Menu szparagowe w restauracji Fusion
Od 9 maja, przez dwa tygodnie gratka dla miłośników szparagów. Szef kuchni, mieszczącej się w poznańskim hotelu Sheraton restauracji Fusion, przygotował dla swoich gości Szparagowe Menu.
Walory smakowe szparagów znali i cenili już starożytni Egipcjanie, Rzymianie i Grecy. Szparagi to jednak nie tylko charakterystyczny smak. Zawierają one znaczne ilości kwasu foliowego, przeciwutleniaczy oraz składników mineralnych, takich jak np. wapń, fosfor, magnez czy żelazo. Przez niektórych uważane są za afrodyzjaki.
Szparagi smakują doskonale, zarówno jako przystawka, jak i jako element dania głównego - mówi Krystian Szopka, Szef Kuchni hotelu Sheraton Poznan - W przygotowanym przez nas menu postanowiliśmy pokazać rożne sposoby ich serwowania. Na początek, proponujemy
naszym gościom wiosenną sałatkę, będącą kompozycją nowalijek i zielonych parzonych szparagów, podaną z ziołowymi grzankami i musztardowo-koperkowym dressingiem. Ponieważ szparagi doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnych gatunków mięs, przygotowaliśmy dania zarówno z wołowiny jak i wieprzowiny oraz coś dla miłośników ryb. Porcję białych lub zielonych szparagów, można w zależności od nastroju zjeść
z następującymi daniami:
- Grillowanym stekiem z polędwicy wołowej z pikantnym masłem paprykowym - 56zł
- Pieczoną polędwicą wieprzową z musem grzybowym-43zł
- Pieczonym halibutem z bazyliowymi pomidorkami concase - 54zł
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
Udany pierwszy kwartał w Porcie Lotniczym
IGHP: Wielkanoc dobra, majówka będzie jeszcze
LOT zapowiada nowe połączenie z
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Ruszył konkurs Najwyższa Jakość Targów EuroGastro 2013
B&B Hotels zbuduje nowy obiekt
Sopockie Spa w Sheratonie poszerza ofertę o nowe zabiegi
Wyspy greckie - nowy przewodnik
Skąd się biorą problemy biur podróży
Nowe logo Polski pomoże zbudować silną markę?
Zapoznaj się z nowym rozkładem PKP
British Airways - do 40% taniej
Pałacyk Ewy Braun magnesem na turystów?
Letnia rewolucja w PKP Intercity
Podwyżki dla pracowników PKP Intercity
Academie Accor otwiera oddział w Warszawie