze aktualności:
WTTC: sztuczna inteligencja zrewolucjonizuje
Władze Wenecji ograniczą liczebność grup
Kontrole na granicy ze Słowacją znów
Zmiana lidera kierunku na city
Polska Wschodnia - tanie pożyczki dla
Grecos promuje Grecję
UE szykuje zmiany w przepisach dot. czasu pracy
ACI EUROPE publikuje wytyczne dot. obsługi pasażerów z niewidocznymi
Ruszył fundusz pożyczek dla firm turystycznych ze wschodniej
Jeśli pasażer sam załatwi sobie lot zastępczy, może nie dostać odszkodowania za
TUI Poland uczy agentów gry w golfa
Pracownicy fast foodów strajkują
Kielce: ogródki piwne będą czynne dłużej?
Przewoźnicy zacieśniają współpracę
Aresztowania w sprawie afery z koniną
Do stolicy Danii 12 razy w tygodniu
Polska zostanie destynacją roku?
Oni zdominują polski rynek kawiarniany?
Mazowsze otwiera się na turystów
Toskania w samym sercu Podhala
Turystyka medyczna szansą dla Pomorza?