TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Krakowska Izba Turystyki organizuje konferencję

20 kwietnia br. w krakowskim Hotelu Galaxy odbędzie się pod patronatem Marszałka Województwa Małopolskiego Marka Sowy i Prezydenta Miasta Krakowa prof. Jacka Majchrowskiego konferencja "Korzyści i szanse deglomeracji turystyki w Krakowie i Małopolsce". Organizatorem wydarzenia jest Krakowska Izba Turystyki.


Konferencja została skierowana do: organizatorów turystyki przyjazdowej, hotelarzy specjalistów od marketingu i sprzedaży, z działów bankietów, restauratorów, przedstawicieli atrakcji turystycznych oraz przedstawicieli samorządów.

Spotkanie będzie dotyczyło deglomeracji turystyki w czasie i przestrzeni prowadzącej do wydłużenia sezonu turystycznego oraz zwiększenia liczby wizyt w okresie poza sezonem. Podczas konferencji zostanie poruszony temat kreowania i rozwoju produktów posezonowych, które obejmują swoim zasięgiem nie tylko Stare Miasto i Kazimierz. Promocja Krakowa wraz z regionem Małopolski doprowadzi do wydłużenia średniego czasu pobytu turysty w regionie, jak i częstszego korzystania z usług poza centrum Krakowa. Konferencja ma na celu wypromowanie wydarzeń posezonowych; takich jak małopolskie tradycje związane ze świętami Bożego Narodzenia i Wielkanocy, posezonowe wydarzenia kulturalne w Krakowie, Podgórze muzealne (Fabryka Oskara Schindlera, MOCAK, Muzeum Kantora, Apteka pod Orłem), Nową Hutę oraz nowe wydarzenie kulinarne "Karnawał smaków" .

Uczestnictwo w konferencji jest bezpłatne. Liczba miejsc ograniczona. Rejestracji można dokonać online na stronie Krakowskiej Izby Turystyki.

Program

10.00-10.10
Powitanie, wprowadzenie, przedstawienie prelegentów

10.10-10.50
Dobre praktyki w zakresie deglomeracji turystyki w krajach europejskich, przykłady, statystyki, opinie, wskazówki dla Krakowa i Małopolski - Aleksander Miszalski (Hostel.Service), Piotr Pryszcz (UTC Tour Operator)

10.50-11.10
Tradycje i zwyczaje związane ze świętami Bożego Narodzenia i Wielkanocy w Małopolsce - wykorzystanie wydarzeń w produktach turystycznych - Anna Jędrocha (Intercrac)

11.10-11.30
Modernizacja i nowa oferta Domu Rodzinnego Jana Pawła II w Wadowicach

11.30-12.00
Posezonowe wydarzenia kulturalne w Krakowie - Magdalena Sroka (V-ce Prezydent Miasta Krakowa)

12.00-12.15
Przerwa

12.15-13.00
Panel dyskusyjny - Podgórze muzealne - Moderatorzy : Katarzyna Pabian (Wice Przewodnicząca Komisji Sportu, Turystyki i Kultury Fizycznej Rady Miasta Krakowa) Adam Wrona (Radny Dzielnicy Podgórze), Paneliści: Melania Tutak (Stowarzyszenie Podgórze.pl), Julita Kwaśniak (MOCAK), Jacek Salwiński (Muzeum Historyczne Miasta Krakowa)

13.00-13.45
Panel dyskusyjny - Nowa Huta za czasów PRL i współcześnie - Moderator : Paweł Nikliński (Targi w Krakowie); Paneliści: Tomasz Urynowicz (Przewodniczący Komisji Sportu, Turystyki i Kultury Fizycznej Rady Miasta Krakowa), Bartosz Szydłowski (Łaźnia Nowa), Jakub Białach (Crazy Guides), Jadwiga Emilewicz (Muzeum PRL-u)

13.45-14.15
Projekt "Karnawał smaków"

14.15-14.30
Podsumowanie, zakończenie konferencji.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Konferencja Korzyści i szanse deglomeracji turystyki w Krakowie i Małopolsce Krakowska Izba Turystyki Hotel Galaxy w Krakowie Marek Sowa Jacek Majchrowski Fabryka Oskara Schindlera MOCAK Muzeum Kantora Apteka pod Orłem Nowa Huta Karnawał Smaków sezon turystyczny w Krakowie Stare Miasto Kazimierz produkty posezonowe organizatorzy turystyki przyjazdowej hotelarze specjaliści od marketingu i sprzedaży organizatorzy bankietów restauratorzy przedstawiciele atrakcji turystycznych przedstawiciele samorządów


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję