TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Hotel Radisson Blu w Krakowie ma nowego kucharza

Hotel Radisson Blu w Krakowie ma nowego szefa kuchni. Został nim Stanisław Bobowski.


Nowy szef kuchni trafił do 5-gwiazdkowego Radissona prosto z Wielkiej Brytanii. Na wyspach pracował m.in. w hotelu Royal Bristol Marriott, oraz hotelu Marriott w Swindon. Gdzie zajmował kierownicze stanowisko Szefa Kuchni. Zanim jednak dotarł na szczyt - przez 6 lat pływał luksusowymi statkami pasażerskimi linii Princess Cruises, od Alaski aż po Malediwy.

- Okres pływania na statkach, był dla mnie wielką szkołą gotowania i życia, bo zaczynając tam pracę jako asystent kucharza i kończąc jako Pierwszy Kucharz byłem już inną osobą - świadomą swoich umiejętności i nie bojącą się nowych wyzwań - wspomina Bobkowski.

Nie jeden kucharz może pozazdrościć takiego doświadczenia zawodowego i kulinarnego zapału, jakim dysponuje S. Bobkowski. Warto wspomnieć, że zanim po 11 latach wrócił do Polski, pełnił funkcję honorowego Wiceprezesa Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników na Wyspach Brytyjskich.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Hotel Radisson Blu w Krakowie nowego szefa kuchni z Wielkiej Brytanii w hotelu Royal Bristol Marriott hotelu Marriott w Swindon luksusowymi statkami pasażerskimi linii Princess Cruises od Alaski po Malediwy honorowego Wiceprezesa Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników na Wyspach Brytyjskich




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję