Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
Nowy szef kuchni w andels Cracow
Restauracja Delight andels Hotel Cracow ma nowego szefa kuchni. Został nim Rafał Kosiński. Prowadzone przez niego restauracje wielokrotnie otrzymały rekomendacje Michelina. W Restauracji Delight planuje wprowadzić polską kuchnię fusion opartą o regionalne specjały i lokalne produkty.
andels Hotel Cracow wprowadza zmiany w swojej ofercie gastronomicznej. Wkrótce w Restauracji Delight pojawi się całkowicie nowe menu w stylu fusion, autorstwa nowego szefa kuchni Rafała Kosińskiego. Znajdą się w nim różnorodne potrawy bazujące na regionalnej i polskiej kuchni, ale przyrządzone w niestandardowy sposób, ze śródziemnomorskimi i orientalnymi akcentami.
"Zostaliśmy uznani za najmodniejszy hotel w Polsce. Chcemy, aby również nasza restauracja podążała za najnowszymi trendami, dlatego zdecydowaliśmy się na wprowadzenie nowego menu, opartego na lokalnych produktach i regionalnej kuchni, ale podanej w nowoczesnej formie." - podkreśla Katarzyna Szymańska, General Manager andels Hotel Cracow.
Nie bez znaczenia jest również pojawienie się w hotelu nowego szefa kuchni Rafała Kosińskiego, którego specjalnością i największą pasją jest polska i włoska kuchni fusion. Jego rodzina związana jest z gastronomią już od 3 pokoleń - dziadek był szefem kuchni w krakowskiej Restauracji Hawełka. Rafał Kosiński jest kucharzem od 1993 r., a od 1999 r. pełni funkcję szefa kuchni. Restauracje, w których pracował, wielokrotnie otrzymywały rekomendacje Michelina (m.in. Miód-Malina, Wesele czy La Campana). Podczas pracy w Zamku w Przegorzałach, w restauracji "U Ziyada" odpowiedzialny był za catering imprez na Zamku na Wawelu, obsługę ekskluzywnych spotkań z udziałem zagranicznych delegacji i prezydentów, jak i dużych imprez. Brał udział w licznych konkursach kulinarnych, a w latach 2007-2010 był jurorem w Małopolskim Festiwalu Smaku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Enoturystyka rozwija się w
Taylor Swift da zarobić
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
W Białowieży powstanie nowy hotel
Polskie uzdrowiska - prywatyzować czy nie?
Bezpośrednie połączenie Warszawy z Druskienikami
Targi Lato - będzie się działo
Rząd zgadza się na prywatyzację LOT-u
Sfinks Polska otwiera nową restaurację
Uzdrowisko Konstancin-Zdrój na sprzedaż
PKP Intercity ogłosiło przetarg na 30 piętrowych wagonów
Niemcy budują swój hotel na mundial w Brazylii
TravelOne.pl uruchomiło 24 nowe portale