TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Menu szparagowe w restauracji Fusion

Od 9 maja, przez dwa tygodnie gratka dla miłośników szparagów. Szef kuchni, mieszczącej się w poznańskim hotelu Sheraton restauracji Fusion, przygotował dla swoich gości Szparagowe Menu.


Walory smakowe szparagów znali i cenili już starożytni Egipcjanie, Rzymianie i Grecy. Szparagi to jednak nie tylko charakterystyczny smak. Zawierają one znaczne ilości kwasu foliowego, przeciwutleniaczy oraz składników mineralnych, takich jak np. wapń, fosfor, magnez czy żelazo. Przez niektórych uważane są za afrodyzjaki.

Szparagi smakują doskonale, zarówno jako przystawka, jak i jako element dania głównego - mówi Krystian Szopka, Szef Kuchni hotelu Sheraton Poznan - W przygotowanym przez nas menu postanowiliśmy pokazać rożne sposoby ich serwowania. Na początek, proponujemy
naszym gościom wiosenną sałatkę, będącą kompozycją nowalijek i zielonych parzonych szparagów, podaną z ziołowymi grzankami i musztardowo-koperkowym dressingiem. Ponieważ szparagi doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnych gatunków mięs, przygotowaliśmy dania zarówno z wołowiny jak i wieprzowiny oraz coś dla miłośników ryb. Porcję białych lub zielonych szparagów, można w zależności od nastroju zjeść
z następującymi daniami:
- Grillowanym stekiem z polędwicy wołowej z pikantnym masłem paprykowym - 56zł
- Pieczoną polędwicą wieprzową z musem grzybowym-43zł
- Pieczonym halibutem z bazyliowymi pomidorkami concase - 54zł




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
menu szparagowe w restauracji Fusion szparagi dania ze szparagów Poznań restauracja smak




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję