TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Nowy szef kuchni w andels Cracow

Restauracja Delight andels Hotel Cracow ma nowego szefa kuchni. Został nim Rafał Kosiński. Prowadzone przez niego restauracje wielokrotnie otrzymały rekomendacje Michelina. W Restauracji Delight planuje wprowadzić polską kuchnię fusion opartą o regionalne specjały i lokalne produkty.


andels Hotel Cracow wprowadza zmiany w swojej ofercie gastronomicznej. Wkrótce w Restauracji Delight pojawi się całkowicie nowe menu w stylu fusion, autorstwa nowego szefa kuchni Rafała Kosińskiego. Znajdą się w nim różnorodne potrawy bazujące na regionalnej i polskiej kuchni, ale przyrządzone w niestandardowy sposób, ze śródziemnomorskimi i orientalnymi akcentami.

"Zostaliśmy uznani za najmodniejszy hotel w Polsce. Chcemy, aby również nasza restauracja podążała za najnowszymi trendami, dlatego zdecydowaliśmy się na wprowadzenie nowego menu, opartego na lokalnych produktach i regionalnej kuchni, ale podanej w nowoczesnej formie." - podkreśla Katarzyna Szymańska, General Manager andels Hotel Cracow.

Nie bez znaczenia jest również pojawienie się w hotelu nowego szefa kuchni Rafała Kosińskiego, którego specjalnością i największą pasją jest polska i włoska kuchni fusion. Jego rodzina związana jest z gastronomią już od 3 pokoleń - dziadek był szefem kuchni w krakowskiej Restauracji Hawełka. Rafał Kosiński jest kucharzem od 1993 r., a od 1999 r. pełni funkcję szefa kuchni. Restauracje, w których pracował, wielokrotnie otrzymywały rekomendacje Michelina (m.in. Miód-Malina, Wesele czy La Campana). Podczas pracy w Zamku w Przegorzałach, w restauracji "U Ziyada" odpowiedzialny był za catering imprez na Zamku na Wawelu, obsługę ekskluzywnych spotkań z udziałem zagranicznych delegacji i prezydentów, jak i dużych imprez. Brał udział w licznych konkursach kulinarnych, a w latach 2007-2010 był jurorem w Małopolskim Festiwalu Smaku.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
andels hotel Kraków restauracja Delight szef kuchni Rafał Kosiński gastronomia Michelin kuchnia polska kuchnia fusion Katarzyna Szymańska Małopolski Festiwal Smaku Hawełka tradycja Zamek w Przegorzałach u Ziyada catering




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję