Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
Kto wygrał Kulinarny Rajd Mistrzów?
Pod koniec listopada 2013 roku w Haston City Hotel we Wrocławiu, zrzeszonym w grupie Polish Prestige Hotels & Resorts, odbyła się II edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów - Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego, organizowanego przez Haston City Hotel i Komisję Gastronomiczną Polish Prestige Hotels & Resorts.
Ze względu na spore zainteresowanie Konkursem, do udziału w jego tegorocznej dopuszczono aż 16 drużyn, reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce (w poprzedniej edycji konkursu wzięło udział 12 ekip kucharskich).
Rywalizację zawodników obserwowało i oceniało jury, w skład którego weszli: Jerzy Pasikowski (przewodniczący jury, prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni), Marcin Budynek (założyciel Akademii Kulinarnej), Tomasz Szymański (szef kuchni), Joseph Seelesto (znany także z roli jurora w programie Top Chef), Adam Chrząstowski (szef kuchni Ancora Restaurant) i Theofilos Vafidis (mistrz sztuki kulinarnej).
Ekipy kucharskie oceniane były w następujących konkurencjach: luzowanie łopatki wieprzowej, przygotowanie zimnej przystawki (z wykorzystaniem fileta z łososia, melona kantalupa i czerwonej cebuli) oraz przygotowanie dania głównego (z fileta z kurczaka, jaja kurzego, świeżej lub mrożonej żurawiny oraz topinamburu).
Zwycięzcami tegorocznej edycji Konkursu zostali:
- I MIEJSCE: Restauracja Amber Room - Warszawa - 956/1000 punktów
- II MIEJSCE: Hotel Zdrojowy Pro-Vita - Kołobrzeg - 860/1000 punktów (nominacja do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2014)
- III MIEJSCE: The Granary Hotel - Wrocław - 820/1000 punktów.
Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród nastąpiło w trakcie uroczystej gali, która odbyła się w sali balowej Rolls Royce Haston City Hotelu. Uroczystość poprowadził znany dziennikarz i konferansjer Irek Bieleninik.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Taylor Swift da zarobić
Nowe centrum konferencyjne w
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Pierwszy do prywatyzacji Kraków Airport
PZOT: Dobre wyniki sprzedaży w biurach podróży
Warimpex chce utrzymać tendencję wzrostową
SPA Auschwitz: fatalny błąd oświęcimskich hotelarzy
Złapali złodzieja który okradł śpiącego turystę
Kolonie z Gwarancją Aklimatyzacji
NIK skontrolował system viatoll
Twój bagaż poleciał do Kathmandu?
Ambasada RP jedną z najbardziej wpływowych