TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Czeska restauracja Sphinxa zaoferuje gościom polskie jedzenie

Sfinks Polska - operator sieci Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło - wprowadza nowe menu w restauracji Sphinx zlokalizowanej w czeskiej Pradze, Na Prikopie. W nowej karcie znajdą się obok typowych dla restauracji potraw tradycyjne polskie dania.


W ramach polskiego menu w czeskiej restauracji Sphinx znajdzie się pięć charakterystycznych pozycji: trzy rodzaje pierogów, żurek, bigos, śledź i borowiki smażone na maśle. Pierogi będą wyrabiane na miejscu, podobnie jak zakwas na żur, który będzie przygotowywany w restauracji według tradycyjnej receptury.

- Nasza restauracja w Pradze jest położona Na Prikopie w prestiżowym miejscu, niezmiernie atrakcyjnym wśród turystów. Gośćmi są tu w dużej mierze osoby poszukujące bardziej wyszukanej oferty idącej w kierunku premium. - mówi Mariola Krawiec-Rzeszotek, prezes zarządu Sfinks Polska. - Dla tych klientów karta została uzupełniona między innymi o szeroki wybór steków, do których mięso sprowadzamy specjalnie z najlepszych hodowli argentyńskiego angusa. Z kolei inspiracją do wprowadzenia do karty polskich dań były między innymi oczekiwania czeskiej Polonii, z którą nawiązaliśmy kontakt dzięki członkostwu naszej spółki w Klubie Polskiego Biznesu w Republice Czeskiej. Zaobserwowaliśmy też, że klienci dowiadując się, że jesteśmy polską restauracją, często pytają, czy posiadamy w ofercie jakieś tradycyjne polskie dania. Korzystamy z tych wskazówek, wprowadzając takie potrawy do menu i liczymy, że ta oferta będzie nie tylko dobrze się sprzedawać, ale też stanowić punkt wyjścia dla szerszej promocji polskiej kuchni za granicą - dodaje Mariola Krawiec-Rzeszotek.

Wprowadzane zmiany w menu mają za zadanie lepiej dopasować ofertę restauracji do gustów i oczekiwań klientów. Nowe menu w praskiej restauracji daje możliwość objęcia jej systemem centralnych zakupów i korzystanie przez czeską lokalizację z dodatkowych oszczędności. - Podjęte dotychczas działania prosprzedażowe i restrukturyzacyjne doprowadziły do znaczącego wzrostu obrotów restauracji w Pradze. Po pierwszych czterech miesiącach tego roku, po raz pierwszy od jej uruchomienia, restauracja w Czechach wypracowała też zysk. Mamy nadzieję, że wprowadzenie nowego menu w praskim Sphinksie będzie stanowiło kolejny krok w kierunku rewitalizacji działalności Sfinks Polska za granicą - podsumowuje Krawiec-Rzeszotek.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Sfinks Polska Sphinx WOOK Chłopskie Jadło Na Prikopie Praga Mariola Krawiec-Rzeszotek prezes zarządu Sfinks Polska Klub Polskiego Biznesu w Republice Czeskiej. polskie menu polskie potrawy działania restrukturyzacyjne restauracja promocja polskiej kuchni za granicą




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję